Kansalaisopistojen opetus ja koronavirus

Päivitys 5.5. Hallitus linjasi suunnitelmasta koronakriisin hallinnan hybridistrategiaksi ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 asti. Sen jälkeen 14.5. alkaen edellä mainittujen oppilaitosten tilojen käyttöä opetukseen hallitaan tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä. Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukioissa, ammatillisessa opetuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun.

///

Päivitys 30.3. Hallitus päätti tänään jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka.

///

Valtioneuvoston 16.3. linjaamien toimenpiteiden ja aluehallintoviranomaisten 17.3. antamien määräysten mukaisesti koulut, oppilaitokset ja korkeakoulut sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan 13.4.2020 asti ja lähiopetus niissä keskeytetään koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi.

Näin ollen kaikkien kansalais- ja työväenopistojen lähiopetus jää tauolle ainakin 18.3.–13.4.2020 väliseksi ajaksi.

Mikäli olet ilmoittautunut kurssille, jonka pitäisi kokoontua kyseisenä aikana tai myöhemmin keväällä, oma opistosi tiedottaa yksityiskohdista tarkemmin heti kun suinkin ehtii.  Tarvittaessa saat lisätietoa omasta kansalaisopistostasi.

Huolehditaan itsestämme ja toisistamme tänä poikkeuksellisena aikana.

Skip to content