Kajaanilaisille kultaa New Yorkista

New Yorkissa sijaitseva, yksi maailman johtavista modernin taiteen museoista, MoMA, järjestää kuukausittain maailmanlaajuisen tietokilpailun, jossa he näyttävät pienet palaset kuudesta taideteoksesta. Kilpailuun osallistujien tulee tietää kyseisten teosten tiedot – tietenkin mahdollisimman oikein ja nopeasti. Kilpailu ja siihen vastaaminen tapahtuvat internetissä. Vastaajien määrä vaihtelee kuukausittain, ja kaikki halukkaat voivat osallistua siihen. Vastaajien joukossa on jo usean vuoden ollut Kajaanin Kaukametsän opiston Kuvataiteen tuntemuksen ryhmä. Vastaukset ovat olleet kilpailussa vaihtelevasti menestyneitä, mitalisijoja on nähty, mutta nyt suoritus osui kohdalleen täydellisesti.

Tammikuun arvoitustehtävässä olleet kuusi veistosta hahmottuivat kurssilaisille nopeasti, ja lähteneet vastaukset tuottivat nyt ensimmäistä kertaa ykkössijan! Tulokset julkaistiin sunnuntaina 9.2.2014 onnittelujen kera MoMA:n internetsivulla, jossa komeilee nyt ryhmän englanniksi käännetty nimi Kaukametsä Civic Center/ Eternal Art Lovers.

Kuvataiteen tuntemuksen reipas ryhmä kokoontuu kerran viikossa Kaukametsän opistolla. Ryhmä on pyörinyt jo edelliseltä vuosituhannelta saakka, ja mukana ryhmässä on innokkaita kurssilaisia aivan alkuajoilta saakka. Ohjelmassa on luentomuotoista teemoitettua opetusta, ajankohtaisia aiheita, keskustelua sekä vakavampihenkistä opiskelua muistiinpanoineen ja lopputentteineen kuvataiteen laajalta kentältä. Vierailut taidekohteisiin kuuluvat kurssiohjelmaan, ja osa ryhmästä on keväällä lähdössä opintomatkalle Roomaan. Keskustelevaista, iloista ja elinikäisen oppimisen taitavaa ryhmää opettaa tällä hetkellä Sini Sarén.

Keskiviikkona ryhmä juhli kilpailun kultamitalia kahvihetken parissa – sekä tietenkin etsien vastauksia jo seuraavan kuukauden kilpailukuviin!

Teksti: Sini Sarén

Kuva: Eila Hallamaa

Kuvataiteentuntemus_Kaukametsän opisto

Kuvataiteentuntemus -kurssilaisten ryhmäkuva

 

Skip to content