Matka kulinaarisen maailman ympäri

[one_half]

Vaasa-opistoon oli tullut toive englanninkielisestä ruokakurssista. Toive toteutettiin syksyllä 2012 Cross Kitchen -kurssin muodossa. Kurssilla oppilaat valmistelivat ruokia maailman eri kolkista. Itselläni oli kunnia aloittaa uusi harrastukseni Cross Kitchen -jatkokurssilla tammikuussa 2013. Innokkaita ruoanlaittajia löytyi niin Suomesta, Englannista, Panamasta kuin Puolasta. Kurssin kielenä oli tietysti englanti.

Kurssin aikana saimme tutustua monien maiden ruokakulttuuriin: makunystyröitämme hivelivät muun muassa Espanjan, Englannin, Ranskan, Intian, Japanin ja Italian kulinaariset herkut. Eksoottisinta ulkomaalaisille kurssikavereillemme oli varmasti se kerta, kun valmistimme pihvejä poron lihasta perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa. Odotetuin kurssikerta oli kuitenkin ruokamatkamme Japaniin, kun pääsimme taiteilemaan sushia. Suurin osa kurssilaisista ei ollut koskaan itse tehnyt sushia, ja parille se oli jopa ensimmäinen kerta, kun sitä söivät.

Joka tunnin alussa kävimme yhdessä opettajamme Bruno Köhlerin kanssa päivän reseptiikan läpi. Bruno oli valinnut meille joka kerralle ensiluokkaiset raaka-aineet. Tämän jälkeen meidät jaettiin ryhmiin. Jokainen ryhmä teki samat ruoat aina omalle porukalleen. Keittiöissä kävi kuhina, kun ryhmässä sovittiin, kuka valmistaa tietyn ruoan ja mitä välineitä siihen tarvittiin. Bruno kiersi tunnin aikana ryhmiemme välillä opastaen ja antaen hyviä vinkkejä. Tunneille kannatti tulla nälkäisenä, koska lopussa kiitos seisoi, kun herkulliset ruokalajit odottivat pöydässä syöjiään. Ruokailun kruunasi joka kerta viini, joka oli varta vasten valittu päivän ruokaan sopivaksi. Monet löysivätkin uuden suosikin!

Kurssilla parasta oli kuitenkin yhdessä tekemisen riemu ja se, että oppi joka kerralla jotakin uutta ruoanlaitosta. Brunon reseptit on pistetty hyvään talteen ja niitä ruokia tehdään ihan varmasti kotona vielä uudestaan. Toivottavasti saamme jatkaa matkaamme kulinaarisen maailman ympäri jälleen syksyllä!

 

Teksti: Jasmin Räisänen

Kuva: Jukka Kankaanpää

[/one_half]

[one_half_last]

 

Cross Kitchen_Vaasa opisto

Kurssin opettaja Bruno Köhler kiertelee opastamassa ryhmiä.

 

[/one_half_last]

Kirjoittajasta

Kommentoi

*

Skip to content