Kansalais- ja työväenopistot Helsingin Taiteiden yössä 15.8.

Kansalais- ja työväenopistot ovat 120 vuoden ajan täyttyneet taiteen ja kulttuurin ystävistä, uuden oppijoista ja harrastajista. Taiteiden yönä Helsingissä torstaina 15.8. on mahdollisuus päästää mielikuvitus valloilleen ja löytää pääkaupunkiseudun kansalaisopistojen monenlaiset taiteen harrastamisen mahdollisuudet.

Kansalaisopistojen teltalla Lasipalatsin sivustalla on ohjelmassa opetustuokioita ja havainneopetusta sekä tanssi- ja musiikkiesityksiä. Illan aikana voi itse kokeilla piirustusta, afrotanssialettikampauksia, parihierontaa sekä chiball-harjoittelua (hierontaa tuoksupalloilla). Lisäksi teltalla pääsee seuraamaan rocklaulua, pop/jazz-laulua, itämaista tanssia ja Bollywood-tanssia, capoeiraa sekä huuliharppuorkesterin esityksiä.

Kansalaisopistojen oranssi teltta päivystää Lasipalatsin ja Forumin välisellä aukiolla (Mannerheimintie 22-24 / Simonkatu 1) klo 16.00–20.00 välisen ajan. Tarkemmat tiedot teltan ohjelmasta Taiteiden yössä löytyvät osoitteesta  www.kansalaisopistot.fi/event/taiteidenyo/. Tervetuloa tutustumaan taideharrastamisen mahdollisuuksiin Helsingin aikuisopiston, Kalliolan kansalaisopiston, Vantaan aikuisopiston sekä Kansalaisopistojen liiton kanssa!

Kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittamisesta Suomessa on vuonna 2019 kulunut 120 vuotta. Miljoonat suomalaiset ovat elämänsä aikana osallistuneet kansalais- tai työväenopiston kursseille. Suomen suurimpana oppilaitosmuotona opistot tavoittavat vuosittain yli 600 000 suomalaista. Opistojen syyslukukausi alkaa jälleen elo-syyskuussa kautta maan ja ilmoittautumiset pääkaupunkiseudun kansalaisopistojen kursseille ovat pääsääntöisesti parhaillaan käynnissä.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen
p. 040 741 0641 / jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi

Suunnittelija Laura Ryymin (tarkemmat tiedustelut teltan ohjelmasta)
p. 044 761 0700 / laura.ryymin@kansalaisopistojenliitto.fi

Kansalaisopistot ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi oppia uusia tietoja ja taitoja. Useimmiten opetustarjontaan kuuluu taideaineiden, käsityön ja musiikin kursseja, kieli- ja kirjallisuuskursseja, kotitalouden, liikunnan ja tietotekniikan kursseja sekä yhteiskunnallisia aineita. Kansalaisopistoon ei tulla suorittamaan tutkintoa, vaan opinnot perustuvat elinikäisen oppimisen periaatteeseen sekä ihmisen omaan haluun oppia ja kehittyä. Kansalaisopisto voi olla nimeltään kansalaisopisto, työväenopisto, opisto tai aikuisopisto.

Kaikki Suomen kansalaisopistot löytyvät kartalta osoitteesta www.kansalaisopistot.fi/kansalaisopistot

Kansalaisopistojen liitto KoL – Medborgarinstitutens förbund Mif ry
www.kansalaisopistojenliitto.fi | www.kansalaisopistot.fi

 

Skip to content