20 vuotta IloVeela-kuoroa

Kansalaisopiston kurssiesitettä odotetaan saapuvaksi syksyllä. Sieltä pitää ensimmäisenä tarkistaa, jatkuuko naiskuoro entisellä paikallaan. Onneksi jo useamman vuoden ajan tiistai-illan ohjelma on suunniteltu valmiiksi, siis laulua klo 18–20.15. Kuoromme vetäjä on saanut meille vielä lisäaikaa iltaan, joten ennätämme hyvin avata äänet, laulaa laulut ja ihan aluksi lyhyesti ja hiljaisesti pulisten vaihtaa hieman kuulumisia viikon varrelta. Joskus on joutunut miettimään, pitäisikö kuorolaulu jättää väliin jonkin muun mielenkiintoiselta kuulostavan, samalle illalle osuvan kurssin vuoksi. Tähän asti kuoro on aina vienyt voiton!

Kuoroamme johtaa Pia. Hänen kunniakseen on sanottava, että hän saa hyvin kuoronsa ruotuun, useamman naisen mielipiteistä huolimatta. Syksyn alussa Pialla on aina tarjolla uusia lauluja ja hän ottaa mielellään vastaan myös kuorolaisten toiveita lauluista. Pia jaksaa kannustaa, kuunnella ja kertoa kärsivällisesti kerrasta toiseen:

“Ei niekkuja sanan alkuun, laulu lähtee kuin jousipyssyllä ampuen suoraan.”

Ja jos melodia tuntuu menevän liian korkealle, ohjeena on laittaa ”laulu pyllyyn”. Ja sitä sitten harjoitellaan. Kuorolaulu on yhteispeliä ja toisen kuuntelemista. Sooloilla saa vain, jos Pia antaa siihen luvan. Mutta joskus Pia jopa käskee sooloilemaan!

Kuoro on toiminut Vesannolla yli 20 vuotta. Tästä ajasta Pia on ollut kuoron johtajana kymmenisen vuotta. Kokemusta on monenlaisista johtajista, ja Pia on yksi parhaista! On hienoa saada olla naiskuoron jäsen!

Näin kevään koittaessa jäämme jälleen odottamaan ensi syksyn kansalaisopiston esitettä. Toiveena on, että ne kaikki muut mielenkiintoiset kurssit olisivat eri iltana kuin naiskuoro! Lämpimät kiitokset Pialle ja Sisä-Savon kansalaisopistolle!

Teksti: Salla Laitinen, Sisä-Savon kansalaisopisto

Skip to content