Tieto- ja viestintätekniikka

Haluaisin oppia käyttämään Exceliä kunnolla. Miten Windows 10 toimii? Kuinka saan eniten irti uudesta tablettitietokoneestani? Miten sosiaalisen median palvelut toimivat ja kuinka huolehdin yksityisasetuksistani? Haluaisin oppia taittamaan järjestölleni lehden tai mainoksen. Missä voin tutustua ohjelmointiin tai skannata vanhat valokuvat tietokoneelleni?

Tämän päivän yhteiskunnassa sujuvasti luoviminen ja monien palveluiden käyttäminen edellyttää meiltä kaikilta yhä enemmän tietoteknistä osaamista. Kansalaisopisto valmentaa sinut toimimaan tietoyhteiskunnassa tehokkaasti ja turvallisesti.

Kansalaisopiston kursseilla opit tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen perustoiminnot ja voit syventyä erilaisten ohjelmien ja käyttöjärjestelmien ominaisuuksiin ja käyttöön. Osa opistoista järjestää myös erityisesti mahaanmuuttajille tai senioreille suunnattuja kursseja. Opistojen kurssitarjonta vaihtelee ja parhaan käsityksen oman lähiopiston tarjonnasta saa perehtymällä viimeisimpään opinto-oppaaseen.

Esimerkkejä kansalaisopiston tietotekniikkakurssien aiheista:

  • käyttöjärjestelmät (Windows 10)
  • tietokoneen käytön perusteet omaa kannettavaa käyttäen
  • erilaiset toimisto-ohjelmistot (Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Outlook)
  • digi- ja videokuvaus, kuvankäsittely
  • sosiaalisen median välineet
  • julkaisugrafiikka, esitysgrafiikka
  • kotisivujen tekeminen

Suomessa on 181 kansalaisopistoa, joiden toiminta ulottuu kaikkien kuntien alueelle. Kullakin kansalaisopistolla on oma itsenäinen kurssiohjelmansa ja kurssiaikataulut, -paikat ja -hinnat ovat opistokohtaisia. Kurssitiedot julkaistaan kunkin opiston omilla verkkosivuilla. Voit etsiä itseäsi lähimmän kansalaisopiston kartalta täältä.

Kansalaisopistojen muuhun kurssitarjontaan voit tutustua täällä.

Kokemuksia kansalaisopisto-opiskelusta voit puolestaan lukea täältä.

Skip to content