Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kukkapitsiä etänypläten (verkkokurssi)

keskiviikko 12.8. - sunnuntai 6.9.

Lähikuva neuloksesta.

Kukkapitsikurssilla opiskellaan sekä teoriassa että käytännössä ns. kukkapitsien eli kukka- ja kasviaiheisten palapitsien nypläystekniikkaa. Kurssilaiset valitsevat taitotasonsa ja mieltymyksensä mukaan aiheekseen yhden kolmesta kukkapitsityylistä. Kurssi sopii sekä kukkapitsin alkeita opiskeleville että pitsityyleihin jo aikaisemmin tutustuneille jatkokurssilaisille. Nypläystaitojen osalta kurssi vaatii 1-2 vuoden nypläyskokemusta. Opetus toteutetaan etäyhteydellä (Microsoft Teams) keskiviikko- ja sunnuntai-iltaisin. Laitteiston osalta kurssille osallistumiseen riittää oma sähköposti ja nettiyhteydellinen tietokone tai tabletti (erillisiä ohjelmia ei tarvitse omalle koneelle ladata)

Bryggen kukkapitsi (ns. karkea kukkapitsi) sopii mainiosti ensimmäistä kertaa kukkapitsiä opettelevalle nyplääjälle. Bryggen kukkapitsin opetteleminen luo hyvän pohjan kukkapitsitekniikkaan ja opittuja taitoja voi myöhemmin hyödyntää hienojen- ja ohutlankaisten kukkapitsien opettelussa. Nypläyslankana käytetään pellavalankaa 50-60/2. Alustana on limpputyyny tai eristemateriaalilevy, jossa neulat voi painaa kokonaan levyn sisään. Tavalliset nypylät, neulat 0,60 (tai 0,80 mm). Hieno kukkapitsi eli Duchesse-pitsi. Sirompi, pienikokoisempi ja teknisesti vaativampi muoto kukkapitsistä verrattuna Bryggen kukkapitsiin. Lankana käytetään egyptiläistä puuvillaa 80/2 tai100/2, paksumpaa puuvillaa laanalangaksi, neulat 0,50 mm. Limpputyyny tai levy, ohuet, sileät nypylät. se Rosaline Perlée pitsi on vähällä parimäärällä nyplättävä, Duchesse-pitsiä teknisesti yksinkertaisempi kukkapitsi. Pitsin erikoisuus on perlée eli helmi, joka ommellaan käsin neulalla ja langalla omana elementtinään ja kiinnitetään valmiiseen pitsiin. Rosaline Perlée- nyplätään egyptiläisestä puuvillasta 100/2 ja neulat ovat 0,50 mm. Vaikka parimäärä on pienempi kuin muissa kukkapitseissä, pitsielementtien pieni koko tekee pitsistä melko vaativan silmille, joten lisälinssit ja/tai suurennuslasi voi olla tarpeen. Opettajalta voi ostaa lankoja, neuloja ja nypläystyökaluja.

 

Päivä ja kellonaika: Ke klo 18.00 – 20.15, Su klo 19.00 – 20.00, yhteensä 8 tapaamiskertaa

Kurssimaksu: 115 €

Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä kurssin ilmoittautumistilanteen löydät järjestävän opiston verkkosivuilta. Tiedot ovat voineet muuttua tai kurssi täyttyä sen jälkeen kun lisäsimme kurssin näille verkkosivuille. Kurssin ilmoittautumis- ja lisätietosivun löydät alta kohdasta “Kotisivu”. Muistathan ilmoittautua viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä! Lisätietoa kurssista saat tarvittaessa järjestävältä opistolta. Voit osallistua minkä tahansa kansalaisopiston verkkokurssille tai -luennolle asuinpaikkakunnastasi riippumatta.

Tiedot

Alkaa:
keskiviikko 12.8.
Loppuu:
sunnuntai 6.9.
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://www.opistopalvelut.fi/oulu/course.php?l=fi&t=19401

Järjestäjä

Oulu-opisto
Puhelin:
050 316 6729
Sähköposti:
anne.anttila@ouka.fi
Kotisivu:
https://www.ouka.fi/oulu/oulu-opisto
Skip to content