Tutorina Senior-nettikahvilassa

Syksyllä 2012 silmiini osui lehti-ilmoitus, jossa Jämsän työväenopisto haki tutoreita Senior-nettikahvilaan. Kuulosti mielenkiintoiselta, ja otinkin heti numeron puhelimeen ja ilmoittauduin tutoreille pidettävälle kurssille. Kun kurssi alkoi, huomasin etten ollut ainoa asia innostunut. Meitä taisi olla kymmenkunta osallistujaa. Syksyn kävimme läpi tietokoneen käyttöön liittyviä perusasioita ja ”testasimme” omaa osaamistamme. Selvitimme testin mallikkaasti ja aloimme odottaa nettikahviloiden alkamista.

Ilmoittautumiset kahvilaan alkoivat tammikuun alussa. Kahviloiden alkaessa senior-oppijoita oli lähes sata, mikä ylitti ainakin omat arvioni. Onneksi meitä tutoreita ja nettikahviloita oli useammassa paikassa, eri puolilla Jämsää. Itselläni oli lopulta ”ohjattavana” kaksi osallistujien osaamisen mukaan jaettua ryhmää. Kokoonnuimme opiston luokkatiloissa. Kävimme läpi tietokoneen perusosaamista ja surffailimme netissä. Tuntui, että aika kului aina liian nopeasti. Useimpien innokkuus kesti loppuun asti, ja päätimme ryhmän kokoontumiset haikein mielin. Toiveita ja tarvetta Senior-nettikahvilan jatkumisesta syksyllä tuntui olevan.

Tutorina toimiminen oli antoisa ja mukava kokemus. Oppijoita oli monen tasoisia, mikä toi oman haasteensa ohjaamiseen. Huomasin että kiireetön eteneminen ja kertaaminen olivat kaksi tärkeintä asiaa. Itselleni tutorina toimiminen oli sysäys hakeutua opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa. Ei siis mikään pikkujuttu. Kiitos tästä sysäyksestä Jämsän työväenopistolle.

Teksti ja kuva: Anne Jaatinen, Jämsän työväenopisto

 

Skip to content