Espanjaa mausteilla, por favor!

Espanjan peruskurssin kuudes vuosi on menossa. Luemme ja kuuntelemme sujuvasti espanjaa, puhumisen kanssa on vielä tekemistä – suomalaisen kieli kun ei tahdo taipua. Kielioppi on jo melko haastavaa, mutta yhdessä kaikesta selvitään. Positiivisen lisämausteen kurssillemme tuo opiskelijoiden ja opettajien kaksikielisyys: opiskellessani espanjaa saan samalla harjoitella suomenruotsia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Ryhmämme on muokkautunut uuteen uskoon sitten aloituskurssin, joka oli vuonna 2008. Kyydissä ovat pysyneet sinnikkäimmät ja ahkerimmat opiskelijat, joiden sydän sykkii espanjan kielelle ja joiden iät ja elämäntilanteet vaihtelevat suurestikin opiskelijoista eläkeläisiin. Luokassa vallitsee loistava yhteishenki ja monille keskiviikkoillan kurssi onkin viikon kohokohta. Aivan erinomaisen lisän opiskeluumme tuo opettajamme Soledad Björkvist, joka on kotoisin Chilestä ja opettaa meille siis omaa äidinkieltään!

“Kyseessä on siis paitsi kielikurssi myös huikaiseva kulttuurimatka maailman halki.”

Alun perin monet osallistuivat kurssille oppiakseen matkoilla tarvittavaa sanastoa ja arkipäivän tilanteissa tarvittavaa kielitaitoa. Vuosien myötä kiinnostus espanjan kieltä ja kulttuuria kohtaan on vain lisääntynyt ja vienyt meidät mukanaan. Muistettakoon, että espanjaa puhutaan muuallakin kuin Espanjassa – Etelä-, Keski- ja Pohjois-Amerikassa. Kaiken kaikkiaan espanjaa äidinkielenään puhuvia on noin 300 miljoonaa eri puolilla maailmaa. Kyseessä on siis paitsi kielikurssi myös huikaiseva kulttuurimatka maailman halki.

Teksti ja kuva: Mia Myllymäki

Kurssi: Espanja 6 / Kokkolan seudun opisto – Karlebynejdens institut
Opettajat: Mikael ja Soledad Björkvist

Skip to content