Akvarellikärpänen puri Miekankosken kesäkurssilla 2016

– Tämä on tällaista luksus-itsensä-toteuttamista, Katja Holma sanoo.

Katja Holmala on Mäntyharjun kesäasukkaita. Jo vuotta aiemmin hän näki mainoksen Mäntyharjun kansalaisopiston kurssista. Tänä kesänä Katja tarkasti, vieläkö kurssi pidetään ja sattuuko se omaan kesälomaan. Sattui!

Meneillään on kolmas ja kurssin viimeinen päivä. Sää on mitä mahtavin ja ulkona maalaaminen onkin kurssin ykkösjuttu. Miekankosken maisemat ovat inspiroivia ja vaihtelevia. Neljäs päivä voisi myös olla kiva, mutta toisaalta maalaus on intensiivistä. Maalaustyöt jatkuvat mielessä yölläkin.

Akvarelleja Katja maalaa nyt ensimmäistä kertaa. Hän on maalannut aiemmin öljyväreillä, mutta siitäkin on yli 10 vuotta. Tekniikka on akvarellimaalauksessa eri kuin öljyväreillä. Öljyvärimaalaus lähtee tummimmasta vaaleampaan ja niillä voi myös paikata jo tehtyä. Akvarellissa järjestys menee toisin päin. Siinä maalataan vaaleammasta tummempaan. Akvarellimaalauksessa huomaa myös miettivänsä enemmän. Kolmantena päivänä voi jo kokeilla enemmän myös vinkkejä, joita on opettajalta saanut.

Miekankosken kahvilan puitteet ovat loistavat ja ruokakin on ostettavissa paikan päältä. Katja kannustaa muitakin osallistumaan: “Tämä on tällaista luksus-itsensä-toteuttamista.”

Teksti ja kuva: Heli Tirri

Skip to content