Bailatinosta notkeutta, lihaskuntoa ja mielen tasapainoa

Tanssillinen, pehmeän melodinen ja rytmikäs musiikki tempaa tanssijalan vipattamaan ja pikkuvauvankin nupin nyökkimään tahtia. Kun askeleet ovat hallinnassa, ei vauhdikasta tanssinautintoa estä mikään! Lihakset, nivelet ja liikkuvuus säilyvät, ja säännöllisesti bailaten myös kohenevat. Askeliin keskittyvän mieli tyhjenee huolista.

Bailatinon kehittäjät Satu Markkanen ja Päivi Molin halusivat luoda tanssin, jota jokainen pystyisi yksinkin tanssimaan.

Lyömätön tanssipari opettajina

Mäntyharjun kansalaisopistossa bailatinoa ovat vetäneet vuodesta 2003 Ritva Alatalo ja Hannu Aalto. Tanssiopettajina he ovat toimineet yli 20 vuotta. Parin kilpatanssiuran paras saavutus on ollut seniorien latinalaistanssien SM-pronssi. Tanssikurssien vetäjiksi he ovat kouluttautuneet SVUL:n C-valmennuskursseilla. Parille on myönnetty maaliskuussa 2013 Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali kultaisin ristein. Ritva näyttää askeleet, Hannu kannustaa väsymättä

–Hyvä, hyvä! Näyttää upealta!  Hannu esitanssii taaempana niille, jotka eivät voi nähdä toistensa läpi Ritvan jalkojen liikkeitä.

Ammattitaitoisen tanssiparin ohjauksessa unohtuvat jopa kivut ja vaivat.

–Paljon mieluummin autamme ihmisiä kuin keräämme edelleen mitaleja,  hehkuttaa kultasepän virasta eläkkeellä oleva Hannu.

Suorituspaineita ei ole

Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista. Mukava asu ja tossut riittävät. Tärkeintä on rento ja luonnollinen ilmapiiri, jossa nauttia vartalonsa hallinnasta ja kokea liikkumisen riemua. Ritva näyttää askeleet, jotka harjoittelemme hyvin ja sitten laitetaan levy soimaan. Mikä nautinto osata latinovauhdissa rumbaa, salsaa, jivea, merenque´tä, sambaa, cha-cha´ta… Hitaat foksi, tango, fusku ja valssi toimivat lämmittely- ja jäähdyttelytansseina.

Keho ja mieli sisäistävät tanssin tuoman hyvän olon ja vaativat lisää

Mitä useamman vuoden on kuntoillut bailatinon tahtiin, sitä syvemmin koko olemus on sisäistänyt tanssiliikunnan tuoman kehon ja mielen tasapainon. Mitä uupuneempana viikoittain tunnille lähtee, sitä energisempänä tietää palaavansa.

 

Teksti: Iris Lähteenkorva, Mäntyharjun kansalaisopisto

[/one_half]

[one_half_last]

 

Bailatino_mantyharjun kansalaisopisto

Kuvan keskellä opettaja Ritva Alatalo, peilin kautta näkyvissä myös opettaja Hannu Aalto. Vasemmalla tanssii Marjo Penttinen ja oikealla Seija Piira.

 

[/one_half_last]

Kirjoittajasta

Kommentoi

*

Skip to content