Jokiläänin kansalaisopiston 40-vuotisjuhlanäytelmä

[one_half]

Jokiläänin kansalaisopiston kuvataidekurssi aloitti syksyllä 2012 opiskelun luovaa innostusta uhkuen. Kuvataidefiilis oli jo löytynyt kesän maalauskurssilla, jonka kansalaisopisto järjesti idyllisellä Kauppilan perinnetilalla Humppilassa.

Kun Jokiläänin kansalaisopistossa ideoitiin lukukautta 2012–2013, tuli ajankohtaiseksi panostaa erityisesti vuoteen 2013, sillä Jokiläänin kansalaisopisto täytti keväällä 40 vuotta ja Jokioisten kunta 140 vuotta. Esiin nousi ajatus poikkitaiteellisesta teoksesta, joka toteutettaisiin omin voimin Jokiläänin kansalaisopistossa. Teokseksi valikoitui teatteriesitys ”Tuula Lindén palaa juurilleen”.

Kuvataidekurssilaiset saivat toteuttaa ja visioida yhdessä opettajansa kanssa erään näytelmän  roolihahmon, taiteilija Tuula Lindénin taideteokset. Kurssilaiset paneutuivat ja inspiroituivat taideteoksien tekemiseen koko luovuudellaan. Keskustelimme paljon näytelmästä, ja kun vauhtiin päästiin, oli vapauttavaa maalata. Teoksista koottiin kurssilaisten yhteisvoimin galleria-tyyppinen kokonaisuus, aivan kuin taiteilijan oikeassa taidenäyttelyssä. Oppilaat pitivät kokemusta antoisana ja ryhmää entisestä tiukemmin yhdistävänä.

Kurssi toteutettiin Jokioisilla Paanan koululla, mutta isot näytelmän taulut saimme maalata upeassa Tietotalossamme. Samalla olimme kiinteästi mukana näytelmän harjoituksissa. Näytelmän käsikirjoitti ja ohjasi Olla-Riitta Aarikka. Näyttelijöinä toimivat näytelmäkurssilaiset. Musiikista vastasi musiikinopettaja Mika Hakala yhdessä teatteriorkesterin ja Humppilan Viihdekuoron kanssa. Lavastus oli teknisentyönopettaja Mirva Kallion ja lavastekurssin sekä kuvataideopettaja Tuija Pietilä-Estradan ja kuvataidekurssilaisten aikaansaannosta. Puvustuksen toteutti tekstiilityönopettaja Sari Wenning.

Kokonaisuudesta syntyi näytelmä, joka oli mahtava ponnistus yhteistyön voimasta, luovista ideoista, lukemattomista harjoituskerroista ja innostuksesta. Oli hieno asia, kun eri ryhmät puhalsivat yhteen hiileen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Juhlat onnistuivat ja palaute innosti jatkamaan työtämme. Mitäköhän me Jokiläänin kansalaisopistossa seuraavaksi keksimme? Tervetuloa tutustumaan opistoomme!

 

Teksti ja kuvat: taideaineiden ohjaava opettaja, kuvataideopettaja Tuija Pietilä-Estrada, Jokiläänin kansalaisopisto

[/one_half]

[one_half_last]

 

Kootut jutut_Jokilaanin kansalaisopisto_1

Teoksista koottiin kurssilaisten yhteisvoimin galleria-tyyppinen kokonaisuus,
aivan kuin taiteilijan oikeassa taidenäyttelyssä.

 

 

Kuvataidekurssilla perehdytään ja harjoitellaan monia eri kuvataidetekniikoita. Luovuus kukoistaa, kurssilaisilla on omia päämääriä ja taipumuksia, joita tuodaan esille moninaisin mahdollisuuksin. Kurssilla tutustutaan eri taidetyyleihin ja taiteilijoihin. Kokemuksia vaihdetaan vilkkaasti museokäynneistä, gallerioista ja kaikesta näkemästämme ja kokemastamme. Tärkeää on kunkin oppilaan oman kehityksen tukeminen ja ryhmässä ideoiminen ja kuvataideharrastuksesta nauttiminen.

[/one_half_last]

Kirjoittajasta

Kommentoi

*

Skip to content