Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Minä Taiteilija – Sari Stajevic-Teodosin (verkkoluento)

perjantai 11.12.

Sumea kuva valonauhoista pimenevässä illassa.

Sari Stajevic Teodosin omin sanoin:

Synnyin suomalaisserbialaiseen taiteilijaperheeseen 1969. Lapsuuteni koti oli täynnä sekä kuvataiteilijoita että näyttelijöitä. Lapsuuden haave oli olla oopperalaulaja 🙂 ja minusta tuli kuvataiteilija. Isoveljeni halusi tulla isona kuvataiteilijaksi, sen sijaan hänestä tuli ammattimuusikko. Vaikka en tullutkaan muusikoksi on musiikki tärkeä osa elämääni, jonka kautta löysin ihana puolisoni.

Kuvataidelukion jälkeen, menin opiskelemaan lavastusta ja taidemaalausta, Taidekorkeakoulussa, Academy of Aplied art, Belgradissa, ja valmistuin taidemaalariksi 1993, Jugoslavian sodan aikana.

Kotona keraamikko vanhempien kanssa tutustuin keramiikkaan ja lisäopintojen kautta löysin ikonimaalauksen, freskomaalauksen ja perehdyin niiden maalaustekniikoihin. Taideopintojen kokonaisuuteen kuului myös pedagogiikka, psykologia ja opetusmetodiikkaa, joka on ollut minulle valtavasti hyödyksi nykyisessä toiminnassani.

Sodan aikana tein töitä mm. freelancer lavastajana Belgradin televisiossa, opetin myös Belgradissa lasten kuvataidekoulussa, tein ikonimaalauksia tilaustyönä, pidin näyttelyitä ,  v.1999 tulin Suomeen ja löysin pikku hiljaa oma paikkani.
Luennolla kerron lisää omista värikkäistä vaiheistani ja taiteestani.

Pe 11.12.2020, klo 18.00 – 19.30

Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä kurssin ilmoittautumistilanteen löydät järjestävän opiston verkkosivuilta. Tiedot ovat voineet muuttua tai kurssi täyttyä sen jälkeen kun lisäsimme kurssin näille verkkosivuille. Kurssin ilmoittautumis- ja lisätietosivun löydät alta kohdasta “Kotisivu”. Muistathan ilmoittautua viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä! Lisätietoa kurssista saat tarvittaessa järjestävältä opistolta. Voit osallistua minkä tahansa kansalaisopiston verkkokurssille tai -luennolle asuinpaikkakunnastasi riippumatta.

Tiedot

Päivämäärä:
perjantai 11.12.
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
https://opistopalvelut.fi/nurmijarvi/course.php?l=fi&t=11050

Järjestäjä

Nurmijärven Opisto
Puhelin:
040 938 1007
Sähköposti:
toimisto@nurmijarvenopisto.fi
Kotisivu:
https://nurmijarvenopisto.fi/
Skip to content