Rovaniemen kaupungin kansalaisopistosta Vuoden oppilaitos 2017

Palkintokukko rehtori Riitta Pietarilan käsissä, vas. sivistyspalvelujen toimialajohtaja Antti Lassila, muut juhlijat, Leila Alaroudanjoki, Toni Jaatinen, Mirva Sunila, Simo Naalisvaara, Päivi Korteniemi ja Kaisa Kuula-Bullat.

Rovaniemen kaupungin kansalaisopisto on voittanut Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2017 -kilpailun.

Kansalaisopistoa kiitetään siitä, että se luo hyvinvointia ja osaamista Rovaniemelle ja ympäröivään maakuntaan. Se ylläpitää kaikenikäisten kuntalaisten tietoja ja taitoja sekä tuottaa monipuolisia kulttuurillisia elämyksiä.

Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäistä oppimista ja aktiivista kansalaisuutta tukevaa koulutusta. Kansalaisopisto järjestää muun muassa yleistä taiteen perusopetusta lapsille musiikissa, kuvataiteessa ja käsitöissä koulupäivän yhteydessä eri kouluilla.

Kansalaisopiston opettajat liikkuvat työpäivänsä aikana pitkiäkin matkoja eri toimipisteiden välillä, minkä lisäksi kylillä asuvat opettajat ja osaajat toimivat kurssien opettajina.

Näin tarjonnassa otetaan huomioon laajan kaupungin eri alueet. Kansalaisopistotoiminnan ansiosta koulutilat ovat tehokkaassa käytössä myös koulupäivän jälkeen ja iltaisin.

Opettajat osallistuvat aktiivisesti kurssien suunnitteluun opetustyönsä ohessa. Kansalaisopisto tekee tiiviisti yhteistyötä myös muiden oppilaitosten sekä kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelujen ja elinkeinoelämän kanssa.

Kilpailun järjesti ja voittajan valitsi OAJ. Kunniakirjalla palkittiin Kirkonkylän koulu Lapinjärveltä Itä-Uudeltamaalta sekä Västerby skola Raaseporista Länsi-Uudeltamaalta.

Teksti ja kuva: OAJ

http://www.oaj.fi/cs/oaj/Uutiset?&contentID=1408919312427&page_name=Rovaniemen+kansalaisopistosta+Vuoden+oppilaitos+2017

Skip to content