Keskustelusarja kansalaisopistoissa ympäri maan

Puumalan kansalaisopisto järjesti ensimmäisen Suomen askeleet – kansalaiskeskustelun tammikuussa 2017.

Tule vaikuttamaan alueesi ja Suomen tulevaisuuteen!

Suomen askeleet -ideariihien sarjaa isännöi 26 kansalaisopistoa ympäri Suomen. Koska vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta yhteiskunnan eheyttä, tasa-arvoa ja aktiivista kansalaisuutta tukevaa koulutusta, keskusteluttavat tapahtumat sopivat opistojen toimintaan mainiosti.

Kevään aikana Suomen askeleet -kansalaiskeskusteluissa pohditaan rennossa kahvipöytätunnelmassa sitä, millaista on hyvä elämä, miten eriarvoisuutta tasataan ja kuinka rakennetaan siltoja eri ihmisryhmien välille sekä suunnitellaan yhdessä ratkaisuja tuleville sukupolville.

Keskustelun teemoihin johdattelee asiantuntijoiden alustus ajankohtaisista ilmiöistä. Keskustelu etenee valtakunnallisista kysymyksistä paikallisten asioiden ratkaisemiseen ja menetelmänä toimii World Café -pöytäkeskustelu.

Kansalaiskeskusteluun haetaan aivan tavallisia ihmisiä kaikilta elämänaloilta. Listan paikkakunnista, joihin Suomen askeleet -keskusteluja on jo suunniteltu, löytyy osoitteesta www.100askelta.fi/suomen-askeleet Ilmoittautuminen onnistuu samassa osoitteessa tai opiston verkkosivujen kautta. Jos oma paikkakuntasi ei löydy listalta, ota rohkeasti yhteyttä alueen kansalaisopistoon ja ehdota heille keskustelua.

Valtakunnallisista kansalaiskeskusteluista syntyneet ideat toimivat pohjana hankkeen etenemiselle. Ne julkaistaan keväällä verkossa kaikkien arvioitaviksi, luovutetaan poliittisille päätöksentekijöille ja esitellään Porin SuomiAreenassa. Sen jälkeen ne jalostuvat paikallisten nuorisovaltuustojen käsissä uuteen muotoon.

Hanketta koordinoi sivistysjärjestö Kansanvalistusseura. Toteuttamisessa on mukana Kansalaisopistojen liitto KoL, lukuisia kansalaisopistoja sekä kansalaisjärjestöjä lähes jokaisesta maakunnasta. Keskustelusarja on osa 100 askelta Suomen tulevaisuuteen -hanketta, joka on mukana valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

www.100askelta.fi
www.facebook.com/100askelta
Twitter: @100askelta
Instagram: 100askelta 

Lisätietoa hankkeesta:                                                         

Projektisuunnittelija Anne Tastula
Kansanvalistusseura
anne.tastula@kvs.fi
040 152 3830

Kuvat: Karoliina Knuuti

Skip to content