Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Venäjän alkeiden jatko iltaisin, taso A1+ (verkkokurssi)

keskiviikko 16.9. - keskiviikko 9.12.

Venäjän kielen aakkoset.

Hyppää mukaan jatkamaan syksyllä 2019 aloittamaamme seikkailua venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin parissa! Ateljee-oppikirjassa eivät seikkaile keksityt hahmot, vaan me itse. Opimme venäjää rennossa, iloisessa ilmapiirissä – mukavasti omalta kotisohvalta -, ottamalla kielen alusta alkaen aktiiviseen käyttöömme yhdessä tekemällä. Uudet opiskelijat tervetulleita mukaan: kurssi sopii myös aiemmin muita oppikirjoja opiskelleille.

Ei opetusta 14.10.

Katso tarkemmat tiedot sisällöstä ja toteutuksesta osoitteesta ilmonet.fi.

Ateljee-oppimateriaalissa opiskelija toimii omana itsenään vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Kirjan tekstit eivät sisällä fiktiivisten hahmojen dialogeja. Opettelemme puhumaan, kuuntelemaan, lukemaan ja kirjoittamaan aiheista ja asioista, jotka liittyvät meihin itseemme. Oppimateriaalin keskeiset teemat käsittelevät toisinaan nuoria ja heidän kokemusmaailmaansa, mutta sovellamme aiheita aikuisten kokemusmaailmaan sopiviksi.

Aiheinamme ovat muun muassa tärkeät sanat ja fraasit, päiväohjelma, pukeutuminen, ajanviete ja liikkuminen. Tutustumme myös venäläiseen kulttuuriin ja tapoihim sekä myös hieman venäläiseen kaunokirjoitukseen, joka tuntemus on venäjässä ja erityisesti Venäjällä matkustaville hyödyllinen taito myös painettuja tekstejä luettaessa.

Uusia kielioppiaiheitamme ovat mm. adjektiivit, substantiivien ja adjektiivien monikko, värit, kuukaudet, perus- ja järjestysluvut, akkusatiivi ja verbien preesenstaivutus.

Tutustu oppikirjaan: https://oppimisenpalvelut.otava.fi/tuotteet/lukio/ateljee-lops-2016/

Lisäksi käytämme opettajanmateriaalia sekä netissä vapaasti saatavilla olevia materiaaleja.

Kurssin tavoite:
Tutustua venäjän kieleen, oppia sen alkeita ja kartuttaa sanavarastoa sekä lisätä Venäjän maan- ja kulttuurintuntemusta (sekä tavoista ja perinteistä että esimerkiksi venäläisen musiikin, kirjallisuuden yms. tuntemusta).

Kurssilla opiskellaan ja työskennellään paljon pareittain ja pienryhmissä, jotta jokainen saisi olla tunneilla mahdollisimman paljon äänessä sekä yhdessä kurssikavereiden kanssa pohtia ja tehdä oivalluksia opiskeltavasta kielestä. Lisäksi tavoitteena on mukava ja leppoisa ilmapiiri niin puherohkeuden ja oppimisen kuin sosiaalisen vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden edistämiseksi.

Tarkoituksena on kokeilla ja käyttää vaihtelevia opetusmenetelmiä sekä erilaisten oppimistyylien huomioimiseksi että erilaisten opiskelutapojen esittelemiseksi ja kokeilemiseksi. Opetusta elävöitetään aidon materiaalin, netin, musiikin yms. avulla. Opiskelijoita ohjataan ja kannustetaan myös omatoimiseen opiskeluun ja kulttuuriin tutustumiseen antamalla muun muassa nettilinkkejä ja muita vinkkejä omatoimiseen työskentelyyn omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Opiskelija saa ohjeet ja liittymislinkin sähköpostitse ennen kurssin alkua. Varmistathan siis, että opistolla on ajantasainen sähköpostiosoitteesi. Mikäli et kurssipäivän aamuna löydä ohjeita, tunnuksia ja linkkejä sähköpostisi Saapuneet-laatikosta, kurkkaathan varalta myös sähköpostisi Roskapostilaatikkoon. Toisinaan viestit voivat päätyä sinnekin.
Oppimateriaali: Ateljee 1, kpl 4-7 (aloitamme kpl 5 kertauksella ja tutustumme myös hieman kpl:ssa 4 esiteltyyn kaunokirjoitukseen)
Ensimmäisellä kerralla mukaan: Oppikirjat ja muistiinpanovälineet
Väline: Etäopetus tapahtuu reaaliaikaisesti verkossa videopuheluyhteyden välityksellä. Opiskelijalla on oltava kameralla ja mikrofonilla varustettu tietokone/mobiililaite, internet-yhteys, selain (Google Chrome suositeltavin), oma sähköposti ja yleiset tietokoneen/mobiililaitteen käyttötaidot.
Päivä ja kellonaika: ke klo 17:15 – 18:45. yhteensä 12 tapaamiskertaa
Ilmoittautuminen alkaa opiston Ilmonet-sivulla ma 10.08.2020 klo 13:00- 
Kurssimaksu: 52 €
Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä kurssin ilmoittautumistilanteen löydät järjestävän opiston verkkosivuilta. Tiedot ovat voineet muuttua tai kurssi täyttyä sen jälkeen kun lisäsimme kurssin näille verkkosivuille. Kurssin ilmoittautumis- ja lisätietosivun löydät alta kohdasta “Kotisivu”. Muistathan ilmoittautua viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä! Lisätietoa kurssista saat tarvittaessa järjestävältä opistolta. Voit osallistua minkä tahansa kansalaisopiston verkkokurssille tai -luennolle asuinpaikkakunnastasi riippumatta

Tiedot

Alkaa:
keskiviikko 16.9.
Loppuu:
keskiviikko 9.12.
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , ,
Kotisivu:
https://ilmonet.fi/course/V201879

Järjestäjä

Vantaan aikuisopisto / Vanda vuxenutbildningsinstitut
Puhelin:
09 8392 4342
Sähköposti:
aikuisopisto@vantaa.fi
Kotisivu:
www.vantaanaikuisopisto.fi
Skip to content