Kansalaisopiston ystäväkirja: teatteria ja suomea Ilomantsissa

Kansalaisopiston ystäväkirja -juttusarjassa kansalaisopisto-opiskelijat täyttävät ystäväkirjaa. Sarjan kolmannessa osassa esitellään kaksi Ilomantsin kansalaisopiston opiskelijaa: teatteria harrastava 18-vuotias Ella Eronen ja suomea opiskeleva 30-vuotias Natalia Nikitina.  

YHTEISTYÖTÄ, YSTÄVYYTTÄ JA ROHKEUTTA TEATTERISTA

Tunnelmia Ilomantsin kansalaisopiston ja lukion yhteisestä Millenniumin toivot -nuorisomusikaalista

Nimi
Ella Eronen

Ikä
18

Opisto ja asuinpaikka
Ilomantsi, Ilomantsin kansalaisopisto

Ensimmäinen kurssisi kansalaisopistossa, mikä ja milloin?
Todennäköisesti kolmosluokkalaisena Pikku Pogoksen teatteri-kurssi. Aloitin näyttelemisen äidin kannustamana.

Mitä opiskelet nyt, miksi olet valinnut kyseisen kurssin?
Yhä edelleenkin harrastan näyttelemistä kansalaisopistossa, tällä hetkellä olen Teatteri Pogos -ryhmässä. Olen harrastanut teatteria nyt siis yhdeksän vuotta. Näytteleminen vaan on niin kivaa, etten ole halunnut lopettaa harrastusta!

Olen ollut näyttelemisen lisäksi pari vuotta puvustus- ja lavastuskurssilla, missä olen päässyt oppimaan teatterin tekemisen muitakin osa-alueita.

Tänä talvena olin mukana Millenniumin toivot -nuorisomusikaalissa. Joka toinen vuosi kansalaisopisto toteuttaa yhteistyössä Ilomantsin lukion kanssa suuremman musikaaliprojektin. Musikaalin ohjasi ja käsikirjoitti Lauri Jänis ja musiikit oli säveltänyt Joonas Nuutinen. Musikaalin tekeminen on hieman erilaista kuin muun teatterin tekeminen, sillä näyttelemisen lisäksi suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia koreografioita sekä lauletaan live-bändin säestämänä. Millenniumin toivoissa bändi oli koottu Pielisen-Karjalan musiikkiopiston kautta. Millenniumin toivoista voi käydä lukemassa lisää ja katsella kuvia esityksistä sekä harjoituksista meidän Facebook-sivuilta.

Olen oppinut näytelmäharrastuksen kautta yhteistyötä, avunantamista, ystävyyttä, esiintymistä, luovuutta ja rohkeutta – eli aikalailla kaiken näköistä. Osana näytelmäharrastustani suoritan myös todistuksen Teatteritaiteen perusopinnoista.

Mitä vielä haluaisit oppia?
Tämän talven kurssilla työstimme nuorisomusikaalia, joten haluaisin oppia vielä laulamaan paremmin. Haluaisin myös oppia heittäytymään vielä entistäkin enemmän sekä ilmaisemaan itseäni vieläkin paremmin näyttelijänä.

Uutena taitona haluaisin oppia tulevaisuudessa soittamaan haitaria yhtä hyvin kuin äitini.

Miksi kansalaisopistossa on niin kivaa?
Koska kansalaisopisto tarjoaa minulle sopivan kurssin!

 

HAAVEISSA JATKO-OPINNOT

Natalia Nikitina lastensa kanssa kansalaisopistossa.

Nimi
Natalia Nikitina.

Ikä
30

Opisto ja asuinpaikka
Ilomantsi, Ilomantsin kansalaisopisto.
Olen kotoisin Venäjältä.

Ensimmäinen kurssisi kansalaisopistossa, mikä ja milloin?
Kolme vuotta sitten suomen kielen iltakurssi.

Mitä opiskelet nyt, miksi olet valinnut kyseisen kurssin?
Valitsin suomen kielen kurssin, sillä asun Suomessa ja minun täytyy puhua suomen kieltä. Haluaisin oppia suomen kielen hyvin, sillä tulevaisuudessa haluaisin mennä opiskelemaan Karelia-ammattikorkeakouluun. Venäjällä työskentelin kirjanpitäjänä ja Suomessa haluan tehdä samaa.

Mitä vielä haluaisit oppia?
Suomen kielessä vaikeinta on sen puhuminen, joten sitä haluaisin oppia lisää. Myös sanoja tarvitsee vielä oppia paljon.

Miksi kansalaisopistossa on niin kivaa?
Koska meillä on tosi hyvä opettaja. Hän vastaa ymmärrettävästi kysymyksiimme ja selittää aina, miksi tai mikä olisi parempi vaihtoehto. Lisäksi hän käyttää kivaa oppimismateriaalia.

 

 

Omia vastauksiasi kansalaisopiston ystäväkirja -juttusarjaan voit tarjota sähköpostitse osoitteeseen tiedottaja@kansalaisopistojenliitto.fi. Halutessasi voit liittää mukaan hyvälaatuisen valokuvan.

Teksti ja kuvat: Ilomantsin kansalaisopisto

Skip to content