Tuolijumppako tehokasta?

[one_half]

Jäsenet jäykistyvät, nivelet eivät anna periksi. Kävely on jäykkää ja lattialle meno tuntuu lähes mahdottomalta. Voinko valita jotain kansalaisopiston monipuolisesta jumppatarjonnasta? Istuen tehtävä liikunta tuntuu ainoalta mahdolliselta, mutta onko se tehokasta? Jo ensimmäinen tunti Falinin Kirsin ohjauksessa haihduttaa ennakkoluulot. Ohjaus on lempeän vaativaa ja tehokasta. Ohjaaja tuntuu myös tietävän jokaisen lihasryhmän ja nivelen toiminnon ja niiden verryttämiseen sopivat liikkeet, eivätkä ne koskaan ole yksitoikkoisen samoja.

Uskollinen, aika iäkäs parinkymmenen hengen ryhmä kokoontuu Puhelintalon kellariin säännöllisesti joka maanantai klo 9.30, ja jos muutamakin kerta jää väliin, sen kyllä tuntee vanhassa kropassaan liikkumisen vaikeutumisena. Jumppa ei ole vain hikistä puurtamista. Kirsin iloinen olemus ja mukana olevien nasevat kommentit hersyttävät naurun milloin mistäkin. Jumppaa säestämään ohjaaja on valinnut sopivan musiikin sekä liikkeitä että jumppaajien ikää ajatellen. Tuttujen sävelten tahdissa on kiva verrytellä ja muistella nuoruuden tanssimatkoja. Ei voi kuin ihailla sitä viitseliäisyyttä ja työmäärää, minkä Kirsi ilmeisesti käyttää sekä uusien liikkeiden että musiikin valitsemiseen.

Niinpä meitä on joukko kiitollisia vetreitä ikäihmisiä: enimmäkseen naisia, mutta joukossa jokunen mieskin, saamassa hauskalla tavalla kuntohoitoa, joka taatusti vähentää yhteiskunnan menoja kasvavien sairaanhoitokulujen osalta. Meidän jo vajavaisesti liikkuvalle keholle tuolijumppa antaa vetreyttä ja tuo samalla mielenterveyttä.

 

Teksti: Sisko Nuutinen, Sisä-Savon kansalaisopiston opiskelija

[/one_half]

[one_half_last]
[/one_half_last]

Kirjoittajasta

Kommentoi

*

Skip to content