Kurssikokemus: Mikä saa meidät aina vaan jatkamaan laulamista?

Kielet, liikkuminen ja laulaminen ovat olleet minun valintojani. Matkustaminen ja uusiin kulttuureihin tutustuminen ovat innostaneet milloin kertaamaan jo opiskeltua ruotsia ja saksaa, milloin oppimaan uusina venäjää ja unkaria. Pitkät työpäivät taas ovat vaatineet rentoutumaan liikunnan pariin.

Mutta kaikkein eniten on inspiroinut kuorolaulu, jota olen harrastanut yli 40 vuotta kansalaisopiston tarjoaman mahdollisuuden turvin. Kuorokaverit ja johtajat ovat vaihtuneet ajan myötä,  mutta ydinporukka on pitänyt yhtä ja uskollisesti aloittanut aina uuden lukuvuoden tutussa paikassa Savukosken koulukeskuksen tiloissa.

Mikä saa meidät aina vaan jatkamaan laulamista? Yhdessäolo, innostavat johtajat ja laulaminen päämäärätietoisesti lienevät päällimmäiset syyt. Esiinnymme lukukausien päätteeksi aina omassa kunnassa, mutta silloin tällöin myös naapurikuntien kuorojen kanssa meillä on yhteisiä konsertteja. Meitä laulun harrastajia on yllättävän paljon!

Kiitos, Kemijärven kansalaisopisto!

Teksti: Mirja Aarrevaara
Kuvat: Paula Tarkka

Kuvat ovat kuoron harjoituksista Savukosken koulukeskuksen auditoriossa ja Savukosken kunnan 100-vuotisjuhlista marraskuussa 2016.

Skip to content