Liikunta ja hyvinvointi

liikuntaNiskani ja hartiani ovat aina jumissa, mitä voisin tehdä? Lupasin vaimolle viedä hänet parisalsakurssille. Haluaisin oppia joogaamaan. Olisiko jossain minulle ja pienelle lapselleni yhteistä liikuntakurssia? Mitä tämä lavatanssijumppa oikein on?

Kansalaisopistojen liikuntakursseille löytyy jokaiselle jotain – iästä, kunnosta tai sukupuolesta riippumatta. Opistossa voit pitää kuntoasi yllä tutussa jumpassa tai astua uusille urille kokeilemalla ennalta vieraita lajeja. Opetuksen tavoitteena on edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä parantaa ihmisen toimintakykyä. Kaikille avoimet ryhmät kutsuvat liikkumaan ja pitämään itsestä huolta.

Liikunnan harrastaminen ryhmässä antaa virikkeitä ja kannustaa säännöllisten liikuntatottumusten omaksumiseen. Samalla se on hauskaa yhdessäoloa. Myös tanssikursseja on tarjolla monissa opistoissa.

Liikunnan lisäksi kansalaisopistot tarjoavat myös muunlaisia hyvinvointiin ja terveellisiin elämäntapoihin ohjaavia kursseja. Itseään voi kehittää erilaisilla elämäntaito- ja itsehoitokursseilla. Myös kotitalouden ruokakursseilta voi löytää eväitä hyvinvointiin.

Opistojen kurssitarjonta vaihtelee ja parhaan käsityksen oman lähiopiston tarjonnasta saa perehtymällä viimeisimpään opinto-oppaaseen.

Esimerkkejä kansalaisopistojen liikunnan ja hyvinvoinnin kursseista:

  • Erilaisia jumppa- ja kuntoliikuntaryhmiä
  • Monenlaisia tanssiryhmiä
  • Joogaa, pilatesta
  • Senioriliikuntaa
  • Hyvinvointikursseja
  • Ruokakursseja

Suomessa on 181 kansalaisopistoa, joiden toiminta ulottuu kaikkien kuntien alueelle. Kullakin kansalaisopistolla on oma itsenäinen kurssiohjelmansa ja kurssiaikataulut, -paikat ja -hinnat ovat opistokohtaisia. Kurssitiedot julkaistaan kunkin opiston omilla verkkosivuilla. Voit etsiä itseäsi lähimmän kansalaisopiston kartalta täältä.

Kansalaisopistojen muuhun kurssitarjontaan voit tutustua täällä.

Kokemuksia kansalaisopisto-opiskelusta voit puolestaan lukea täältä.

Skip to content