Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Etsi

elokuu 2020

Meditatiivinen Hathajooga Prana Vidya, taso 1A (verkkokurssi)

keskiviikko 5.8. - keskiviikko 25.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Tietoista hengitystä, meditaatiota ja pehmeitä hathajooga-asentoja.
Keskity henkiseen harjoitukseen psykofyysisten harjoitusten, systemaattisen, tietoisen hengityksen (prana vidya) ja meditaation avulla. Tämän hathajoogan pehmeät asennot sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille, jotka kaipaavat rentoutumista ja haluavat työskennellä kehonsa kanssa erittäin turvallisella tavalla. Tämä jooga edistää hyvää unta ja mielialaa sekä tuo enemmän rentoutta arkipäivääsi. Oppimisalustana käytetään Collaboratea.

Lue lisää »

Rentoutus ja meditaatio (verkkokurssi)

perjantai 7.8. - perjantai 27.11.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Harjoittelemme keskittymistä, venyttelyä, rentoutumista, hengittämistä ja meditaatiota.
Tarkastelemme ja harjoittelemme kolmea meditaation pylvästä: ryhti, rentoutuminen ja hengitys. Opit tiibetiläisiä meditaatiotekniikoita (shamatha 1-4 sekä edistyneemmille vipashyana ja mahamudra). Mielesi rauhoittuu liialta ajattelulta, ja tekniikat edistävät parempaa unta ja mielialaa sekä lisäävät keskittymistä ja rentoutumista päivässäsi. Rentoutuminen ja meditaatio auttavat lievittämään masennusta ja stressiä. Et tarvitse aiempaa kokemusta.

Lue lisää »

Kuntojumppa kotona senioreille, taso 2A (verkkokurssi)

maanantai 17.8. - maanantai 7.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Maanataiaamupäivän aktiivinen tunti. Elinvoimaa ja toimintakykyä lihasvoima jumpalla kotona! Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona! Lihasten merkitys toimintakyvyn ja elämänlaadun edistäjänä on tärkeä. Tällä kurssilla harjoitamme lihasten voimaa ja kestävyyttä. Monipuolista ja tehokasta kotijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta kuormittavia. Harjoittelemme myös lattiatasossa. Tarvitset muutaman neliön tilaa, jumppa-alustan ja tukevan tuolin lähelle. Lisäksi yhden suht painavan painon (myös iso kirja käy painoksi) ja käsipainot tai esim täytetyt juomapullot lisäpainoiksi.Ensimmäinen kurssikerta käytetään opastukseen. Taso 2A: Kurssi on fyysisesti keskitasoa, sopii…

Lue lisää »

Ranska, taso A1–B1, Ranskan ääntäminen itseopiskeluna verkossa (verkkokurssi)

24.8.2020 - 31.5.2021
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Itseopiskelukurssi Moodle-oppimisympäristössä ranskaa vähintään vuoden opiskelleille. Harjoitellaan äänteitä, sidontaa, ketjuttamista, sanapainoa ja intonaatiota monipuolisten harjoitusten ja neljän noin 20 minuutin opetusvideon avulla. Kurssimateriaali on käytössäsi toukokuun 2021 loppuun asti. Saat sähköpostiviestillä kirjautumisohjeet.

Lue lisää »

Kotijumppa senioreille, taso 2A (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - tiistai 15.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Tiistai-aamupäivän aktiivinen tunti. Elinvoimaa ja toimintakykyä kotijumpalla!
Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Kurssilla tehdään myös tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat parantaa terveyttään, kuntoaan ja tukea arjen toimintakykyään

Lue lisää »

Kotijumppaa vauvan/taaperon kanssa, taso 1A (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - tiistai 8.12.
Vauva ryömii lattialla.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa, johon voit ottaa vauvan tai taaperon mukaan. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Kurssilla keskitytään erityisesti lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja lantion alueen rentouttamiseen. Lisäksi teemme tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille vanhemmille, jotka haluavat parantaa terveyttään, kuntoaan ja tukea arjen toimintakykyään.

Lue lisää »

Kotituolijumppa ja venyttely senioreille, taso 1A (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - tiistai 8.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta tuolijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Lisäksi teemme kurssilla tasapaino- ja venyttelyliikkeitä niin tuolin kanssa kuin ilman tuoliakin. Harjoittelemme myös lattiatasossa, joten sinun tulisi päästä laskeutumaan lattialle ja sieltä ylös joko tuolin avustamana tai ilman. Tuolijumppa sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat harrastaa lempeää terveyttä edistävää liikuntaa kodin rauhassa.

Lue lisää »

Pianonsoiton alkeet / vapaa säestys (verkkokurssi)

sunnuntai 30.8. - sunnuntai 1.11.
Piano ja ihmisen kädet koskettimilla.

Opit pianonsoiton alkeet helppojen kappaleiden säestämisen kautta. Painopiste opiskelussa on perussoinnuissa ja helpoissa kompeissa. Kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa pianonsoiton kokemusta. 

Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna opettajan avustuksella. Ei lähitapaamisia. Näet edistymisesi viikoittaisten tehtävien kautta. Halutessasi saat opettajalta palautetta palauttamiisi tehtäviin. 

Lue lisää »

Espanjaa kaunokirjallisesti (verkkokurssi)

sunnuntai 30.8. - sunnuntai 29.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

 Tule lukemaan helppoja kertomuksia huviksi ja hyödyksi sekä oppimaan espanjaa hauskalla tavalla ja parantamaan tekstinlukutaitoasi. Sunnuntain lukupiiri kokoontuu Adobe Connect -verkkoympäristössä ja osallistut opetukseen omalla tietokoneellasi tai tabletlaitteellasi (Android tai iOS).

Lue lisää »

Liikkeestä hyvinvointia Facebook-kurssi syksy (verkkokurssi)

sunnuntai 30.8. - sunnuntai 29.11.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Tervetuloa ottamaan liikunta osaksi arkea! Kurssi on tarkoitettu kaikenkuntoisille osallistujille, mutta erityisesti heille, jotka kokevat liikkuvansa liian vähän ja haluavat lisätä liikuntaa arkeensa. Osallistujat saavat viikottain kurssin facebook-ryhmään lyhyitä liikuntavideoita sekä vinkkejä ja tehtäviä arkiliikunnan lisäämiseen. Lisäksi voidaan perustaa WhatsAppiin kurssilaisille oma tsemppiryhmä!

Lue lisää »

Tasapainoa keskivartaloon syksy (verkkokurssi)

sunnuntai 30.8. - sunnuntai 8.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Keskivartalon tukilihaksiin (selkä- ja vatsalihaksiin) keskittyvä rauhallinen treeni. Harjoitteet tehdään omaa kehoa ja hengitystä kuunnellen. Liikkeitä toistetaan usein eri treenikerroilla, joten kurssin edetessä huomaat hallitsevasi keskivartalon tukilihaksia paremmin eikä aina tarvitse opetella uusia jumppaliikkeitä.

Lue lisää »

Asahi etäopetuksella (verkkokurssi)

maanantai 31.8. - maanantai 23.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Asahi on suomalaisten asiantuntijoiden kehittämä terveysliikuntamenetelmä, joka ennaltaehkäisee ja hoitaa selän ja hartiaseudun vaivoja, parantaa tasapainoa sekä auttaa stressin hallinnassa. Asahi-liikunta on rauhallista ja helppoa, mutta terveysvaikutukset ovat varmat. Liikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa, jolloin keho ja mieli rentoutuvat. Asahi sopii kaikenikäisille (myös vähemmän liikuntaa harrastaneille sekä reilusti ylipainoisille aikuisille).

Lue lisää »

Français avec un brin de causette – Ranskan aktivointi ja keskustelu (verkkokurssi)

maanantai 31.8. - maanantai 30.11.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Tämä kurssi sopii vähintään kaksi vuotta ranskaa opiskelleille, jotka osaavat jo hiukan puhua ranskaa helpoissa viestintätilanteissa. Kartutetaan yhdessä sanavarastoa ja aktivoidaan keskustelutaitoja. Syvennetään ranskan kieliopin osaamista ja harjoitellaan erilaisia suullisia kielenkäyttötilanteita, keskustellaan etukäteen annettujen tekstien ja aiheiden pohjalta sekä kerrataan ja syvennetään ranskan kieliopin osaamista. Tutustutaan myös hiukan Ranskan ja ranskankielisten maiden kulttuuriin.  

Lue lisää »

Meditaatio / Meditation syksy (verkkokurssi)

maanantai 31.8. - maanantai 30.11.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Kurssi esittelee meditaation yksinkertaisena ja käytännönläheisenä tapana rentoutua ja elää entistä läsnäolevammin ja tietoisemmin.

The course presents meditation as a simple, practical way to relax and  become more present and mindful, with many benefits in our everyday lives.

Lue lisää »

Kevyttä ja helppoa kotiliikuntaa (verkkokurssi)

maanantai 31.8. - maanantai 30.11.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Viikottain julkaistaan kevyt ja helppo kotona tehtävä puolen tunnin jumppa ja saat nauhoitukseen linkin sähköpostitse. Harjoitteet tehdään istuen tai seisten tukea tarvittaessa pitäen. Kotoa on hyvä löytyä keppi tai harjanvarsi liikkeitä varten. Kurssin aikana opettajalle voi sähköpostitse laittaa huomioita, toiveita ja kommentteja sekä saada vinkkejä kurssin suorittamiseen.

Voit tehdä harjoitukset oman aikataulusi mukaan ja niin monta kertaa  kuin haluat. Tallenteet ovat katsottavissa 31.12.2020 saakka.

Lue lisää »

Kuvasta ryijy (verkkokurssi)

maanantai 31.8. - maanantai 23.11.
Lähikuva neuloksesta.

Valokuvia on helppo ottaa ja kuvia tulee otettua myös paljon. Joskus olet saattanut mielessäsi ajatella, että joku kuvasi sopisi vaikkapa ryijyksi. Tällä verkkokurssilla opit helposti muuntamaan kuvan ryijyn malliksi. Samalla tavalla myös oman piirroksesi tai maalauksesi voi muuntaa ryijyn malliksi. Tämän jälkeen pääset ompelemaan ryijyäsi. Tavoitteena on, että syksyn aikana saat ryijysi ommeltua.

Lue lisää »

Aikuinen- vauva- sirkus A (4 – n. 12 kk) (verkkokurssi)

maanantai 31.8. - maanantai 23.11.
Vauva ryömii lattialla.

Nauti vauvasi kanssa sirkustelusta - mukavasti kotona! Iloisilla sirkustunneilla harjoittelemme pariakrobatiaa, sirkuseläinten temppuja sekä sirkusloruja rennosti. Toiminta etenee pienen temppuilijan ehdoilla ja tarjoaa aikuisellekin liikkumisen iloa ja tuon hien pintaan. Sirkus on mahtava keino yhteiseen liikkumiseen pienestä pitäen.

Lue lisää »

Bella vista 1 B (verkkokurssi)

31.8.2020 - 12.4.2021
Taka-alalla italialainen rannikkokaupunki, kuvan etuosassa kasveja.

Italian jatkokurssi 2-3 vuotta kieltä opiskelleille. Kurssilla opitaan kielen perusrakenteita ja harjoitellaan kommunikatiivisia tilanteita, kuten ostosten tekoa, ravintolassa asioimista ja omasta lähipiiristä kertomista. Jatketaan italialaiseen kulttuuriin tutustumista kuuntelemalla lauluja, katsomalla videoita, lukemalla tarinoita yhdessä ja keskustelemalla suosikkimaastamme. Oppikirjana Bella vista 1 kappaleesta 7 eteenpäin. Kurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena. Taitotaso A1.

Lue lisää »

PhysioPilates – tallennekurssi (verkkokurssi)

31.8.2020 - 19.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

PhysioPilates on pilatesharjoittelua, johon yhdistyy fysioterapeuttinen osaaminen. PhysioPilates tunnilla opitaan käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia.

Lue lisää »

syyskuu 2020

Englannin perusteet (verkkokurssi)

tiistai 1.9. - tiistai 24.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Tervetuloa kertaamaan yleis- ja matkailusanaston avulla englannin kielen perusasioita: Kysymysten ja lauseiden muodostaminen, Small talk -aiheita jne. Sopii kaikille, jotka haluavat kerrata ja kehittää peruskielitaitoaan. Opiskelemme Peda.net verkko-oppimisympäristössä, jota on helppo käyttää. Voimme ottaa myös puheyhteyden sovittuina aikoina esim. Skype tai Zoom -ohjelmilla. Vapaaehtoinen aloitustapaaminen tiistaina 1.9.2020 klo 17.30 - 19.30 Naantalin opistolla.

Lue lisää »

Asahi syksy (verkkokurssi)

tiistai 1.9. - tiistai 24.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Hengitykseen yhdistettyjen, venyttävien ja avaavien liikesarjojen vaikutukset kohdistuvat niska-hartiaseutuun, selkään, jalkoihin, tasapainoon ja mielen rauhoittamiseen. Sopii kaikille.

Lue lisää »

Pehmeä jooga, syksy (verkkokurssi)

tiistai 1.9. - tiistai 24.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Tehdään kehoa avaavia, ja rentouttavia asanoita. Tehdään myös tuolijoogaa. Sopii kaikille. Opisto korvaa pandemiasta aiheutuneita tuntimenetyksiä pidentämällä tämän kurssin kestoa syksyllä 2020.

Lue lisää »

Äijäjooga, syksy (verkkokurssi)

tiistai 1.9. - tiistai 24.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Haetaan kehoon lisää liikkuvuutta ja rentoutta monipuolisilla venyttävillä, hengitykseen yhdistettävillä liikkeillä. Sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille miehille. Opisto on alentanut tämän kurssin hintaa korvaamaan pandemiasta aiheutuneita kevään tuntimenetyksiä.

Lue lisää »

Business English Online (keskitaso/level B2) (verkkokurssi)

1.9.2020 - 6.4.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

During this online course you will practise general business topics such as participating in meetings and negotiations, giving your opinion and building up your arguments, presentations on work related topics, describing products and services. We will also talk about current affairs and making small talk. The course includes special activities related to the business areas of the students too. The topics include consultancy, HR, sales and marketing, finance and banking, and information technology.

Lue lisää »

Kahvakuula (verkkokurssi)

1.9.2020 - 6.4.2021
Kahvakuula.

Kahvakuula harjoittaa kaikkia kunnon osa-alueita: voimaa, kestävyyttä, liikkuvuutta, tasapainoa ja koordinaatiota. Tunti sopii aloittelijoille sekä jo vähän pidempään harrastaneille.

Lue lisää »

Illan tullen unten maille (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 16.12.

Katkaise kiire, siirry rauhalliseen olotilan ohjatusti. Tämä rentoutusharjoitus tehdään kotona.
Ota digiloikka harrastamisessa ja tule mukaan Facebook ryhmään, jossa opettajajohtoisesti teemme "kotisohvalla" rentoutusharjoituksen. Tavoitteena on katkaista kiirettä ja stressiä ja valmistaa kehoa hyvään univalmiustilaan.

Lue lisää »

Jooga etäopetuksella (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 25.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Joogaa kotona etäopetuksella. Kurssilla tehdään perus jooga-asanoita, hengitysharjoituksia ja meditatiivisia harjoituksia Purna-joogan ja Integral-joogan oppien mukaan. Tunnit sisältävät dynaamisempia osuuksia ja rauhallisempia asanaharjoituksia. Tunnit sopivat periaatteessa kaiken tasoisille joogaajille, mutta turvallisuuden vuoksi jonkinlaiset joogan alkeet olisi tunnettava.

Lue lisää »

Kehonhuolto (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 25.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Kehonhuolto ja liikkuvuuden ylläpito on tärkeä osa omaa hyvinvointia. Tätä voit tehdä etäkurssilla kotoa käsin livetuntina.

Kehonhuoltotunnilla lämmitetään lihakset kevyellä alkulämmittelyllä. Sen jälkeen tehdään keskivartaloa, liikkuvuutta ja tasapainoa tukevia liikkeitä, jotka kuormittavat myös muita luurankolihaksia.

Sopii kaikille, jotka haluavat kevyesti rasittavan jumpan ja liikkuvuutta sekä rentoutumista kehoonsa. 

Lue lisää »

Englantia rakentavasti (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 2.12.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Englannin rakenteiden kertaamiseen ja kielioppitaitojen syventämiseen soveltuva kurssi kieltä useamman vuoden opiskelleille. Kurssi sopii hyvin sekä aikuisopiskelijoille että toisella asteella ja myös AMK:ssa opiskeleville. Kurssi kokoontuu Adobe Connect -verkkoympäristössä ja osallistut opetukseen omalla tietokoneellasi tai tabletlaitteellasi (Android tai iOS). Ohjeet Adobe Connect -sovelluksen asentamiseksi ja verkkoluokan osoitteen saat opettajalta ennen kurssin alkua, joten muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi. Ei opetusta viikolla 42. HUOM! Ensimmäinen kokoontumiskerta lähiopetuksessa, mutta halutessasi voi suorittaa koko kurssin verkkovälitteisesti.

Lue lisää »

Puolen tunnin niska-hartiatreeni (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 2.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Viikottain julkaistaan tehokas treeni kohdennettuna ylävartalolle ja erityisesti niska-hartiaseudun alueelle ja saat nauhoituksen linkin sähköpostiisi. Tämä treeni sopii loistavasti esimerkiksi näyttöpäätetyötä tekeville. Treeneihin tarvitset kepin ja kuminauhan.

Voit tehdä harjoitukset oman aikataulusi mukaan ja niin monta kertaa kuin haluat. Kurssin aikana opettajalle voi sähköpostitse laittaa huomioita, toiveita ja kommentteja sekä saada vinkkejä kurssin suorittamiseen. Tallenteet ovat katsottavissa 31.12.2020 saakka.

Lue lisää »

Espanjaa ihan alusta -syksy (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 2.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Tervetuloa tutustumaan espanjan kieleen! Tällä kurssilla aloitamme ihan alusta. Oppikirja: ¡Dime! 1 (Otava). 

Lue lisää »

Kehonhuoltoa kaikille (verkkokurssi)

2.9.2020 - 14.4.2021
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Kehonhuoltoa, liikkuvuutta ja rentoutumista vauhdikkaan arjen vastapainoksi. Kaikille sovellettavissa olevia liikkeitä sekä rentoutusharjoituksia.

Lue lisää »

Espanjan keskustelu -syksy (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 2.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Viikoittainen espanjan keskusteluryhmä heille, jotka jo osaavat jo jonkin verran espanjaa ja haluavat kehittää ja ylläpitää espanjan taitoaan.

A weekly conversation group in Spanish. For those who wish to improve or maintain fluency in Spanish language.

Lue lisää »

Rajajooga, syksy (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 25.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Lujan lempeää hatha-rajajoogaa. Tarkkaa ja täsmällistä harjoitusta, jossa keskittyminen ja tietoisuus ovat osa harjoituksen hyväksymistä.

Lue lisää »

Kotona kuntoon (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 25.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Kurssi sisältää 12 erilaista jumppaa. Tuntien aikana kohotetaan peruskuntoa niin lihasvoiman, tasapainon, koordinaation kuin liikkuvuuden osalta. Välineinä käytetään oman kehon lisäksi kotoa helposti löytyviä välineitä mm. tuoli, sauva/keppi/harjanvarsi, käsipainot/vedellä täytetyt pullot/nilkkapainot yms.

Lue lisää »

Kotona kuntoon kahvakuulaillen (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 25.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Kurssi sisältää 14 erilaista jumppaa kevätkaudelta 2020. Turvallista ja tehokasta treeniä kotona kahvakuulalla. Aivan alkeista kohti haastavampia liikkeitä ja asentoja. Opetellaan otteet, liikeradat, kehonhallinta ja tekniikka, jonka jälkeen siirrytään pikkuhiljaa ytimekkääseen tehotreeniin yksinkertaisella mutta hyvällä välineellä. Mitä painavampi kuula sen haastavampaa. Kannattaa aloittaa pienellä kuulalla, jos ei ole tuttu juttu. Jo treenanneet ja kuulaan tutustuneet voivat ottaa tavallista painavamman kahvakuulan, niin saavat tästäkin kurssista hyvät treenit irti kotona juuri silloin, kun itselle sopii. Kurssimaksu: 53 € Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä…

Lue lisää »

Kotona koko keho kuntoon (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 25.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Kurssi sisältää syyskauden 2020 uudet 12 erilaista jumppaa. Tässä HIIT-tyylisessä lihaskuntojumpassa alkulämmittely tehdään kepillä, jolloin syke nousee ja liikkuvuus paranee. Lihaskunto osuudessa käytetään koko kehon isoja lihaksia apuvälineinä kuminauha ja/tai käsipainot. Lopuksi venytellään. Haastavampi kuin edellinen lihaskuntojumppa syksyllä 2019. Sopii jonkin verran liikuntaa harrastaneille, myös aktiiviliikkujat saavat tehokkaan treenin lisäämällä vastusta isommilla käsipainoilla ja tiukemmalla kuminauhalla.

Lue lisää »

Bella vista 1 C (verkkokurssi)

2.9.2020 - 7.4.2021
Taka-alalla italialainen rannikkokaupunki, kuvan etuosassa kasveja.

Italian jatkokurssi, jolla opitaan  lisää italiankielen rakenteita ja tehdään erilaisia harjoituksia käyttämällä uusia ja mielenkiintoisia kielenoppimistekniikoita. Jatketaan myös tutustumista italialaiseen kulttuuriin, esim. ruokakulttuuriin, musiikkiin ja elokuviin. Oppikirjan ohella käytetään paljon erilaisia oppimateriaaleja kuten lauluja, äänitteitä, videoita ja tarinoita. Oppikirjana Bella vista 1 kappaleesta 9 eteenpäin. Kurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena.

Lue lisää »

La dolce vita (verkkokurssi)

2.9.2020 - 7.4.2021
Taka-alalla italialainen rannikkokaupunki, kuvan etuosassa kasveja.

Kielitaitoa aktivoiva italian kurssi, jonka tavoitteena on kehittää kurssilaisten keskustelutaitoja sekä Italian kulttuurin ja tapojen ymmärrystä. Kurssi sisältää kieliopin kertausta, keskusteluja, italialaisiin tapoihin ja kulttuuriin, kuten esimerkiksi musiikkiin, elokuviin, ruokakulttuuriin, arkkitehtuuriin, muotiin sekä Italiaan perehtymistä. Käytetään monia erilaisia opetusmenetelmiä ja samalla rohkaistaan opiskelijoita parantamaan kielitaitoaan.

Lue lisää »

Power+Body (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. klo 08:00 - keskiviikko 25.11. klo 17:00
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Vauhdikasta ja tehokasta ryhmäliikuntaa lihaskestävyyden ja aerobisen kunnon kehittämiseksi. Tunti on parhaimmillaan erittäin tehokas ja sykettä voimakkaasti nostava, mutta jokainen voi tehdä halutessaan hiukan kevyemmän jumpan tekemällä liikkeet ilman hyppyjä ja hidastamalla tahtia.

Lue lisää »

Neurojooga, taso 1A (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 26.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Opit edesauttamaan aivojesi hyvinvointia sekä tasapainoittamaan hermostoasi.
Neurojoogassa mennään hitaan liikkeen kautta kohti syvempiä kerroksia, kohti syvempää läsnäoloa, työskennellen autonomisen hermoston, aivojen ja sydämen hyvinvoinnin kanssa. Tuntien tavoitteena on palautua stressitilasta takaisin eheytymisen tilaan, jolloin keholla on mahdollisuus kasvulle, uusiutumiselle ja tehokkaalle immuunipuolustukselle. Tavoitteena on myös edesauttaa aivojen hyvinvointia ja ehkäistä ikääntymisestä johtuvia vaikutuksia. Kurssin myötä saatat lisäksi huomata, että kehosi mekaniikka, liikkuvuus ja joustavuus ovat parantuneet.

Lue lisää »

Vapautta alaselkään Feldenkrais®-menetelmällä (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 10.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Löydä vapautta ja rentoutta alaselkään leppoisasti liikkumalla.
Kipeytyykö alaselkäsi? Liikkuuko lantiosi lainkaan? Miten joustavat nilkkasi ovat? Kurssin liikkeet auttavat vapauttamaan jännitystä alaselästä, ja parantavat selän yhteistoimintaa muiden kehon osien kanssa. Rennompi alaselkä helpottaa myös lonkkia ja polvia sekä vapauttaa niskaa.

Lue lisää »

Espanjaa rakentavasti (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 3.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Espanjan rakenteiden kertaamiseen ja kielioppitaitojen syventämiseen soveltuva kurssi kieltä useamman vuoden opiskelleille. Kurssi sopii hyvin sekä aikuisopiskelijoille että toisella asteella ja myös AMK:ssa opiskeleville. Kurssi kokoontuu Adobe Connect -verkkoympäristössä ja osallistut opetukseen omalla tietokoneellasi tai tabletlaitteellasi (Android tai iOS). Ohjeet Adobe Connect -sovelluksen asentamiseksi ja verkkoluokan osoitteen saat opettajalta ennen kurssin alkua, joten muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi. Ei opetusta viikolla 42. HUOM! Ensimmäinen kokoontumiskerta lähiopetuksessa, mutta halutessasi voi suorittaa koko kurssin verkkovälitteisesti. 

Lue lisää »

Nykyheprean jatko (OH8) (verkkokurssi)

3.9.2020 - 3.6.2021
Ihmisiä koko maailman kartan ympärillä.

Verkkoluokassa (Adobe Connect) osallistut opetukseen internetyhteydessä olevalla tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi (Android/iOS). Näet opettajan ja kuulet sekä opettajan että toisten opiskelijoiden puheenvuorot. Näet myös luokan taulun ja keskusteluruudun, johon voit itsekin kirjoittaa kysymyksiä ja kommentteja. Oman mikrofonisi kautta voit halutessasi osallistua keskusteluun ja harjoituksiin. Voit katsoa oppitunnin tietokoneella myöhemmin myös tallenteelta. Tallenteita seuraamalla voit osallistua kurssille, vaikka et pystyisi olemaan luokassa. Myös tunnilla olleet voivat kerrata opetuksen tallenteelta. Saat verkkoluokan osoitteen opettajalta sähköpostiisi, joten muistathan merkitä ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi. Ei opetusta 22.10., 11.3., 1.4., 29.4. ja 13.5. Baruch haba!

Lue lisää »

Piirtämisen perusteet (verkkokurssi)

3.9.2020 - 6.5.2021
Tyhjä vihko ja lyijykynä.

Opiskellaan piirtämisen perusasioita. Lyijykynän mahdollisuudet sekä erilaiset piirtämisen tekniikat. Välineet: Piirustuslehtiö A4 – A3 ja lyijykynät H, 2B, 4B ja 6B sekä teroitin ja pyyhekumi. Aikaisempaa kokemusta piirtämisen opiskelusta ei vaadita. Kurssi toteutetaan kokonaan etänä opiskellen ja verkkoyhteyksiä (tietokone, tabletti) käyttäen.

Lue lisää »

Ranskan alkeet verkossa A (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 12.11.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Aloitetaan ranskan kielen opiskelu ihan alusta kurssikirjan ja verkkomateriaalin avulla. Pääpaino on arkielämän ja matkailun sanastossa. Perehdymme myös ääntämiseen ja peruskielioppiin sekä ranskalaiseen kulttuuriin. Viikoittain avautuu uusi opintoviikko, ja opiskelijat voivat omaan tahtiin käydä läpi materiaalia ja tehtäviä. Kurssikirjana C’est parfait! 1. Kurssin aikana käsittelemme kirjasta kappaleet 0-5. Taitotaso A1.

Lue lisää »

Ranskan alkeet verkossa (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 12.11.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Aloitetaan ranskan kielen opiskelu ihan alusta kurssikirjan ja verkkomateriaalin avulla. Pääpaino on arkielämän ja matkailun sanastossa. Perehdymme myös ääntämiseen ja peruskielioppiin sekä ranskalaiseen kulttuuriin. Viikoittain avautuu uusi opintoviikko, ja opiskelijat voivat omaan tahtiin käydä läpi materiaalia ja tehtäviä. Kurssikirjana C’est parfait! 1. Kurssin aikana käsittelemme kirjasta kappaleet 0-5. Taitotaso A1.

Lue lisää »

Italiano per tutti! Italian alkeet (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 3.12.
Italialainen pizza lautasella.

Tällä kurssilla opit käyttämään italian kieltä helpoissa arjen viestintätilanteissa. 

Lue lisää »

Voimajooga, syksy (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 26.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Vahvistetaan lihastasapainoa ja kehon liikkuvuutta. Tehdään myös koko kehoa venyttäviä asanoita. Sopii kaikille. Opisto korvaa pandemiasta aiheutuneita tuntimenetyksiä pidentämällä tämän kurssin kestoa syksyllä 2020.

Lue lisää »

Jooga, 2A syksy (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 26.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Hathajoogan harjoitukset tehdään omista lähtökohdista ja itseä kuunnellen. Tähdätään kehon, mielen ja sisimmän hyvinvointiin. Ryhmä soveltuu parhaiten vähintään 3-4 vuotta jooganneille. Opisto on alentanut tämän kurssin hintaa korvaamaan pandemiasta aiheutuneita kevään tuntimenetyksiä.

Lue lisää »

Jooga, 2 B syksy (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 26.11.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Hathajoogan harjoitukset tehdään omista lähtökohdista ja itseä kuunnellen. Tähdätään kehon, mielen ja sisimmän hyvinvointiin. Opisto on alentanut tämän kurssin hintaa korvaamaan pandemiasta aiheutuneita kevään tuntimenetyksiä.

Lue lisää »

Bella vista 1 A (verkkokurssi)

3.9.2020 - 22.4.2021
Taka-alalla italialainen rannikkokaupunki, kuvan etuosassa kasveja.

Italian jatkokurssi vuoden verran kieltä opiskelleille. Kurssilla opitaan kielen perusrakenteita ja harjoitellaan yksinkertaisia kommunikatiivisia tilanteita, kuten itsestä ja omasta lähipiiristä kertomista, baareissa ja ravintoloissa tilaamista. Samalla jatketaan italialaiseen kulttuuriin tutustumista esim. musiikkiin, elokuviin, ruokakulttuuriin ja arkkitehtuuriin. Kirjana Bella vista 1 kappaleesta 3 eteenpäin. Kurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena. Taitotaso A1.

Lue lisää »

Minustako laulaja? (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - lauantai 28.11.
Piirretty mies laulaa.

Verkkokurssilla tutustutaan eri aikakausien musiikkiin, laulutekniikkaan ja lauluihin keskiajalta nykypäivään. Osallistuaksesi kurssille tarvitset älypuhelimen, tabletin tai kaiuttimilla, mikrofonilla ja kameralla varustetun tietokoneen. Jokaisella kurssilaisella on yhteisten äänenmuodostusopetuksien ja eri aikakausien musiikkiin tutustumisen lisäksi myös omia yksinlauluhetkiä, jolloin lauletaan kotiläksyksi saatuja lauluja. Et tarvitse aiempaa yksinlaulukokemusta.

Lue lisää »

Johdatus klassiseen balettiin aikuisille, taso 1A (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - perjantai 4.12.
Aikuisen balettitanssijan jalat.

Tutustu balettiin ja perehdy baletin liikevarastoon ja liikekieleen. Tämä kurssi on sinulle kuka haluat tutustua klassisen baletin perusteisiin, sen anatomiseen pohjaan ja tunnustella olisiko tämä se laji, jota haluaisit opiskella ja harjoitella enemmänkin. Tällä kurssilla klassista balettia lähestytään anatomisesta viitekehyksestä käsin sekä tanko- että lattiatankoharjoittein ja keskilattian alkeita tapaillen. Tutustumme myös tuntietikettiin sekä baletin käytänteisiin ja baletin historiaan opintojen ohessa. Harjoitteet tehdään klassiseen musiikkiin. Taso 1A: Kurssi on fyysisesti helppo. Sopii kaiken kuntoisille. Kurssilla tehdään yksinkertaisia harjoituksia, joihin ei tarvita…

Lue lisää »

70+ Käsitöitä yhdessä etänä (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - perjantai 27.11.
Villalankakerä ja keskeneräinen villasukka.

Kurssilla saat ideoita kotona tehtäviin käsitöihin. Ohjeet ovat saatavilla joko verkossa tai hakemalla Opistolta. Aiheet ajankohtaisia ja monipuolisia. Yhteydenpito viikoittain videopuhelun avulla. Saat apua verkkoalustan käyttöön ensimmäisillä kerroilla pienryhmissä tai yksittäin. 

Lue lisää »

Aamujooga, syksy (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - perjantai 27.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Tehdään koko kehoa virkistäviä hathajoogan harjoitteita. Herätellään keho päivän askareisiin. Opisto on alentanut tämän kurssin hintaa korvaamaan pandemiasta aiheutuneita kevään tuntimenetyksiä.

Lue lisää »

Pilates senioreille, taso 1A, verkko-opetus (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - perjantai 4.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Hyvä ryhti ja vahva keskivartalo Pilates-harjoittelun avulla!
Pilates on 1900-luvun alussa kehitetty kehonhallintamenetelmä, jossa on kuusi keskeistä periaatetta, jotka vahvistavat, parantavat ja tehostavat työskentelyn laatua. Periaatteet ovat hengitys, keskittyminen, kontrolli, keskusta, tarkkuus ja virtaavuus. Periaatteita noudattamalla saadaan harjoittelusta paras mahdollinen hyöty. Harjoitteet vahvistavat vartalon syviä lihaksia, parantavat ryhtiä, kehittävät liikkuvuutta, tehostavat hengitystä ja opettavat liikkumaan fysiologisesti oikein. Kurssilla ei tarvita ennakko-osaamista.

Lue lisää »

Pilates senioreille, taso 1A, verkko-opetus (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - perjantai 4.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Hyvä ryhti ja vahva keskivartalo Pilates-harjoittelun avulla!
Pilates on 1900-luvun alussa kehitetty kehonhallintamenetelmä, jossa on kuusi keskeistä periaatetta, jotka vahvistavat, parantavat ja tehostavat työskentelyn laatua. Periaatteet ovat hengitys, keskittyminen, kontrolli, keskusta, tarkkuus ja virtaavuus. Periaatteita noudattamalla saadaan harjoittelusta paras mahdollinen hyöty. Harjoitteet vahvistavat vartalon syviä lihaksia, parantavat ryhtiä, kehittävät liikkuvuutta, tehostavat hengitystä ja opettavat liikkumaan fysiologisesti oikein. Kurssilla ei tarvita ennakko-osaamista.

Lue lisää »

Luovaa puuhaa lapsille 4-7 -vuotiaille (verkkokurssi)

lauantai 5.9. - lauantai 28.11.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Mielikuvitusmatkoja, teatterileikkejä ja taideilmaisua sisältävä kurssi tuo lapselle kotiin kivan puuhasteluhetken valmiin materiaalipaketin muodossa kerran viikossa. Etäopiskelumateriaali toimitetaan tehtävästä riippuen kirjepostina tai sähköisessä muodossa, ja opetus tapahtuu opettajan tekemien videoklippien kautta. Tehtäväpaketit on rakennettu n. 4-7-vuotiaille tai 8-11-vuotiaille, eli osallistuja saa ikätasolleen sopivan materiaalin (Ikäsuositukset viitteellisiä). Vaikka tehtävät suunnitellaan ikäryhmien mukaan, on aikuisen tai isosisaruksen apu tarpeen tehtävien teossa, ja näin tarjoutuu myös kiva yhteinen hetki lapsen ja aikuisen kesken luovien puuhien parissa.

Lue lisää »

Luovaa puuhaa lapsille 8-11 -vuotiaille (verkkokurssi)

lauantai 5.9. - lauantai 28.11.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Mielikuvitusmatkoja, teatterileikkejä ja taideilmaisua sisältävä kurssi tuo lapselle kotiin kivan puuhasteluhetken valmiin materiaalipaketin muodossa kerran viikossa. Etäopiskelumateriaali toimitetaan tehtävästä riippuen kirjepostina tai sähköisessä muodossa, ja opetus tapahtuu opettajan tekemien videoklippien kautta. Tehtäväpaketit on rakennettu n. 4-7-vuotiaille tai 8-11-vuotiaille, eli osallistuja saa ikätasolleen sopivan materiaalin (Ikäsuositukset viitteellisiä). Vaikka tehtävät suunnitellaan ikäryhmien mukaan, on aikuisen tai isosisaruksen apu tarpeen tehtävien teossa, ja näin tarjoutuu myös kiva yhteinen hetki lapsen ja aikuisen kesken luovien puuhien parissa.

Lue lisää »

Eheyttävä liike ja meditaatio (verkkokurssi)

sunnuntai 6.9. - sunnuntai 29.11.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Tue kehon kykyä palautua takaisin eheytymisen ja tasapainon tilaan.
Käytämme kehon tukemiseen hidasta ja tietoista liikettä sekä sydäntä ja mieltä harmonisoivia meditaatioharjoituksia. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua meditaation harjoittamiseen mahdollisimman helpolla tavalla. Tunnit on suunniteltu niin, että meditaatioon laskeutuminen tapahtuu hyvin luontevasti.

Lue lisää »

Hiljainen Yin, syksy (verkkokurssi)

sunnuntai 6.9. - sunnuntai 13.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Jatkokurssi yinjoogaa aikaisemmin harrastaneille. Minimalistinen ja meditatiivinen hiljaisuudessa tehtävä harjoitus, jossa mukana hengitys- ja keskittymisharjoituksia.

Lue lisää »

Kehonhuolto C (verkkokurssi)

sunnuntai 6.9. - sunnuntai 29.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Verkko-ohjauksen kautta toteutettu ja ohjattu kehonhuoltotunti on nyt mahdollista tehdä kotona! Kehonhuollossa venytellään ja tehdään liikkuvuutta parantavia harjoituksia koko keholle. Venyttelyt, liikkuvuusharjoitteet, tasapainon kehittäminen ja rentoutuminen ovat tärkeä osa jokaisen hyvinvointia. Positiiviset vaikutukset tuntuvat lihaksissa ja nivelissä. Tunnin ohjelma toteutetaan rauhallisesti, mutta sen tehokkuuden tuntee kehossaan. Tunnille on hyvä varata juomapullo, jumppamatto sekä mukavat ja joustavat sisäliikuntavarusteet. 

Lue lisää »

Pieni teatterikurssi (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 9.11.
Teatteriyleisö kuvattuna takaa päin salissa, jossa esirippu on kiinni.

Kurssi sinulle, joka haluaisit kokeilla näyttelemistä ja erilaisia rooleja ilman suurta sitoutumista! Kurssilla harjoitellaan useasta eri näytelmästä valittuja kohtauksia, niin että osallistujat voivat kokeilla monenlaisten roolihahmojen esittämistä. Teemme ääni- ja virittäytymisharjoituksia, tutkimme kehonkielen vaikutusta ilmaisuun, kokeilemme tyylin, äänen ja puherytmin muuntuvaisuutta, löydämme rekvisiitan suomia mahdollisuuksia ja ihastelemme itse kunkin mielikuvituksen lentoa. Kurssi sopii kaikille näyttelemisestä, esiintymisestä ja nettiryhmässä harjoittelemisesta kiinnostuneille.

Lue lisää »

Kieliopin kertauskurssi (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Verkkokurssilla kerrataan suomen kielioppia. Joka viikko opiskellaan uusi asia ja tehdään siihen liittyviä harjoituksia. Kurssilla käsitellään esimerkiksi verbien aikamuotoja, adjektiivien vertailua, sijamuotoja, verbien rektioita ja sanatyyppejä. Kurssi sopii kaikille, joiden suomen kielen taito on vähintään tasolla A2.2. Kielioppikurssilla käytetään sähköistä Peda.net-alustaa. Lisäksi kurssin aikana järjestetään Zoom-tapaamisia, joissa voi kysyä opettajalta vaikeista asioista. Voit tutustua kurssiin täällä: https://peda.net/aurala/kansalaisopisto/kielet/suomi/kk.  Annathan ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi. Kurssimaksu: 40 € Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä kurssin ilmoittautumistilanteen löydät järjestävän opiston verkkosivuilta. Tiedot ovat voineet muuttua tai kurssi…

Lue lisää »

Kirjoituskurssi (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Kurssilla harjoitellaan erilaisten tekstien kirjoittamista. Kirjoitamme esimerkiksi mielipidetekstejä, ohjeita, ilmoituksia ja sähköpostiviestejä. Harjoittelemme kielioppiasioiden, kuten aikamuotojen ja imperatiivin käyttöä. Saat joka viikko uuden kirjoitustehtävän, ja opettajan palautteen kaikista teksteistäsi. Kurssi on myös hyvää harjoitusta YKI-testiä varten. Kurssi sopii sinulle, jos suomen kielen taitosi on vähintään tasolla A2.2.

Lue lisää »

Venäjä, alkeet, taso A1 (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Venäjän kielen aakkoset.

Kafe Piter 1, kpl 1–7. Tervetuloa opiskelemaan venäjän kieltä ja tutustumaan venäläiseen kulttuuriin! Alussa opiskelemme kyrilliset aakkoset ja harjoittelemme ääntämistä. Aihealueina ovat kielenkäytön arkitilanteet: tutussi.tuminen, esittäytyminen, itsestä ja perheestä kertominen sekä kahvilassa käynti. Kieltä opiskellaan monipuolisesti: kuunnellaan, luetaan, tehdään helppoja suullisia harjoituksia ja opetellaan kieliopin perusteita. Venäläinen kulttuuri ja nykyvenäläinen elämänmuoto ovat vahvasti mukana. Myös Pietarin kaupunki tulee tutuksi. 

Lue lisää »

Venäjä, toimiva alkeiskielitaito, taso A1 (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Venäjän kielen aakkoset.

Kafe Piter 1, kpl 13–18. Kurssi on tarkoitettu niille, joilla perusasiat ovat periaatteessa tuttuja, mutta jotka haluavat paikata kieliopin aukkoja ja harjoitella kielen käyttöä, erityisesti puhumista. Opimme vapaa-aikana ja työssä tarvittavaa suullista kielitaitoa mm. kirjan runsaiden pariharjoitusten avulla. Puhevalmiuden parantamiseen pyritään myös sanavarastoa ja kielen rakenteita kartuttamalla ja kertaamalla. Teemm. Kurssi sopii kertauksena esim. lukion lyhyen tai keskipitkän venäjän opiskelleille. Runsaasti verkkoharjoituksia!

Lue lisää »

Venäjä, toimiva peruskielitaito, taso B1 (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Venäjän kielen aakkoset.

Kafe Piter 3, kpl 1–4. Oletko lukenut jo venäjän perustiedot ja haluat nyt kehittää lisää kielitaitoasi? Tule mukaan laajentamaan kielitietämystä harjoittelemalla venäjän kielen kiemuroita ja laajentamalla sanavarastoa pari- ja ryhmäkeskustelujen avulla! Kurssilla keskustelemme venäjäksi Suomesta ja Helsingistä. Matkailun lisäksi kirjan aiheina ovat media ja internetin käyttö. Runsaasti verkkoharjoituksia! Päivä ja kellonaika: Ma klo 16.00 - 17.30, koko vuoden kurssi Kurssimaksu: 78 € Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä kurssin ilmoittautumistilanteen löydät järjestävän opiston verkkosivuilta. Tiedot ovat voineet muuttua tai kurssi täyttyä…

Lue lisää »

Hatha yoga en español online (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

El hatha yoga ayuda a mejorar bienestar en general, aumentar la fuerza, movilidad, flexibilidad y reduce el estrés. Las clases incorporan posturas (asanas), respiración consciente, meditación y relajación. Nivel de clases principiantes e intermedio. El curso será en línea. Recibirá un enlace a su correo antes del inicio del curso.

Lue lisää »

Deutsch online – Saksaa verkossa (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Verkkokurssi. Kurssitapaamiset toteutetaan Zoomin kautta. TAITOTASO A2-B1. Opiskelu tapahtuu itsenäisesti suljetulla alustalla (peda.net), käytämme myös Padletia ja WhatsAppia. Saat pääsyn uuteen kurssimateriaaliin viikon välein. Kurssi sisältää lisäksi kolme etäopetuskertaa ma 7.9., ma 5.10. ja ma 9.11. (klo 19.15-20.15), jolloin harjoitamme suullista kielitaitoa. Huom. kurssi alkaa etäopetuskerralla Zoomin kautta! Olethan jo heti silloin mukana. Oppikirjana HALLO 2, kpl:eet 7-8. Kielioppiteemana adjektiivin taivutus ja vertailu. Tarkemmat ohjeet etäopetuskertoihin ym. opettajalta ennen kurssin alkua, muista antaa ilmoittautumisen yhteydessä meiliosoitteesi. Kurssi on tarkoitettu saksaa noin neljä vuotta lukeneille.

Lue lisää »

Melodiasoiton alkeet sähkökitaralla (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 9.11.
Nuottiavain ja muutama nuotti nuottiviivastolla.

Harjoitellaan melodiasoittoa tunnettujen ja sopivien kappaleiden kautta, joissa raikaa hienot melodiat. Saadaksesi parhaan hyödyn kurssista, tulisi sinun hallita tavallisimmat soinnut sähkökitaralla. Kurssi toteutetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla opettajana avustuksella. Ei lähitapaamisia. Näet edistymisesi viikoittaisten tehtävien kautta. Halutessasi saat palautetta palauttamiisi tehtäviin. 

Lue lisää »

Tule jatkamaan venäjää verkossa! (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Venäjän kielen aakkoset.

Kurssitapaamiset lähiopetuksena tai etäopetuksena, mahdollisten koronarajoitusten myötä kurssin lähiopetus vaihtuu etäopetukseen. Etäopetuksessa käytetään Peda.nettiä ja Zoomia tai Meetia. TAITOTASO A1. Monipuolisesti eri kielenkäyttötilanteita venäjää noin vuoden lukeneille. Oppikirjana Prijatnava appetita (kpl:sta 5), lisänä kurssilla opettajan verkkomateriaali. Kurssin aloituskerta ma 7.9. ja lopetuskerta ma 30.11. lähiopetuksena opistolla (Ylhäistentie 2, Salo), muu opetus reaaliaikaisesti verkossa.

Lue lisää »

Ponjatno! – Ymmärrä ja käytä venäjää verkossa (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Venäjän kielen aakkoset.

Kurssitapaamiset lähiopetuksena tai etäopetuksena, mahdollisten koronarajoitusten myötä kurssin lähiopetus vaihtuu etäopetukseen. Etäopetuksessa käytetään Peda.nettiä ja Zoomia tai Meetia. TAITOTASO A2-B1. Viime lukukauden kahden venäjän ryhmän yhdistetty kertauskurssi. Oppikirjana Ponjatno 1 (kpl:sta 9, kirjaa myös kerrataan). Lisänä opettajan verkkomateriaali. Tule mukaan, olet sitten lukenut kieltä kaksi vuotta tai kauemminkin!

Lue lisää »

Viron kirjoituskurssi, taso A2.2–B1.1 (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Haluaisitko harjoitella viroksi kirjoittamista? Sähköpostikurssin tavoitteena on saada sujuvuutta viron kirjoittamiseen sekä samalla parantaa sanaston ja rakenteiden hallintaa. Kirjoitat kurssin aikana (7.9.-30.11.) kymmenen tekstiä, joista jokaisesta opettaja lähettää sinulle henkilökohtaista palautetta suomeksi.

Lue lisää »

Espanjaa livenä verkossa Ventana 2, taso A2 (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 16.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Kurssi sinulle, joka olet lukenut espanjaa noin vuoden verran, ja nyt haluat jatkaa!. Kurssi toteutetaan etäopetuksena Zoomilla.

Lue lisää »

Sähkökitaran alkeet (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 9.11.
Nuottiavain ja muutama nuotti nuottiviivastolla.

Sähkökitaran alkeet -kurssilla opitaan sähkökitaralla soiton perusteet. Alkeita harjoitellaan helppojen kappaleiden avulla. Kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa kitaransoiton kokemusta.

Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna opettajan avustuksella. Ei lähitapaamisia. Näet edistymisesi viikoittaisten tehtävien kautta. Halutessasi saat opettajalta palautetta palauttamiisi tehtäviin. Kurssi sisältää: video-oppitunnit, nuottimateriaalin, taustanauhat, viikoittaiset webinaarit, viikoittaiset tehtävät (palautus video-muodossa), opettajan lisävinkit.

Lue lisää »

Minustako tubettaja? (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Juuri sinä voit olla tubettaja, eikä se edes ole vaikeaa!
Kurssilla perustetaan oma YouTube– kanava, jolle synnytetään ensimmäinen YouTube– videosi. Harjoittelemme kuvaamista, tubekanavan hallintaa, videoiden lisätoimintojen käyttöä ja videon muokkaamista YouTube Studiossa. Lisäksi otetaan selvää videojulkaisujen säännöistä. Välineiksi tarvitset vain esim. kännykän tai tabletin, jossa on kamera ja jolla pääset nettiin. Sopii suoritettavaksi yhdessä kurssin ”Videot hienommaksi!” kanssa.

Lue lisää »

Videot hienommiksi! (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 30.11.
Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Haluatko tehdä omista videoistasi vielä hienompia? Editoidaan videoita, koostetaan pidempiä tarinoita lyhyistä pätkistä, tehdään monikamerakuvausta kotikonstein, parannellaan värejä ja käytetään visuaalisia tehosteita, perehdytään videoiden äänien käsittelyyn. Videoiden editointiin käytämme ilmaista DaVinci Resolve -editointiohjelmaa. Sopii suoritettavaksi yhdessä kurssin ”Minustako tubettaja?” kanssa. 

Lue lisää »

Palaudu synnytyksestä, eroon erkaumasta (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - sunnuntai 15.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Verkkokurssilla palaudutaan synnytyksestä rauhalliseen tahtiin. Opettelemme aktivoimaan lantionpohjanlihaksia oikein ja vahvistamme kehon syviä tukilihaksia. Kurssi etenee progressiivisesti ja haastavimpia liikkeitä tehdään vasta sitten kun keho on siihen valmis. Edesautamme vatsalihasten erkauman palautumista ja avaamme kehon jumitiloja. Kurssi sopii vasta synnyttäneille tai äideille, joIlla synnytyksestä kulunut jo jonkin verran aikaa ja epäilee lantionpohjan heikkoutta tai vatsalihasten erkaumaa. 

Verkkokurssi koostuu kymmenestä harjoitusviikosta, johon kuuluu live-harjoitus ohjaajan johdolla kurssin alussa, puolivälissä ja lopussa. Verkkokurssi etenee viikottain treenivideoiden ja etäohjauksen avulla. Verkkokurssille osallistuminen ei edellytä livelähetykseen osallistumista, liveistä jää myös kurssilaisille tallenne, mutta liven aikana pystyt kysymään ohjaajalta neuvoja ja esittämään mieltä askarruttavia kysymyksiä. Verkkokurssi toteutetaan suljetussa Facebook-ryhmässä, johon tarvitaan henkilökohtainen käyttäjätunnus. Kurssin toteutuessa Pirkan opisto lähettää osallistujille tarkemmat osallistumisohjeet 1 viikko ennen kurssin alkua sähköpostitse.  

Lue lisää »

Kitaransoiton etäopetusta verkossa (verkkokurssi)

7.9.2020 - 19.4.2021
Lähikuva kitaraa soittavista käsistä.

Zoom-kuvapuhelun kautta toteutettavien soittotuntien viikoittainen aika sovitaan opettajan kanssa kurssin alussa. Osallistuminen vaatii toimivan internetyhteyden ja tietokoneen, jossa on kamera. Opetuksessa perehdytään erilaisiin musiikkityyleihin, soittotapoihin ja nuotinlukuun opiskelijan mieltymykset huomioon ottaen. Oma akustinen- tai sähkökitara välttämätön. Alaikäisille soittajille huoltaja mukaan ensimmäiseen videopuheluun. Kurssilla on mahdollisuus hankkia rockway-käyttöoikeus. Yksilösoittoihin ilmoittaudutaan lukuvuodeksi kerrallaan.

Lue lisää »

Laulutaidottomien laulukurssi, taso 1,itseopiskelumateriaali verkossa (verkkokurssi)

7.9.2020 - 28.5.2021
Piirretty mies laulaa.

Saat käyttöösi 4 kuukauden ajaksi materiaalipaketin, johon kuuluu laulutaidottomien laulukurssin taso 1:n harjoitustaustoja noin 40 laulusta kolmessa eri sävellajissa sekä äänenavausmateriaalia. Laulut on valittu Kultaisesta laulukirjasta, jonka oppilaat hankkivat itse, kustantaja F-Kustannus, ISBN 9789524611015. Ilmoittauduttuasi ja maksettuasi kurssimaksun ota yhteys opistoon (sanna.nurmiekko.fi), jotta saat käyttäjätunnukset kurssille. Käyttäjätunnuksia voi pyytää 31.8. alkaen.

Lue lisää »

Laulutaidottomien laulukurssi, taso 2 itseopiskelumateriaali verkossa (verkkokurssi)

7.9.2020 - 28.5.2021
Piirretty mies laulaa.

Saat käyttöösi 4 kuukauden ajaksi materiaalipaketin, johon kuuluu laulutaidottomien laulukurssin taso 2:n harjoitustaustoja noin 40 laulusta kolmessa eri sävellajissa sekä äänenavausmateriaalia. Laulut on valittu Kultaisesta laulukirjasta, jonka oppilaat hankkivat itse, kustantaja F-Kustannus, ISBN 9789524611015. Ilmoittauduttuasi ja maksettuasi kurssimaksun ota yhteys opistoon (sanna.nurmiekko.fi), jotta saat käyttäjätunnukset kurssille. Käyttäjätunnuksia voi pyytää 31.8. alkaen

Lue lisää »

Nettilaulutunti, syksy (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - sunnuntai 29.11.
Piirretty mies laulaa.

Netin välityksellä tapahtuvaa laulun yksilöopetusta tarjotaan rajoitetussa määrin 5 x 45 min oppitunnin paketteina. Harjoiteltavat laulut valitset yhdessä opettajan kanssa. Saat käyttöösi 5 laulua, jotka ovat harjoitustaustoineen sinulle sopivassa sävellajissa. Myös yksinlaulun verkko-opiskelumateriaali (ks. kurssi 250214) kuuluu yksilöopetuspaketin hintaan. Opiskelun aloittaminen: Ota yhteys opettajaan (teija.immonen(at)ekko.fi) ja sovi opetuskertojen ajankohdat. Ota sitten yhteys opistoon (sanna.nurmi(at)ekko.fi) ja saat maksulinkin ja käyttäjätunnuksen verkkomateriaaliin. Esteen sattuessa tunti tulee perua suoraan opettajalle viimeistään 24 t ennen tunnin alkua. Muussa tapauksessa tunti katsotaan pidetyksi. Pitämättä jääneitä tunteja ei voi siirtää seuraavalle lukuvuodelle. Opisto ei vastaa häiriöstä opiskelijan nettiyhteyksissä.

Lue lisää »

Piirtämisen perusteet syksy (OS), (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 23.11.
Tyhjä vihko ja lyijykynä.

Piirtämisperusteet tilannekohtaisen metodin avulla. Opetus sisältää demo-työnäytöksiä ja arviointia. Kurssi sopii kaikille piirtämisestä kiinnostuneille. Kurssin aikana käydään läpi lyijykynä-, tussi- ja hiilipiirtämisperusteet.

Lue lisää »

Maisemat akvarelleilla, syksy (OS) (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 23.11.
Vesivärimaalaustarvikkeita.

Maisema akvareilleilla algoritmimenetelmällä. Kurssi sisältää perspektiiviperustietoja, demo-työnäytöksiä ja arviointia.

Lue lisää »

Reisi-vatsa-pakara, syksy (OS) (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 7.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Reisi-vatsa-pakara on lihaskuntopainotteinen täsmätunti, jossa alkulämmittelyn jälkeen siirrytään lihaskunto-osuuteen keskittyen reisi-,vatsa- ja pakaralihasten vahvistamiseen. Lisäksi tunnin lopuksi venyttelyt. Taso: keskiraskas. Kurssimaksuun on mahdollista saada opintoseteliavustusta. Tutustu opintoseteliavustukseen ja sen hakuun opiston Opistopalvelut.fi-sivuilla. Tarvitset verkko-opiskelua varten tietokoneen,  tabletin tai  älypuhelimen sekä toimivan nettiyhteyden ja sähköpostiosoitteen. Pöytätietokoneeseen tarvitset webkameran ja kuulokkeet tai kaiuttimet.  Opisto ei vastaa häiriöistä opiskelijan nettiyhteyksissä. Kurssilla käytettävä etäopetusalusta ilmoitetaan myöhemmin. Ennen kurssia saat sähköpostitse opiskeluohjeet sekä mahdolliset opastusajat etäopetusalustan testaamiseen. Muistathan antaa sähköpostiosoitteesi ilmoittautuessasi verkkokurssille. Päivä ja kellonaika:…

Lue lisää »

Neulotut hahmot (verkokkurssi)

maanantai 7.9. - tiistai 1.12.
Villalankakerä ja keskeneräinen villasukka.

Virkataan ihmishahmoja sekä niille vaihdettavia vaatteita ja asusteita. Loppulangoista valmistetaan pikku nukkeja. 

Lue lisää »

Virkatut tekstit (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - tiistai 1.12.
Lähikuva neuloksesta.

Valmistetaan perinteisellä ruutuvirkkauksella pitsinen huoneentaulu tai nimikoidaan tyyny. 

Lue lisää »

Kirjoita muistosi (verkkokurssi)

7.9.2020 - 5.4.2021
Tyhjä vihko ja lyijykynä.

Haluatko kirjoittaa elämäsi näkyviin? Tule mukaan kirjoittamaan elämäntarinaasi ja jakamaan muistojasi muiden kurssilaisten kanssa. Ehkä muistamme kirjoittamisen alulla jotain jo unohdettua. Voit kirjoittaa vain itsellesi ja nauttiaksesi kirjoittamisesta. Tai ehkä haluat koota tarinasi esimerkiksi nuorempien sukupolvien luettavaksi? Kurssilla uppoudumme kirjoitusharjoitusten avulla pieniin ja suuriin muistoihin ja elämän käännekohtiin ja keskustelemme syntyneistä teksteistä. 

Lue lisää »

Aamujooga (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Kurssilla tehdään aamuun soveltuvia herätteleviä ja energisoivia joogaharjoituksia. Tuokiot aloitetaan hengitystekniikka- tai keskittymisharjoituksella ja lopetetaan lyhyeen meditaatioon. Mukaan tarvitset joogamaton ja toimivan Internet-yhteyden. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Baila al ritmo A (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Sumea kuva valonauhoista pimenevässä illassa.

Tanssiliikuntaa, jossa eri musiikkityylejä: mm. hip hop, dancehall, salsa, cumbia, reggaeton, merengue ja bachatakappaleita. Tunti koostuu intervallityyppisestä ohjelmasta, jossa osa liikkeistä tehdään nopealla, osa hitaammalla tempolla. Liikkeet kohdistuvat yksittäisten kehonosien sijasta koko vartaloon. Tunnin kuormittavuutta lisätään pikkuhiljaa kauden edetessä. Varusteiksi juomapullo ja sisäliikuntavaatteet. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Voimajooga (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Perinteistä fyysistä joogaa, jonka harjoituksiin kuuluvat asanat, eli jooga-asennot, hengitys- ja hengitystekniikkaharjoituksia sekä rentoutusharjoitukset tunnin aluksi ja lopuksi. Harjoitukset kehittävät voimaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja kehontuntemusta sekä mielenhallintaa. Tällä kurssilla etenemme perusasennoista niiden haastavampiin versioihin, käsitasapainoiluihin sekä vaativampiin taaksetaivutuksiin ja ylösalaisinliikkeisiin (kuten kyynärvarsiseisontaan). Mukaasi tarvitset joogamaton, joustavat vaatteet ja rentoutusharjoitusta varten voit ottaa myös viltin. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Yin-jooga A (verkkokurssi)

7.9.2020 - 26.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Yin jooga perustuu joogaan ja kiinalaisen lääketieteen meridiaanioppiin. Harjoituksen asennot ovat passiivisia ja pitkäkestoisia. Fyysisesti Yin-jooga vaikuttaa sidekudoksiin ja parantaa liikkuvuutta. Rauhallinen harjoitus aktivoi parasympaattista hermostoa, mikä edesauttaa palautumista ja toimii vastapainona aktiiviselle tai stressaavalle arjelle. Myös mielelle annetaan aikaa hiljentyä ja rauhoittua. Varusteiksi tarvitset joogamaton, viltin ja mukavat vaatteet. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Suomen kieltä verkossa A1, live (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 16.11.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Harjoitellaan monipuolisesti arkielämän kielenkäyttötilanteita, kuten perusasioista kertomista ja kysymistä, arkipäivän ilmauksia sekä yksinkertaisia ostostilanteita. Lähtötaso A1. Kurssi sisältää 10 tuntia reaaliaikaista etäopetusta sekä 10 tuntia työskentelyä verkko-oppimisympäristössä. Opiskelija tarvitsee Internet-yhteyden ja sähköpostiosoitteen. Tarkemmat ohjeet käytettävistä ohjelmista ja oppimisympäristöistä lähetetään sähköpostitse ennen kurssin alkua.

Lue lisää »

Italian alkeiskurssi (verkkokurssi)

7.9.2020 - 23.4.2021
Italialainen pizza lautasella.

Italian alkeiskurssi, jolla käsitellään italian kielen perusrakenteita ääntämisestä yksinkertaisten lauseiden muodostamiseen. Kurssin aikana opitaan asioimaan kaupoissa ja ravintoloissa, esittelemään itsensä, tervehtimään ja kertomaan kuulumisista. Samaan aikaan opitaan italialaisesta kulttuurista, kuten ruuasta, musiikista, elokuvista, käyttämällä erilaisia opetusmateriaaleja ja mielenkiintoisia kielenoppimistekniikoita. Kurssi sopii kaikille italian kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille. Oppikirjana Si parte! 1. Kurssi toteutetaan kokonaan etäopetuksena. Taitotaso A1.

Lue lisää »

Español 2 (parte 3), Online (verkkokurssi)

7.9.2020 - 29.3.2021

En kurs för den som kan en del spanska på grundnivå och vill bredda sitt ordförråd. I kursen ingår spanskt vardagsliv och kultur, repetition av grammatik och uttal, läs- och skrivövningar, samt muntliga övningar.
Målet med kursen är att bli säkrare på att uttrycka sig på lätt spanska.

Lue lisää »

BailatinoSenior®, taso 1B, verkko-opetus (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 7.12.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Lattaritansseihin perustuva vauhdikas ja yhteisöllinen liikuntamuoto, jossa opit koreografioita. Turvallisesti kotona!

Lue lisää »

Kuntotanssi senioreille, taso 1A, verkko-opetus (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 7.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Hauskaa ja vauhdikasta tanssiliikuntaa mukaansatempaavan musiikin tahdissa. Huom.verkko-opetus.
Helpot askeleet opetellaan suoraan musiikkiin. Tanssityylit vaihtelevat laidasta laitaan. Lopuksi lyhyt lihaskunto-osuus ja venytykset. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita.

Lue lisää »

Venyttely senioreille, taso 1A, verkko-opetus (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 7.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Tunneilla venyttelemme koko kehon läpi rauhallisin venytyksin.
Kurssilla venyttelemme erilaisin menetelmin koko kehon lihaksistoa. Tavoitteenmme on vetreyttää kireitä lihaksia, parantaa selkärangan ja nivelten liikkuvuutta sekä rentouttaa mieltä.

Lue lisää »

Etäjooga: Lempeä hathajooga

7.9.2020 - 26.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Lempeää hathajoogaa oman kodin rauhassa. Lempeässä hathajoogassa haetaan kokonaisvaltaisesti kehoon notkeutta, pehmeyttä, vahvuutta ja voimaa, tasapainoa unohtamatta. Tunti koostuu alku- ja loppu rentoutuksesta, sekä hengityksen tahdissa tehdyistä pehmeistä liike sarjoista, sekä asanoista, joihin jokainen hakeutuu oman kehon rajoja kunnioittaen. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista joogasta.

Lue lisää »

Ruotsin alkeiden kertausta verkossa (verkkokurssi)

7.9.2020 - 8.3.2021
Talar du svenska? -teksti liitutaululla.

Opiskele ruotsin alkeita vaivattomasti, omassa tahdissa verkkokurssilla. Kurssi sopii kertaamiseen.

Lue lisää »

Ruotsin perusteet (verkkokurssi)

7.9.2020 - 8.3.2021
Talar du svenska? -teksti liitutaululla.

Kurssi soveltuu jatkoksi kurssille ruotsin alkeita tai kertaukseen. Ruotsin perusteiden verkkokurssilla harjoitellaan kielenhallinnan eri osa-alueita. Jokainen viikko ei ole samanlainen, mutta löydät uusista tehtävistä aina jotain näistä: tekstin ja sanaston, eri teemojen sanastoa ja fraaseja, kielioppiaiheen tehtävineen, sanastotehtäviä, kuullunymmärtämistehtäviä, luetunymmärtämistehtäviä tai kirjoitustehtäviä.

Lue lisää »

Kertaa englantia verkossa (verkkokurssi)

7.9.2020 - 8.3.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kurssi soveltuu kertaukseen, joten alkeita tulee hallita.Kertaa englantia-verkkokurssilla harjoitellaan kielenhallinnan eri osa-alueita. Jokainen viikko ei ole samanlainen, mutta löydät uusista tehtävistä aina jotain näistä: tekstin, kielioppiaiheen tehtävineen, kuullunymmärtämistehtävä, luetunymmärtämistehtävä ja kirjoitustehtävä. Lisäksi saat opettajalta joka toinen viikko kotitehtäviä, joista saat palautteen. Kurssi opiskellaan peda.net alustalla, johon kaikki voivat rekisteröityä ilmaiseksi.

Lue lisää »

Englantia matkailijoille (verkkokurssi)

7.9.2020 - 1.2.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kurssi sopii kertaukseen tai aloittelijoille. Englanti on yleinen matkailukieli, vaikkei matka suuntaudukaan englanninkieliseen maahan! Kurssilla käydään läpi tärkeimmät matkustustilanteet. Lisäksi käsitellään ostosten tekoon yms. asioiden hoidon vaatimia sanoja ja fraaseja. Kurssilla kerrataan myös kielioppia, harjoitellaan luetunymmärtämistä ja kuullunymmärtämistä. Lisäksi saat opettajalta joka viikko kotitehtäviä, joista saat palautteen.

Lue lisää »

Opiskele työelämän englanti verkossa (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 23.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kurssilla kerrataan perusrakenteita ja käydään läpi työelämän kielenkäyttötilanteita. Teemana mm. oman työn ja työpaikan esittely, puhelinkeskustelut ja sähköpostit, yritysvierailut, työmatkat, kokoukset sekä ongelmatilanteet.

Lue lisää »

Lempeä Jooga -tallennekurssi (verkkokurssi)

7.9.2020 - 19.4.2021
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Tällä kurssilla teemme kehoa helliviä harjoitteita. Verkkaiseen tahtiin tehtävät harjoitteet vetristävät ja avaavat kehon "solmukohtia". Kehoa vahvistavat ja venyttävät harjoitteet tehdään hengityksen tahtiin ja kehon tuntemuksia kuunnellen. Kurssilla tehtävät hengitys- ja keskittymisharjoitukset auttavat rauhoittamaan autonomista hermostoa.

Lue lisää »

Jooga (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Tutustumme omaan hengitykseemme ja tulemme siitä tietoisiksi. Hitaiden, lempeiden kehollisten harjoitusten kautta kuljemme kohti rentoutunutta tietoista olemisen tilaa.

Lue lisää »

Improvisoinnin riemua (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 3.11.
Teatteriyleisö kuvattuna takaa päin salissa, jossa esirippu on kiinni.

Tervetuloa leikkimään oikein tosissaan! Improvisaatiokurssilla saat heittäytyä mielikuvitusmaailman pyörteisiin yhdessä samanhenkisten kurssikavereiden kanssa. Etsimme erilaisten yksilö- ja pariharjoitusten avulla olemisen rentoutta, puheilmaisun valloittavuutta, mielikuvituksen lentoa, äänen ilmeikkyyttä ja heittäytymisen iloa. Kurssi sopii kaikille oman ilmaisuasteikkonsa laajentamisesta kiinnostuneille ja ryhmässä työskentelystä nauttiville.

Lue lisää »

Akryylimaalauksen peruskurssi etäopintoina (verkkokurssi)

8.9.2020 - 30.3.2021
Öljyvärien sekoitusta maalausalustalla.

Akryylimaalauksen perusteet verkkokurssina kotiopiskeluun. Voit olla aloittelija tai kerrata perusteet uudelleen. Kurssilla opiskellaan kuvataiteen perusteita, värioppia, sommittelua ja akryylimaalauksen tekniikkaa. Kevään jaksot syventävät syksyllä opittuja asioita ja niissä mennään pidemmälle. Kurssiin kuuluu opetusjaksot verkossa, oma työskentely, tehtävien palautus ja palautteet.

Lue lisää »

Englannin helppoa keskustelua ja kuunteluita aamuvirkuille (verkkokurssi)

8.9.2020 - 20.4.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Haluatko vahvistaa sekä keskustelu- että kuuntelutaitojasi? Jännittääkö englannin puhuminen? Tervetuloa matalan kynnyksen verkkokurssille, jossa harjoittelemme rauhalliseen tahtiin puhumista ja harjaannutamme puhutun englannin ymmärtämistä. Verkossa puhuminen on yllättävän rentoa. Mikäli haluat, voit jättää kameran kiinni ja olla mukana pelkällä äänelläsi.

Lue lisää »

VI SES! – Ruotsin alkeiskurssi taso A1 (verkkokurssi)

8.9.2020 - 20.4.2021
Talar du svenska? -teksti liitutaululla.

Alkeiskurssi. Oppikirja: Vi ses!, kpl 1-6. Tervetuloa opiskelemaan ruotsia aivan alkeista lähtien! Kurssilla keskitytään arkipäivän ruotsin kieleen ja kielen peruskielioppiin. Kurssi sopii opiskelijalle, joka haluaa nopeasti saavuttaa peruskielitaidon tason, jolla voi selvitä erilaisissa arkipäivän tilanteissa ruotsin kielellä.
Kurssille voit osallistua myös etänä. Katso lisää etäopiskelusta opiston sivuilta kohdasta Etä- ja verkko-opiskelu.

Lue lisää »

C’EST PARFAIT! 2 -jatkokurssi taso A2 (verkkokurssi)

8.9.2020 - 20.4.2021
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Oppikirja: C’est parfait! 2, kpl 5-8. Jatkokurssi n. 3 vuotta kieltä opiskelleille. Kielen rakenteiden ja sanaston syventämistä monipuolisten puhe- ja kuullunymmärtämistehtävien avulla rennossa ilmapiirissä. Maan- ja kulttuurituntemuksen vahvistamista mm. erilaisten tekstityyppien avulla.

Lue lisää »

Viron kertausta ja helppoa keskustelua – Keel selgeks! taso A1–A2 (verkkokurssi)

8.9.2020 - 20.4.2021
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Tule kertaamaan ja oppimaan uutta! Tavoitteena on herätellä ja aktivoida puhutun ja kirjoitetun viron kielen taitoa. Kurssi sopii niin viron alkeis- tai jatkokurssin käyneille kuin myös muuten viroa jo hieman osaaville. Kurssilla luetaan, kirjoitetaan, keskustellaan mielenkiintoisista aiheista ja harjoitellaan puheen ymmärtämistä. Lisäksi tutustutaan vironkielisiin sanomalehtiin ja käsitellään Viroon liittyviä aiheita.

Lue lisää »

Koltansaamen jatkokurssi taso A1 (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Koltansaamen jatkokurssilla laajennetaan sanavarastoa, syvennetään tietoja kieliopista, luetaan tekstejä, harjoitellaan yksinkertaisia puhetilanteita ja kirjoitetaan yksinkertaisia tekstejä, jotka liittyvät omaan arkielämään. Kurssilla tutustutaan myös kolttasaamelaiseen kulttuuriin. Kurssimateriaalina käytetään opettajan jakamia materiaaleja. Tervetuloa! Pueʹtted tiõrvân!

Lue lisää »

Yin Yoga online (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

we will dive into a slow-paced style of yoga practice. We will get to know to a practice incorporating principles of traditional Chinese medicine with asanas (postures) which are held for a longer period of time in order to relax body and mind. Through the practice we invite relaxation and support circulation in our body. The course is online. You will receive a link to the online classroom and instructions before the course starts.

Lue lisää »

Kitaransoiton alkeet (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 10.11.

Sinulle, joka haluat aloittaa kitaransoiton harrastuksen helpolla ja hauskalla tavalla. Kurssilla opit kitaransoiton perusteita helppojen kappaleiden kautta. Et tarvitse aiempaa soittokokemusta. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla opettajan avustuksella. Ei lähitapaamisia. Näet edistymisesi viikoittaisten tehtävien kautta. Saat halutessasi palautetta palauttamiisi tehtäviin. 

Lue lisää »

Learn and Practice Online (verkkokurssi)

8.9.2020 - 6.4.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kertaamme netissä englannin lukion kielioppia, johon opettaja lisää monenlaisia tehtäviä. Grammar Capital -kielioppi selittää asiat oivallisesti ja kaikkeen muuhunkin materiaaliin on myös ratkaisut. Sanasto on yleisenglantia, mutta opimme myös työelämän englantia. Jos haluat suorittaa kurssin nopeammin, esim. syksyn aikana, otathan yhteyttä opettajaan. Voit valita mieleisesi kahdesta vaihtoehdosta: Vaihtoehto A: Kielioppia ja sen harjoituksia, teksti- ja kuuntelutehtäviä. Harjoittelemme myös lauseiden muodostusta tai pieneitä esseitä, joihin halutessasi saat opettajalta palautteen. Vaihtoehto B: Kuten Vaihtoehto A, mutta ilman kuuntelutehtäviä. Toteutetaan yhteistyössä Paimion opiston ja Raisio-opiston kanssa. 

Lue lisää »

Portugalin alkeiden jatkokurssi etäopiskeluna taso A1 (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 24.11.
Oranssilla taustalla kielten nimiä.

Kurssi sinulle, joka olet opiskellut hieman portugalin alkeita, ja nyt haluaisit jatkaa! Portugalin portugaliin keskittyvällä alkeisjatkokurssilla teemoina on mm. itsestä ja sukulaisista kertominen. Kieliopissa keskitymme verbitaivutuksiin (eri olla-verbit, ter-verbi) ja omistuspronomineihin. Kurssi koostuu viikoittaisista 60 minuutin pituisista etätunneista sekä omalla ajalla tehtävistä tehtävistä ja opettajan lähettämistä videoista. Tehtävät tarkastetaan seuraavalla etätunnilla. Lisätietoa www.ilmon
Viikoittainen etätunti pidetään tiistaisin klo 17.00-18.00 Zoom-järjestelmän kautta.

Lue lisää »

Pop&jazz -laulun eri tyylit (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Piirretty mies laulaa.

Kurssi on suunnattu kaikille äänenkäytöstä, laulutekniikasta sekä erilaisten äänenkäyttötapojen oppimisesta kiinnostuneille. Kurssi tarjoaa työkaluja oman laulamisen, äänenmuodostuksen ja laulutekniikan kehittämiseen. Käymme läpi useita rytmimusiikin tyylilajeja ja niille ominaisia lauluäänen käyttötapoja. Tavoitteena on saada tuntumaa siihen, miten eri tavoin ääntä voi käyttää ja millainen äänenkäyttö on eri musiikkityyleille ominaista. Osallistua voit omista lähtökohdistasi käsin, olet sitten aloittelija tai osaavampi laulaja.

Lue lisää »

Ranskan alkeet (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 24.11.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Alkeiskurssilla opit tervehtimään, kertomaan itsestäsi ja muodostamaan helppoja kysymyksiä. Harjoittelemme paljon oikeaa ääntämistä ja intonaatiota. Kurssi koostuu viikoittaisista 60 minuutin mittaisista etätunneista (tiistaisin klo 18.45-19.45) sekä omalla ajalla tehtävistä tehtävistä ja opettajan lähettämistä videoista. Tehtävät tarkastetaan seuraavalla etätunnilla. Lisätietoa www.ilmonet.fi.

Lue lisää »

Tuubi tutuksi! (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

YouTube – tärkeä vai turha? Kurssilla perehdytään YouTuben hyötykäyttöön.

Lue lisää »

London Tour – virtuaalinen kielimatka Lontooseen (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Taso A2. Verkkokurssi. Teemme virtuaalisen visuaalisen matkan Lontooseen, ja tutustumme keskeisiin Lontoon kohteisiin sekä opimme ja kertaamme matkalla tarvittavaa kieltä. Opettaja on Lontoon erityisasiantuntija, joka antaa osallistujille mahdollisuuden vaikuttaa kurssin sisältöön.

Lue lisää »

Suomi, Beginners’ Finnish, osa 2 (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - torstai 3.12.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Jatketaan suomen kielen opiskelua tasolle A1.3+/A2.1-. Samalla opiskellaan luonnollista kommunikaatiota ja harjoitellaan paljon. Opetuskielenä on suomi, apukielenä kieliopin opetuksessa tarvittaessa englanti. Oppikirja: Gehring – Heinzmann: Suomen mestari 1, kpl 6-9.

Lue lisää »

Suomea ulkomaalaisille (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 8.12.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Suomen kieltä ja tapakulttuuria sekä suomen opintonsa vasta aloittaville että suomea jo jonkin verran osaaville. Sisältöalueina arjen kielenkäyttötilanteita. Kurssi kokoontuu Adobe Connect -verkkoympäristössä ja osallistut opetukseen omalla tietokoneellasi tai tabletlaitteellasi (Android tai iOS). Ohjeet Adobe Connect -sovelluksen asentamiseksi ja verkkoluokan osoitteen saat opettajalta ennen kurssin alkua, joten muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi. Ei opetusta viikolla 42. HUOM! Ensimmäinen kokoontumiskerta lähiopetuksessa, mutta halutessasi voi suorittaa koko kurssin verkkovälitteisesti. 

Lue lisää »

Suomen kielen ja yhteiskuntavalmiuksien vahvistaminen @verkossa

tiistai 8.9. - tiistai 3.11.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Onko kotoutumisaikasi ohi, mutta haluat vahvistaa suomen kielen taitoasi ja yhteiskuntavalmiuksiasi? Kurssi sopii taitotasojen A1-A2 kertaamiseen ja vahvistamiseen. Kurssin teema on suomalainen yhteiskunta, jonka toimintaa opimme tuntemaan lähemmin. Verkkokurssilla opiskelu on itsenäistä ja voit opiskella, kun sinulle sopii. Uutta opetus- ja harjoitusmateriaalia tulee kurssin internet-sivuille kaksi kertaa viikossa. Niiden tekeminen vie aikaa noin 8 tuntia viikossa. Lisäksi kerran viikossa kokoontuu kieliklinikka Teams -sovelluksessa.

Lue lisää »

Verbien mestariksi @verkossa (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 24.11.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Tutustu suomen kielen verbeihin ja opettele käyttämään verbejä tehokkaasti. Sopii myös kertaaville opiskelijoille. Jos sinulla on kirjat Suomen mestari 1 ja 2, voit käyttää niitä opiskelun apuna. Kurssin aikana käytämme erilaisia nettiopiskelualustoja. Tarvitset opiskeluun tietokoneen, kuulokkeet, mikrofonin ja internetyhteyden. Ennen kurssin alkua opettaja lähettää sinulle sähköpostiviestin. Opetuskieli: englanti ja suomi. Taso A1-A2.1. This online course is suitable for students who wish to learn how to use Finnish verbs effectively or who want to review the verbs. The course books Suomen mestari 1 and 2 can be of help if you have them at home already. We will be using various internet platforms during the course. You need a computer with a camera and microphone as well as headphones. The languages of instruction are English and Finnish. Level A1-A2.1

Lue lisää »

Suomea terveyteen @verkossa (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 24.11.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Kurssi sisältää suomen kielen sanastoa ja harjoituksia terveyspalveluiden käyttäjälle sekä asiointitilannemalleja. Kurssin opiskelualusta on Peda.net. Tarvitset opiskeluun tietokoneen ja internetyhteyden. Voit opiskella silloin kun haluat. Joka viikko saat opettajalta tehtävän, josta saat palautteen. Ennen kurssin alkua opettaja lähettää sinulle sähköpostissa ohjeet. Opetuskieli suomi ja osittain englanti. Taso B1.

Lue lisää »

Italian ripeät alkeet@verkossa (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Ripeästi etenevä italian alkeiskurssi, jota voit seurata omaan tahtiisi verkossa. Kurssialustana on  Peda.net. Saat opettajalta ohjeet osallistumiseen sähköpostitse ennen kurssin alkua, joten muistathan antaa sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä. Oppikirjana  Si parte! 1, josta käydään syksyn aikana kpl:t 1-5. Taso A1.

Lue lisää »

Miesten jooga, syksy (OS) (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 8.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/ älypuhelimella. Miesten joogassa huolletaan kehoa ja mieltä ilman painetta erilaisilla joogaharjoituksilla. Ei edellytä aiempaa kokemusta. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen kaikenikäisille/kuntoisille miehille. Rautakanki-kehot erittäin tervetulleita!

Lue lisää »

Flow-jooga, syksy (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 8.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Flow-joogassa tehdään virtaavaa harjoitusta oman hengityksen tahdissa. Soveltuu parhaiten jo aiemmin jooganneille. Taso: keskiraskas. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Yinjooga, syksy (OS) (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 8.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona Zoom-verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/ älypuhelimella. Saat ohjeet Zoomin käyttöön ennen kurssin alkua. Yinjoogassa antaudutaan olemaan pitkäkestoisesti eri asennoissa, joka huoltaa kehoa ja mieltä. Ei edellytä aiempaa kokemusta. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Yin-joogaa verkossa (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Nyt voit osallistua Yin-jooga tunnille missä tahansa! Yin-jooga on syvästi avaava ja rauhoittava harjoitus, joka tukee myös sisäelinten ja hermoston terveyttä. Pitkissä, lempeissä venytyksissä avataan kehoa syvältä side- ja pehmytkudoksista, jolloin energiakierto parantuu koko kehon alueella. Sopii aloittelijoille sekä palauttavana harjoituksena paljon treenaaville ja onkin osa, joka monelta usein kokonaisvaltaisesta kehonhuollosta puuttuu. Harjoitus myös rentouttaa kiireistä mieltä ja palauttaa mielenrauhan. Valmistele itsellesi rauhallinen ja mielellään lämmin tila ennen harjoitusta. Varaa paikkaan joogamatto tai muu alusta, 4-5 eri mallista tyynyä, joogablokkeja jos on, sekä viltti. Tunnit toteutetaan Zoom -sovelluksella ja kurssilaisille lähetetään ohjeet sovelluksen lataamisen ja käyttöön ennen kurssin alkua.

Lue lisää »

Espanjan alkeet (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 3.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Kurssilla tutustutaan espanjan kielen alkeisiin ja espanjalaiseen kulttuuriin käytännönläheisten aiheiden avulla. Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa. Kurssi on lyhytkurssi, sisältäen kahdeksan opiskelukertaa.

Lue lisää »

Englannin keskeistä kielioppia ja kuuntelua verkossa A2 (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 24.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kurssilla harjoittelet englannin kielen perusrakenteita, joiden avulla pystyt ilmaisemaan itseäsi selkeämmin ja kehität peruskuuntelutaitoa. Viikoittainen aihe sisältää opetusmateriaalin, opetuksen suomeksi ja verkkotehtäviä. Lähtötaso A2. 

Kurssin aiheet: artikkeleiden käyttö, ajan ja paikan prepositiot, muodollinen subjekti, pronominit, genetiivi, kaikki aikamuodot, ehtoa ilmaisevat lauseet, passiivi ja sanajärjestys. Kurssi etenee viikoittaisen aiheen mukaan, joka sisältää opetusmateriaalin, opetuksen suomeksi ja verkkotehtäviä. Opettajalle palautetaan viikoittain omia lauseita sisältävä kirjallinen harjoitustehtävä, josta opiskelija saa palautteen. Kurssin keskustelualueella on mahdollista kysyä tehtävistä ja kieliopista.

Lue lisää »

English on the net (online)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Want to keep talking? Then join us on the net. We will talk about current topics and students own thoughts with a spot of humour. Come and join us. Level B2. Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

Sivellintekstaus (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - keskiviikko 2.12.
Öljyvärien sekoitusta maalausalustalla.

Kurssi toteutetaan Teams-kokousympäristössä tiistaisin 8.9., 6.10. ja 24.11. klo 17-18.30. Kurssia avustetaan puhelimen WhatsApp-sovelluksella torstaisin 16.9., 14.10., ja 2.12. klo 17-17.45. Opit kirjoittamaan kauniita kirjaimia sivellinkynällä tai kärkisiveltimellä. Opit vaihe vaiheelta perusvedot sekä pien- ja suuraakkoset. Opit myös tekemään koristeita kirjaimiin. Lisätietoa netissä. Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

Saksan kertaus verkossa, live (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Tämä kurssi on sinulle, jos olet opiskellut aikaisemmin jo vähän saksaa, mutta kaipaisit vielä perusasioiden kertausta ja vahvistamista ennen seuraavan tason kurssille siirtymistä. Kurssilla kerrataan peruskurssin sisältöjä, kuten esittäytymistä, small talkia ja erilaisia asiointitilanteita. Vahvistetaan tähän mennessä opitun kielitaidon käyttämistä suullisesti mukavilla harjoituksilla. Kasvatetaan sanavarastoa ja kerrataan ääntämistä. Kielioppiasioista käsitellään ainakin substantiivien sukua, akkusatiivia ja verbin preesensiä. Myös opiskelijoiden toiveet otetaan huomioon! Lähtötaso A1. 

Lue lisää »

Kahvakuulaa naisille (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Kahvakuula.

Verkko-ohjauksen kautta toteutettu ja ohjattu kahvakuulatreeni on nyt mahdollista tehdä kotoa käsin! Kahvakuulaharjoittelu on kaikenikäisille sopivaa tehokasta, monipuolista ja koko vartaloon kohdistuvaa treenausta. Varaa tunnille kahvakuula 4-12 kg, juomapullo, jumppamatto ja sisäliikuntavarusteet

Lue lisää »

Kahvakuulaa miehille (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 1.12.
Kahvakuula.

Verkko-ohjauksen kautta toteutettu ja ohjattu kahvakuulatreeni on nyt mahdollista tehdä kotoa käsin! Kahvakuulaharjoittelu on kaikenikäisille sopivaa tehokasta, monipuolista ja koko vartaloon kohdistuvaa treenausta.

Lue lisää »

Yinjooga (verkkokurssi)

8.9.2020 - 18.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Yinjooga on hyvin hidastempoinen joogamuoto, jossa jäädään olemaan rakennettuun asanaan useamman minuutin ajaksi.  

Yinjooga on hidasta, passiivista ja meditatiivistä venyttelyä, jolla on erittäin syvärentouttava vaikutus koko kehoon ja mieleen. Hengityksellä on iso  rooli yinjoogassa.  

Lue lisää »

Saksan alkeet (verkkokurssi)

8.9.2020 - 20.4.2021
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Saksan kielen alkeiskurssi.Kurssilla opitaan saksan alkeita arkielämän ja matkailun tilanteissa. Oppikirja tarjoaa monipuolisen ja käytännönläheisen aineiston saksan opiskeluun. Kurssi toteutetaan Teamsin kautta.

Lue lisää »

Flow joogaa verkossa (verkkokurssi)

8.9.2020 - 13.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Viikoittain julkaistaan aina uusi flowjooga tunti. Tunti liikkeen ja hengityksen harmonialle. Harjoittelemme virtaavan liikkeen löytämistä tavalla, jossa kehonosat työskentelevät samanaikaisesti. Tunti sopii erinomaisesti jos haluat syventää omaa harjoitustasi.

Lue lisää »

Perspektiivipiirtäminen etäopintoina (verkkokurssi)

tiistai 8.9. klo 08:00 - tiistai 1.12. klo 17:00
Tyhjä vihko ja lyijykynä.

Tällä kurssilla opit piirtämään 1-, 2-, 3-, 4- pakopisteen perspektiivin ja luot erilaisia tilavaikutelmia. Bonuksena tulee ikonien käänteisen perspektiivin opetus ja fantasiatilat, joissa yhdistellään eri perspektiivejä yhteen. Harjoittelemme jokaista perspektiiviä niin että sen idean ymmärtää ja osaa piirtää sen avulla erilaisia tiloja.

Lue lisää »

Buenas Migas 1 – Espanjan alkeiskurssi, taso A1 (verkkokurssi)

8.9.2020 klo 08:00 - 20.4.2021 klo 17:00
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Verkkokurssi. Oppikirja: Buenas Migas 1, kpl 1-6. Lähdetään seikkailulle värikkääseen espanjan kieleen ja espanjankielisten maiden kulttuuriin! Kurssilla opiskelemme espanjan perusrakenteita ja keskitymme arjen ja matkailun viestintätilanteisiin, kuten esim. perustietojen kertomiseen itsestä ja perheestä sekä majoittumiseen ja ruokailuun liittyviin puhetilanteisiin. Kaikkia kielitaidon osa-alueita harjoitellaan monipuolisesti

Lue lisää »

Englannin kertausta – Alright? Alright! taso B1 (verkkokurssi)

8.9.2020 klo 08:00 - 20.4.2021 klo 17:00
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Oppikirja: Everyday English 4. Muu materiaali: YLE:n Alright! Alright! -kieliohjelma. Opetus on yhdistelmä suositun aikuisopiskelun kirjasarjan toiseksi uusinta kirjaa sekä Neil Hardwickin YLE:lle kirjoittamaa 10-osaista kieliohjelmaa. Molemmissa tutustutaan englantiin käyttökielenä sekä matkustetaan eri kulttuureihin, joissa englantia käytetään maan virallisena kielenä

Lue lisää »

Ilmaisun iloa ja liikunnan keveyttä aamuvirkuille (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 4.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Tule mukaan tekemään mieltä ja kehoa virkistäviä ilmaisuharjoituksia.
Iloa ja piristystä päivään! Kurssi sisältää hauskaa ja kevyttä kehoa herättelevää liikuntaa sekä ääntä ja mieltä virkistäviä ilmaisuharjoituksia. Leikimme äänellä, liikumme mielikuvitusta herätellen, virittelemme tunneilmaisua ja teemme jopa helppoja improvisaatioharjoituksia. Ja kaikki tämä tehdään tietokoneen äärellä omassa kodissa!

Lue lisää »

Harjoittele englannin puhumista ja kuuntelua (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 25.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Harjoittelet arkipäivän ja matkailun keskustelutilanteita sekä kehität kuuntelutaitoa. Aiheina puhelimessa asiointi, varausten tekeminen, ravintolassa tilaaminen, ostokset ja lääkärissäkäynti. Kurssi toteutetaan kokonaan verkko-opintoina ja verkko-oppimisympäristönä toimii Chamilo. Taitotaso A2-B1.

Lue lisää »

VI SES! – Ruotsin alkeiden jatkokurssi taso A1 (verkkokurssi)

9.9.2020 - 21.4.2021
Talar du svenska? -teksti liitutaululla.

Oppikirja: Vi ses!, kpl 7-12. Kurssilla keskitytään arkipäivän ruotsin kieleen ja kielen peruskielioppiin. Kurssi sopii opiskelijalle, joka on jo hieman opiskellut ruotsia ja haluaa kehittää peruskielitaitoaan ruotsin kielessä. Kaikki kiinnostuneet tervetuloa mukaan!

Lue lisää »

Stepping stones 1 B continues, taso B1–B2 (verkkokurssi)

9.9.2020 - 21.4.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Oppikirja: Stepping Stones 1; kpl 5–8. Kirja kannustaa puhumisen harjoitteluun ja selviytymään jokapäiväisissä puhetilanteissa. Kirjassa harjoitukset ovat tekstejä keskeisemmässä asemassa. Aiheet liittyvät matkailuun, ystäviin, vapaa-aikaan, ruokaan, shoppailuun ja omaan hyvinvointiin. Useamman vuoden englantia opiskelleille ja perusasioiden kertaukseen. Welcome!

Lue lisää »

C’EST PARFAIT! 2, taso A2 (verkkokurssi)

9.9.2020 - 21.4.2021
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Oppikirja: C’est parfait! 2, kpl 1-4. Jatkokurssi n. 2 vuotta ranskaa opiskelleille. Aiemmin opitun kertaamista sekä uusien rakenteiden ja sanaston harjoittelua monipuolisten kirjallisten ja suullisten harjoitusten avulla. Aihepiireinä ovat mm. asuminen, työelämä ja matkustaminen. Tervetuloa jatkamaan ranskan kielen opintoja kannustavassa ilmapiirissä!

Lue lisää »

ESCALIER 3 -jatkokurssi taso A2 (verkkokurssi)

9.9.2020 - 21.4.2021
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Oppikirja: Escalier 3, kpl 6-9 (LOPS 2016). Jatkokurssi n. 5 vuotta kieltä opiskelleille. Jo opitun kertausta sekä uusien kielioppirakenteiden ja sanaston opiskelua. Runsaasti viestinnällisiä puheharjoituksia sekä monipuolisia tekstin- ja kuullunymmärtämisharjoituksia. Lukuvuoden teemana on ranskankielisten maiden kulttuuri, johon tutustutaan mm. erilaisten tekstien, videoiden ja musiikin avulla.

Lue lisää »

Viron alkeiskurssi – Meeldiv tutvuda! taso A1 (verkkokurssi)

9.9.2020 - 21.4.2021
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Oppikirja: Meie keelesild (Renate Pajusalu et. al). Tervetuloa opiskelemaan lähisukukieltä! Opiskelemme viron kieltä alkeista lähtien, tutustumme samalla nyky-Viroon ja sen kiehtovaan historiaan. Tavoitteena on oppia arkielämän kannalta tärkeitä sanoja ja fraaseja, joilla selviää hyvin esimerkiksi Virossa matkustettaessa.

Lue lisää »

Balancing yoga (online)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

In this course we will take a look into a balancing yoga. We will build asana sequence, suitable for every individual to approach equilibrium of body-mind. Your teacher will give you options for rhythm and asanas but you will be the main guide for your practice. You are welcome into a practice exactly as you are. The course is online. You will receive a link to the online classroom and instructions before the course starts.

Lue lisää »

Bienestar a través de mindbulness y yoga (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Este curso esta diseñado para auydar tu bienestar físico y mental. Durante el curso conoceremos y practicaremos las técnicas de Mindfulnes y Yoga. Con la ayuda de Mindfulness aprenderemos cómo prestar atención al presente, aumentar tu felicidad y bienestar y asi reducir el estrés. El curso será en línea. Recibirá un enlace a su correo antes del inicio del curso.

Lue lisää »

Verkkolukupiiri

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Avoin kirja ja taustalla kirjapino.

Kiinnostaako yhteisöllinen lukeminen? Kaipaatko lukuvinkkejä? Haluatko jakaa lukukokemuksesi muiden kirjallisuudesta kiinnostuneiden kanssa? Lukeminen tuottaa iloa, hyvää mieltä, avartaa ajattelua ja sen avulla voi sujahtaa uusiin maailmoihin. Jaettu lukukokemus on moninkertainen ilo.

Lue lisää »

Hathajooga, taso I (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 25.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Joogaa verkossa! Harjoituksen perustana ovat keskittyneesti suoritettavat fyysiset harjoitukset, tietoisuus hengityksestä, rentoutuminen ja sisäisen hiljaisuuden kokeminen. Harjoitus säädellään itselle sopivaksi, joten se soveltuu kaiken ikäisille ja - kuntoisille, notkeuteen ja sukupuoleen katsomatta.
Harjoituksen perustana ovat asana- ja hengitysharjoitukset, keskittynyt tietoisuus oman kehon tilasta, rentoutuminen ja sisäisen hiljaisuuden kokeminen.

Lue lisää »

Espanjan alkeet, taso A1 (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 25.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Tervetuloa opiskelemaan espanjan alkeita hauskasti ja rennosti! Opimme mm. tilaamaan kahvin, kysymään kelloa ja sopimaan tapaamisia. Teemme paljon käytännönläheisiä puheharjoituksia pareittain ja pienryhmissä. Kurssilta saat rohkeutta puhua espanjaa sekä innostuksen kipinän espanjankielisten maiden kulttuuriin ja kieleen! Opiskelu tapahtuu reaaliaikaisesti Zoom-järjestelmän avulla.

Lue lisää »

¿Qué pasa hoy en el mundo? Hablamos de la actualidad, taso B1-B2 (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 25.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

En este curso nos informaremos sobre noticias que pasan en el mundo con especial interés a asuntos relacionados con Finlandia y España. Analizaremos artículos periodísticos, aprenderemos vocabulario nuevo y aprenderemos a expresar nuestra opinión sobre diferentes temas: economía, política, conflictos internacionales, grandes eventos sociales etc.

Lue lisää »

Uskalla puhua suomeksi! (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Taso A2-B1. Puhutaan yhdessä suomea! Kurssi sopii noin kaksi vuotta suomea opiskelleille, jotka haluavat aktivoida suullista kielitaitoaan. Kurssilla keskitytään suomen puhumiseen. Teemme paljon pari- ja ryhmätehtäviä, joiden avulla aktivoidaan puhumista. Käytetään apuna roolileikkejä, pelejä ja muita mukavia harjoituksia. Kotitehtävinä valmistaudutaan seuraavan kerran aiheeseen esimerkiksi tutustumalla aiheeseen videoiden ja tekstien avulla tai opettelemalla sanastoa ja fraaseja. Kurssin aiheet voidaan sopia opiskelijoiden kiinnostuksen mukaan. Esimerkiksi harrastukset, elokuvat, kirjat, luonto, ruoka ja juoma, musiikki, kulttuuri ja taide, ajankohtaiset tapahtumat, matkailu.

Lue lisää »

Biisinkirjoituksen alkeet (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 4.11.
Nuottiavain ja muutama nuotti nuottiviivastolla.

Biisinkirjoituksen alkeet -kurssilla opit sanoittamisen ja säveltämisen perusteet. Erityisesti opitaan säveltämään tavallisimpia sointukiertoja käyttäen ja yhdistämään sanat melodioihin. Kurssille osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa biisinkirjoittamisen kokemusta, mutta edes auttava soittotaito jollain soittimella auttaa huomattavasti. Kurssi suoritetaan kokonaan netissä vuorovaikutteisella alustalla itseopiskeluna opettajan avustuksella. Ei lähitapaamisia. Näet edistymisesi viikoittaisten tehtävien kautta. Halutessasi saat opettajalta palautetta palauttamiisi tehtäviin.

Lue lisää »

Eesti keele vestluskursus – Räägi kaasa! (B1+)

9.9.2020 - 21.4.2021
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Tule, kuula ja räägi kaasa! Vestlusring on mõeldud kõigile, kes soovivad eesti keelt praktiseerida vabamas õhkkonnas. Arutame aktuaalseid teemasid ja vahetame mõtteid. Täiendame sõnavara ja kinnistame keerulisemaid grammatikaosi. Kasutame palju audio- ja videomaterjali. Kursus sobib neile, kes valdavad eesti keelt kesktasemel. Tere tulemast!

Lue lisää »

Portugali I (verkkokurssi)

9.9.2020 - 14.4.2021
Oranssilla taustalla kielten nimiä.

Kielen perusteita kommunikointivalmiuksia painottaen. Sisältöalueina Portugalin kulttuuri, historia, taide ja yhteiskunta. Kurssi sopii sekä portugalin opintonsa aloittaville että kielen ruostuneita perustaitoja kertaaville. Kurssi kokoontuu Adobe Connect -verkkoympäristössä ja osallistut opetukseen omalla tietokoneellasi tai tabletlaitteellasi (Android tai iOS). Ohjeet Adobe Connect -sovelluksen asentamiseksi ja verkkoluokan osoitteen saat opettajalta ennen kurssin alkua, joten muistathan kertoa ilmoittautuessasi myös sähköpostiosoitteesi. Ei opetusta viikoilla 42 ja 10. HUOM! Ensimmäinen kokoontumiskerta lähiopetuksessa, mutta halutessasi voi suorittaa koko kurssin verkkovälitteisesti. 

Lue lisää »

Englanti, taso A1–B1, Opi englantia laulujen avulla verkossa (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 18.11.
Piirretty mies laulaa.

Tällä verkkokurssilla opit englantia englanninkielisten kevyen musiikin laulujen avulla YouTubea hyödyntäen. Opetuksessa käytetään Moodle-oppimisympäristöä. Saat viikoittain Moodle-oppimisalustalle opiskelumateriaalia. Opettaja ohjaa verkko-opiskelua. Suomennetaan kappaleen teksti, ja pureudutaan siitä löytyviin rakenteisiin ja kielioppiin, sekä kiinnitetään huomiota ääntämiseen. Opeteltavat kappaleet ovat monipuolisesti eri genreistä ja vuosikymmeniltä Beatlesista Adeleen, ja ne on valittu tarkoin tukemaan kielen oppimista ja lausumista mahdollisimman hyvin. Opiskelija saa jokaisen kappaleen käsittelyyn selkeät ja havainnollistavat ohjeet, ja myös pieniä kotitehtäviä itsenäisen harjoittelun tueksi. Voit edetä omaan tahtiisi ja sinulla on mahdollisuus saada verkon kautta henkilökohtaista ohjausta ja palautetta opettajalta. Kurssi sopii eri taitotasoille. Saat sähköpostiviestillä kirjautumisohjeet.

Lue lisää »

Python-ohjelmoinnin alkeiskurssi (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 18.11.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Aloitamme ohjelmointiympäristön asennuksesta, vaatimuksista sekä ohjelmoinnista yleensä. Kehitämme ohjelmointitaitoja esimerkkien, harjoitusten ja ”miniprojektien” avulla. Miniprojektit ovat tehtäviä, jotka palautetaan kurssin sivuille. Verkko-opiskelua voi toteuttaa oman aikataulun mukaan. Opettaja laittaa kurssin alussa ohjeet sähköpostilla, miten päästä kurssin sivulle, josta löytyy noin viikon välein verkkoluennot sekä vinkit ja ohjeet. Kurssille tarvitset tietokoneen, verkkoyhteyden, kuulokkeet/kaiuttimet, Peda.net OmaTila-tunnuksen ja sähköpostiosoitteen. Muista antaa toimiva sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä. Edellytetään tietokoneen käytön perustaitoja, kuten tiedostojen, kansioiden ja Internetin käyttötaitoja. Lisätietoa kurssista: https://peda.net/id/2d59b98419e

Lue lisää »

Työelämän sanastoa @verkossa (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 25.11.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Työelämän sanastoa ja kommunikaatiotilannemalleja. Vahvista työelämän ja yhteiskuntaelämän sanaston osaamista harjoitusten ja tehtävien avulla. Kurssin opiskelualusta on Peda.net. Tarvitset tietokoneen ja internetyhteyden. Voit opiskella silloin kun haluat. Joka viikko saat opettajalta tehtävän, josta saat palautteen. Ennen kurssin alkua opettaja lähettää sinulle sähköpostissa ohjeet. Opetuskieli: suomi. Taso B1-B2.

Lue lisää »

Ranskan alkeet päivällä @verkossa (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.

Etäyhteydellä toimiva kurssi aivan vasta-alkajille. Tutustumme ranskan ääntämiseen, opimme tervehtimään ja esittäytymään sekä käyttämään peruskohteliaisuuksia. Osallistumiseen tarvitset internetin ja kuuloke-mikrofonisetin. Taso A1. Oppikirja: Chez Olivier 1.

Lue lisää »

Verkkovenäjää@ (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Sopii sinulle, joka osaat jo painokirjaimet ja alkeita. Opiskelemme Skypen ja sähköpostin avulla. Käytämme opiskelussa ilmaista venäläistä internet-aineistoa. Kirjaa ei tarvita. Opiskelu on helppoa, kun kaikki äänitteet ja videot ovat aina saatavilla. Taso A1.

Lue lisää »

Italia 2, etäopetus (verkkokurssi)

9.9.2020 - 21.4.2021
Italialainen pizza lautasella.

Matka italian kieleen ja kulttuuriin jatkuu harjoittelemalla italian puhumista, jotta rohkaistutaan kommunikoimaan ja kertomaan mm. vapaa-ajan suunnitelmista ja harrastuksista. Sanastoa ja kielen rakenteita opitaan myös musiikin kuuntelun avulla. Oppikirja: Bella Vista 1.

Kurssi toteutetaan Microsoftin Teams -ohjelmalla. Opiskelijalla täytyy olla toimiva sähköpostiosoite, jonka opiskelija antaa ilmoittautuessaan kurssille.

Lue lisää »

Mindfulnessista voimaa ja virtaa päivään – aamunavaus Zoomissa (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 4.11.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Aamulla tehty tietoisen hyväksyvän läsnäolon harjoitus tuo päivääsi mielenrauhaa ja selkeyttä. Se vahvistaa kykyäsi keskittyä ja kohdata päivän moninaiset asiat ja tilanteet hyväksyvästi. Näin voit vaikuttaa kokemaasi stressiin ja edistää jaksamista arjessa. Kurssi toteutetaan verkossa Zoom-alustalla, joten voit osallistua tunneille kätevästi vaikka kotisohvalta tai työpöydän äärestä. Kurssille osallistuminen on mahdollista älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Kurssiin kuuluu itsenäisen harjoittelun tuki tapaamisten välissä muistutusviestien muodossa.

Lue lisää »

Espanjan alkeet (verkkokurssi)

9.9.2020 - 27.4.2021
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Kurssin aloituskerta on 8.9. klo 17.00 - 18.30 Tuupalan yläkoululla luokassa 163, tällöin opettaja antaa tarkat ohjeet kurssista. Kurssi on käytännönläheinen ja pohjautuu arkielämän tarpeisiin, ja jossa kielioppi kulkee mukana huomaamatta ja kivuttomasti. Kurssialustalla (espanjaajuurisinulle.fi) opiskelijalle avautuu viikottain uusi materiaalipaketti, jossa käytetään joko metodia flipped classroom tai käänteistä opetusta. Opiskelija katsoo nauhoitetun teoriaosuuden videolta, johon hänellä on vapaa pääsy koko viikon ajan. Näin opiskelijalla on mahdollisuus keskittyä opetustunneilla pelkästään harjoituksiin sekä toimintaan pohjautuviin tehtäviin. Opiskelija voi tehdä tehtäviä omassa tahdissa oikeat vastaukset ovat saatavilla. Opastetaan netin kautta pulmatilanteissa myös opetustuntien ulkopuolisina aikoina. Opiskelijalla on lisäksi mahdollisuus osallistua yksityiseen blogiin, jossa voidaan keskustella muiden kurssialustaa käyttävien eri kansalaisopiston opiskelijoiden kanssa ympäri Suomen.

Lue lisää »

Fiestas en España, A (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Espanja on fiestojen luvattu maa. Tunnetuimpien, kuten Sevillan feria ja Las Fallas, ohella ympäri Espanjaa juhlitaan monin omaleimaisin tavoin. Pääset tutustumaan myös joihinkin vähemmän tunnettuihin juhliin tekstien ja värikkäiden videoiden mukana. Opettajana toimii syntyperäinen espanjalainen, joka puhuu rauhallisesti, sillä tämä ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti 1-3 vuotta espanjaa opiskelleille. Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

Fiestas en España, B (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Espanja on fiestojen luvattu maa. Tunnetuimpien, kuten Sevillan ferian ja Las Fallasin, ohella ympäri Espanjaa juhlitaan monin omaleimaisin tavoin. Pääset tutustumaan myös joihinkin vähemmän tunnettuihin juhliin tekstien ja värikkäiden videoiden mukana. Guarda las fechas del curso en tu calendario si no te quieres perder ninguna de las fiestas más curiosas de España desde tu ordenador! Tämä ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti vähintään 4 vuotta espanjaa opiskelleille. Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

Italiaa matkailijoille etänä (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Italialainen pizza lautasella.

Aivan alkeista lähtevä etäkurssi Italiaan aikoville tai muuten vain italian kielestä kiinnostuneille. Harjoitellaan tervehdyksiä, kahvilassa tilaamista ja muita tavallisimpia matkalla Italiassa tarvittavia sanoja ja sanontoja. Lisätietoa netissä. Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

Ranskaa matkailijoille (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Aivan alkeista lähtevä etäkurssi Ranskaan aikoville tai muuten vain ranskan kielestä kiinnostuneille. Harjoitellaan tervehdyksiä, kahvilassa tilaamista ja muita tavallisimpia matkalla Ranskassa tarvittavia sanoja ja sanontoja. Lisätietoa netissä. Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

RVP: ala- ja keskivartalon lihakset (verkkokurssi)

9.9.2020 - 28.4.2021
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Kurssin tavoitteena on kehittää asiakkaan ala- ja keskivartalon lihasten kuntoa. Tunti sisältää alkulämmittelyn ja erityisesti reisiin, vatsaan ja pakaroihin keskittyviä lihaskuntoharjoitteita. Tunnilla liikutaan pääasiassa asiakkaan omaa kehonpainoa hyödyntäen. Joillain tunneilla voidaan hyödyntää treenivälineinä jumppakuminauhaa tai villasukkia. Lihaskuntoharjoitukset voi toteuttaa myös ilman välineitä! Kurssi sopii kaikille asiakkaille kuntotasosta riippumatta! Tarvitset tunnille jumppamaton ja toimivan Internet-yhteyden. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Kotitreeni (verkkokurssi)

9.9.2020 - 28.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Kotitreeni on tehokas koko kehon lihaskuntoa kehittävä tunti, joka sisältää alkulämmittelyn ja monipuoliset lihaskuntoharjoitukset. Tunnilla liikutaan pääasiassa asiakkaan omaa kehonpainoa hyödyntäen. Joillain tunneilla voidaan hyödyntää treenivälineinä jumppakuminauhaa, villasukkia tai käsipainoja. Lihaskuntoharjoitukset voi toteuttaa myös ilman välineitä! Kurssi sopii kaikille asiakkaille kuntotasosta riippumatta!

Lue lisää »

Italian alkeet verkossa, live syksy (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Italialainen pizza lautasella.

Opit kielen perusrakenteita, joiden avulla voit esittäytyä ja esitellä muita, vastata itseäsi koskeviin kysymyksiin ja kysyä vastaavia kysymyksiä muilta. Kirja: Bella Vista 1. Lähtötaso 0. Kurssi toteutetaan kokonaan reaaliaikaisena etäopetuksena.

Lue lisää »

Lavis-lavatanssijumppa senioreille, taso 1 A (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 9.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Iloa ja hikeä liikkumalla lavatanssin askelin - kotona!
Helppoa, hikistä ja hauskaa soolotanssia suomalaisen lavatanssimusiikin tahtiin! Tunnilla soi mm. tango, valssi, humppa, salsa, chacha, polkka, rumba, foxtrot ja rock. Paria et tarvitse, mutta hikipyyhe ja juomapullo ovat oivat kaverit tälle tunnille!

Lue lisää »

Seniorijumppaa verkossa (verkkokurssi)

9.9.2020 - 14.4.2021
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Viikoittain julkaistaan aina uusi jumppatunti, joka koostuu ikääntyneille suunnatusta lihaskunto, tasapaino ja liikkuvuusharjoittelusta. Tunneilla tehdään harjoituksia sekä pysty- että lattiatasossa. Sisältää venyttelyt. Tallenne katsottavissa Peda.netissä kurssin ajan.

Lue lisää »

Kehonhuolto verkossa (syksy) (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 2.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Koko kehon hallintaa ja liikkuvuutta edistävä tunti. Tunti sisältää keskivartalon hallintaan liittyviä voimaharjoituksia ja lempeää kehonhuoltoa. Opetus tapahtuu Peda.net-ympäristössä. Video on käytettävissä koko kurssin ajan, joten voit tehdä tunnin oman aikataulun mukaan.

Lue lisää »

Aamuvirkun lempeästi liikkuva kotijooga (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. klo 08:00 - keskiviikko 2.12. klo 17:00
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Aloita päiväsi omassa kodissasi lempeästi liikkuen. Videoyhteyden välityksellä toteutettava aamuvirkun lempeästi liikkuva kotijooga kehittää kehon joustavuutta ja notkeutta ja on virkistävä aloitus päivään. Sopii kaikille.

Lue lisää »

Käytännön ruotsia, taso A2-B1 (verkkokurssi)

9.9.2020 klo 08:00 - 21.4.2021 klo 17:00
Talar du svenska? -teksti liitutaululla.

Oppikirja: Reflex – Uppdatera din svenska. Tule aktivoimaan ja kehittämään ruotsin osaamistasi mukavassa hengessä! Kurssi tukee sinua saavuttamaan ja pitämään yllä hyvää ruotsin kielen taitoa, jolla voit selvitä suullisesti ja kirjallisesti työ- ja arkielämän tavallisissa viestintätilanteissa. Harjoitellaan monipuolisesti viestintää ruotsiksi mm. suullisten, kirjallisten ja kuuntelutehtävien avulla sekä kerrataan kielioppia. Kurssi sopii vähintään peruskoulutason tai vastaavan ruotsin oppimäärän opiskelleille sekä lukion ruotsin oppimäärän kertaajille.

Lue lisää »

Portugalin alkeet (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. klo 08:00 - keskiviikko 25.11. klo 17:00
Oranssilla taustalla kielten nimiä.

Alkeiskurssilla opit Portugalin portugalin ääntämistä ja perusrakenteita kuten itsestäsi kertomista, verbin taivutusta ja kysymysten tekoa. Kurssi koostuu viikoittaisista 60 minuutin pituisista etätunneista (keskiviikkoisin klo 19.15-20.15) sekä omalla ajalla tehtävistä tehtävistä ja opettajan lähettämistä videoista.

Lue lisää »

Hatha Yoga Online Class (online)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

This course brings yoga to your home or work place. The classes variate from class to class and will offer you both opening, strengthening, energizing and calming diverse alignment-based yoga asanas.

Lue lisää »

Monologin esittäminen (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 5.11.
Teatteriyleisö kuvattuna takaa päin salissa, jossa esirippu on kiinni.

Kurssi sinulle, joka haluat syventää ja rikastuttaa puheilmaisuasi. Tutkimme, kuinka syntyy vaikuttava ja koskettava puheilmaisu. Kokeilemme, millaista on puhua tekstiä erilaisten roolihahmojen kautta ja millaista taas on esittää monologia aivan omana itsenä. Etsimme erilaisia mahdolisuuksia, joita kameran ja mikrofonin kanssa työskenteleminen tuo mukanaan.Tule mukaan seikkailuun, jossa uudet mahdollisuudet odottavat löytäjäänsä!

Lue lisää »

Astangan aamutunti (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Nauti aamusta asti astangajoogan tasapainottavista, vahvistavista ja notkistavista vaikutuksista niin mielelle kuin keholle. Monet kerran astangan aamuharjoitusta kokeilleet voivat kertoa kuinka erilainen koko päivästä tulee liikunnallisen, hikeä pintaan tuottavan meditatiivisen harjoituksen jälkeen! Tule siis rohkeasti kokemaan perinteisen harjoitteluajankohdan hyödyt.

Lue lisää »

Terveys- ja hyvinvointiliikuntaa verkon välityksellä (verkkokurssi)

10.9.2020 - 29.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Terveysliikunta on ennaltaehkäisevää, voimaannuttavaa ja tasapainottavaa. Sen menetelmien avulla on mahdollista parantaa elämänlaatua. Verkkokurssi sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille. Riittää, että olet kiinnostunut hyvinvoinnistasi ja haluat oppia uutta.

Lue lisää »

Italian alkeiden jatko (verkkokurssi)

10.9.2020 - 22.4.2021
Italialainen pizza lautasella.

Tervetuloa opiskelemaan italiaa etänä alkeiden jatkotasolla! Kurssin kohderyhmää ovat noin vuoden italiaa opistotasolla opiskelleet. Jatketaan italian keskeisten rakenteiden opettelua, arkipäiväisissä tilanteissa tarvittavan kielen oppimista, tehdään sanavaraston kartuttamiseen tähtääviä tehtäviä, hiotaan ääntämistä. Lisäksi mm. kuullun ymmärtämisharjoituksia ja italialaiseen elämäntapaan tutustumista.

Lue lisää »

Italian jatkokurssi (verkkokurssi)

10.9.2020 - 22.4.2021
Italialainen pizza lautasella.

Tervetuloa opiskelemaan italiaa etänä jatkotasolla! Kurssin kohderyhmää ovat muutaman vuoden italiaa opistotasolla opiskelleet. Kurssilla jatketaan italian keskeisten rakenteiden opettelua, kieliopissa pääpaino on verbeissä. Tärkein yksittäinen aihe on perfektin ja imperfektin ero. Teemme sanavaraston kartuttamiseen tähtääviä tehtäviä ja parannamme omaa ilmaisukykyämme sekä hiomme ääntämistämme. Lisäksi runsaasti kuullun ymmärtämisharjoituksia ja italialaiseen elämäntapaan tutustumista.

Lue lisää »

Italiaa edistyneille (verkkokurssi)

10.9.2020 - 22.4.2021
Italialainen pizza lautasella.

Tervetuloa opiskelemaan italiaa etänä edistyneellä tasolla! Kurssin kohderyhmää ovat useamman vuoden italiaa opistotasolla opiskelleet. Kurssilla on runsaasti kuullun ymmärtämisharjoituksia, sanavaraston kartuttamiseen tähtääviä tehtäviä, vaihdellen luetunymmärtämis-, käännös- ja kirjoitustehtäviä sekä eritasoisia kielioppiharjoituksia. Halukkailla on mahdollisuus osallistua neljä kertaa lukukauden aikana testiin, joka auttaa seuraamaan omaa edistymistä ja motivoi säännölliseen opiskeluun. Kurssilla et tarvitse oppikirjaa.

Lue lisää »

Grundkurs i tyska (webbkurs)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Har du aldrig läst tyska förut eller känner du att du har glömt mycket av det du har lärt dig?

Kom med och lär dig att presentera dig och berätta om dig själv på tyska, lär dig uttalet och bygg upp ett grundläggande ordförråd. Vi koncentrerar oss på att genast använda språket utan att vara rädda för att använda nya ord eller ”göra fel”. Efter den här kursen kan du även uttrycka din åsikt på ett enkelt sätt. Vi pratar, leker, konstruerar dialoger, lär oss grammatik, gör övningsuppgifter och gör uttals- och hörförståelseövningar.

Lue lisää »

Venäjä, peruskielitaidon alkuvaihe, taso A2 (verkkokurssi)

10.9.2020 - 22.4.2021
Venäjän kielen aakkoset.

Kafe Piter 2, kpl 5–8. Jatkamme perehdyttämistä venäjän kieleen. Syvennämme kielitaitoa kertaamalla ja opiskelemalla lisää kielirakenteita sekä kartutamme sanavarastoa kirjan mielenkiintoisten aiheiden parissa: elokuvassa, teatterissa ja konsertissa käynti; ulkonäkö ja luonteenpiirteet; opiskelu. Harjoittelemme erityisesti puhumista, syvennämme kuulun- ja luetunymmärtämistä. Perehdymme myös venäläiseen kulttuuriin ja tapoihin. Runsaasti verkkoharjoituksia!

Lue lisää »

Venäjä, sujuva peruskielitaito, taso B1 (verkkokurssi)

10.9.2020 - 22.4.2021
Venäjän kielen aakkoset.

Kafe Piter 3, kpl 4–8. Laajennamme arkipäivän tilanteissa tarvittavaa sanavarastoa ja opiskelemme uusia sanontoja ja rakenteita tekemällä runsaasti monipuolisia suullisia ja kirjallisia harjoituksia venäjän kielellä. Harjoitelemme kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa. Tämän vuoden aihepiireinä ovat mm. arkielämän ilot ja huolet, matkustaminen, elämä nyky-Venäjällä ja ulkomailla asuvat venäläiset.

Lue lisää »

Luovaa leikkiä ompelukoneella (verkkokurssi)

10.9.2020 - 14.1.2021
Kaksi henkilöä ompelukoneen takana.

Haluatko opetella ompelemaan ompelukoneella monipuolisesti ja luovasti? Tarvitset vain perusompelukoneen, konekohtaisen parsinjalan sekä hallitset ompelukoneen peruskäytön. Kurssi perustuu teemoihin, joiden pohjalta teemme suunnittelu- ja tekniikkaharjoituksia ja valmistamme pieniä töitä.

Lue lisää »

Alkeisvenäjää verkossa

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Venäjän kielen aakkoset.

Kurssitapaamiset lähiopetuksena tai etäopetuksena, mahdollisten koronarajoitusten myötä kurssin lähiopetus vaihtuu etäopetukseen. Etäopetuksessa käytetään Peda.nettiä ja Zoomia tai Meetia. TAITOTASO A. Nyt on sopiva hetki aloittaa uusi kieli ihan alusta! Tutustumme kyrillisiin kirjaimiin, ääntämiseen, numeroihin ja turistitilanteisiin. Oppikirjana Prijatnava appetita ja opettajan verkkomateriaali. Kurssin aloituskerta to 10.9. ja lopetuskerta to 3.12. lähiopetuksena opistolla (Ylhäistentie 2, Salo), muu opetus reaaliaikaisesti verkossa. Aloituskerralla käydään verkko-opiskelun tekniikkaa läpi.

Lue lisää »

Devising-teatteriesitys (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 26.11.
Teatteriyleisö kuvattuna takaa päin salissa, jossa esirippu on kiinni.

Lähde kokeilemaan teatteriesityksen valmistamista täysin etänä! Kurssi toteutetaan etäyhteyden välityksellä annettujen tehtävien ja harjoitteiden pohjalta. Nuoret pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan videoitavaa esitystä omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Lopuksi esitys suoratoistetaan "yleisön" nähtäville, joten myös perheiden ja ystävien on mahdollista päästä katsomaan lopputulosta. Kurssi on suunnattu 14-19-vuotiaille nuorille, aiempaa kokemusta ei tarvita! 

Lue lisää »

Etämonologi (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 26.11.
Teatteriyleisö kuvattuna takaa päin salissa, jossa esirippu on kiinni.

Pääset harjoittamaan puheen pitäjän taitojasi, saamaan itsevarmuutta esiintyjänä ja kehittymään kirjoittajana! Etänä suoritettavan kurssin aikana kirjoitetaan ja valmistellaan opettajan antamien harjoitteiden pohjalta itsenäisesti teatterimonologi. Monologit esitetään kurssin lopussa muulle ryhmälle. Suunnattu teatterista tai kirjoittamisesta kiinnostuneille aikuisille. 

Lue lisää »

Espanjan päiväalkeet, taso A1 (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 10.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Tervetuloa opiskelemaan espanjan alkeita etänä! Opimme mm. tilaamaan kahvin, kysymään kelloa ja sopimaan tapaamisia. Kurssi koostuu viikoittaisista 60 minuutin pituisista etätunneista Zoomin kautta (torstaisin klo 12.30-13.30) sekä opettajan lähettämistä videoista ja tehtävistä, jotka tehdään omalla ajalla.

Lue lisää »

Hollannin alkeet, taso A1 (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Hollannin alkeiskurssilla opit yksinkertaisissa arkitilanteissa tai vaikkapa matkoilla tarvittavaa hollantia helposti kotisohvalla. Pääpaino on suullisen kielitaidon omaksumisella. Viikottaisilla videotunneilla pääsee harjoittelemaan keskustelua. Kurssilla käytetään kirjaa Taal Vitaal sekä verkossa olevaa lisämateriaalia.

Lue lisää »

Työelämäsuomea (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Opiskelemme työelämässä työnhaussa ja opiskelussa tarvittavaa suomen kieltä. Tutustumme työpaikkailmoituksiin ja opimme kirjoittamaan työhakemuksen ja CV:n sekä asiatyylisiä sähköposteja suomen kielellä. Lisäksi harjoittelemme työhaastattelua sekä opimme tekemään suullisia työhön liittyviä tiedusteluja.

Lue lisää »

Iyengarjooga, avoin taso (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 10.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Haluatko osallistua joogatunnille kotoasi? Kurssilla pääset kokeilemaan monipuolisesti erityyppisiä joogaliikkeitä, seisoen tehtäviä liikkeitä, eteen- ja taaksetaivutuksia, kiertoja sekä rentouttavia liikkeitä. Apuvälineinä sovelletaan seinää, tuoleja, tyynyjä ja muita kotoa löytyviä tavaroita, oma joogamatto on tarpeen, mutta alkuun pääset ilmankin.

Lue lisää »

Levon ja palautumisen joogaa (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Kurssi tarjoaa mahdollisuuden hengähdyshetkeen ja latautumiseen arjen haasteiden keskellä. Harjoitukset ovat meditatiivisen rauhallisia, maadoittavia ja auttavat palauttamaan tilan tunteen ja syvän rentouden kehoon. Sopii niin aloittelijoille kuin pitkään jooganneillekin. Harjoitukset toteutetaan livetunteina Zoom-alustan kautta. Opettaja lähettää sähköpostitse lisätiedot ilmoittautuneille.

Lue lisää »

Suomen mestari 2 @verkossa

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Haluatko opiskella mm. vapaa-aikaan, luontoon ja terveyteen liittyvää suomea kotona, oppia sanastoa ja tehdä runsaasti harjoituksia? Tällä verkkokurssilla tarvitset internetin, kuuloke-mikrofonisetin sekä oppikirjan Suomen mestari 2.

Lue lisää »

Englannin aamupäiväalkeet @verkossa (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Tule opiskelemaan englannin alkeita etäyhteydellä! Lähdemme liikkeelle tervehdyksistä ja numeroista. Verkkokurssilla tarvitset internetin ja kuuloke-mikrofonisetin. Oppikirja Everyday English Starter. Taso A1. Kirjaan liittyy kustantajan maksuttomat verkkoharjoitukset. Ei opetusta 15.10.

Lue lisää »

Kirjoitamme@venäjäksi (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Kurssi sopii eri tasoisille opiskelijoille, jotka haluavat harjoitella venäjän kielen taitoaan kirjoittamalla ja saada palautetta omista teksteistään. Opettaja antaa kirjoitelmien aiheet ja antaa palautetta teksteistä Peda.neissä. Saat opettajalta ohjeet osallistumiseen sähköpostitse ennen kurssin alkua, joten muistathan antaa ilmoittautumisen yhdessä sähköpostiosoitteesi. 

Lue lisää »

Aamu flow-jooga, syksy (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 10.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Aamu Flow-joogassa tehdään virtaavaa harjoitusta oman hengityksen tahdissa kehoa päivään herätellen. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Tuolijooga, syksy (OS)(verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 10.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Tuolijoogassa tehdään joogaharjoitusta tuolia hyödyntäen / tuolilla istuen. Soveltuu kaikille ja kaiken tasoisille, HUOM! myös pyörätuolissa olevalle. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Early Bird Online, English for work A2-B1 (verkkokurssi)

10.9.2020 - 29.4.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Haluatko kohentaa englannin osaamistasi, mutta on vaikea ehtiä kursseille? Tälle kurssille voit osallistua mistä vain. Harjoitellaan small talkia ja erilaisia työelämän tilanteita englanniksi. Tunnin verkkotapaaminen torstaiaamuisin 8.30, aloitetaan päivä ja herätetään aivot englanniksi. Lisäksi tehtäviä kurssin verkkosivulla itsenäiseen harjoitteluun,

Lue lisää »

Ranska 1 -taso A1 (verkkokurssi)

10.9.2020 - 29.4.2021
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Ranskan perustason kurssi, tapaamiset verkossa. Oletko joskus aloittanut ranskan opiskelun, mutta se jäi kesken? Tai haluatko kerrata perusteita? Etkö ehdi käydä tunneilla? Tule verkkokurssille! Tapaamme kerran viikossa ja harjoittelemme ääntämistä ja rakenteita yhdessä. Kurssisivun materiaalin avulla harjoittelet tehokkaasti tapaamisten välillä. Aluksi kertaamme perusasiat kirjan kappaleista 1-4, sitten jatkamme kappaleesta 5 eteenpäin. Bienvenue!

Lue lisää »

Saksan alkeet verkossa A1-A2 (verkkokurssi)

10.9.2020 - 8.4.2021
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Saksan verkkokurssi sopii sekä vasta-alkajille että kertaajille. Käsittelemme kurssikirjan ja verkkomateriaalin avulla arkielämän puhetilanteita ja matkailuun liittyvää sanastoa sekä peruskielioppia. Saat viikoittain uuden materiaalin, jota voit käydä läpi silloin kun itsellesi sopii. Kouluttaja puhuu saksaa äidinkielenään ja on asunut Saksassa 20 vuotta. Kurssilla saat ensikäden tietoa myös saksalaisesta kulttuurista. Verkkomateriaali koostuu nauhoitetuista videoista, äänitteistä, kuullun ymmärtämis-, kirjoitus- ja puheharjoituksista. Verkossa opiskelet osana ryhmää. Osa tehtävistä on koko ryhmälle suunnattuja ja osa itsenäisiä. Saat myös tukea oppimiseen!

Lue lisää »

Practise English Speaking and Listening Online – Harjoittele englannin puhumista ja kuuntelua verkossa A2-B1 (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 26.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Treenaa englannin kielen puhumista verkossa. Kurssilla harjoittelet arkipäivän ja matkailun keskustelutilanteita, puhut englantia ja teet aiheisiin liittyviä kuunteluharjoituksia sekä kuulet esimerkkeinä paljon käytettyjä ja yleisiä fraaseja. Viikoittainen aihe sisältää opetusmateriaalin, opetuksen suomeksi ja verkkotehtäviä. Lähtötaso A2-B1. 

Kurssin aiheet: tervehdykset, esittelytilanteet, small talk, mielipiteen ilmaiseminen, puhelimessa asiointi, varausten tekeminen eri tilanteissa (mm. hotelli, ravintola, lentoliput), lentokentän tilanteet, ravintolassa tilaaminen, ostosten tekeminen, tien neuvominen ja kysyminen, lääkärissä käynti. Kurssi etenee viikoittaisen aiheen mukaan, joka sisältää opetusmateriaalin, opetuksen suomeksi ja verkkotehtäviä. Opettajalle palautetaan viikoittain harjoitustehtävä, josta voit valita suullisen tai kirjallisen vaihtoehdon. Palautettavista tehtävistä saat henkilökohtaisen palautteen. Kurssin keskustelualueella on mahdollista kysyä tehtävistä ja kieliopista.

Lue lisää »

Norjan jatkokurssi (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Oranssilla taustalla kielten nimiä.

Kurssi soveltuu aloittelijoille, taitotaso A1. Pääpaino keskustelussa, luetun ja kuullun ymmärtämistä unohtamatta. Kurssin aikana opimme mm. kertomaan itsestämme ja mielenkiinnon kohteistamme sekä ymmärtämään yksinkertaisia keskusteluja norjaksi. Jaetaan ekstramateriaalia sähköisesti. Kirjana Ny i Norge, kpl:sta 10. (Fagbokforlaget). Kurssimaksua on alennettu opintoseteliavustuksella.

Lue lisää »

Rentoutusvalmennus / syksy (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Tällä kurssilla opit tunnistamaan kehon ja mielen reaktioita arjen kuormitukseen sekä erilaisia tekniikoita kehon ja mielen rentouttamiseksi. Rentoutuksesta on hyötyä mielen rauhoittamisessa, jolloin keskittymiskyky paranee. Fyysisesti kehossa stressihormonien määrä alenee, jolloin keho palautuu kuormituksesta paremmin, vastustuskyky kohenee, verenpaine alenee ja sitä kautta verenkierto paranee ja olo on energisempi. Kurssi sisältää sekä teoriaa että käytännön harjoituksia (mm. hengitystekniikkaa, meditointia, rentoutusharjoituksia, rentouttavaa liikettä).

Lue lisää »

Liikkuva ja leikkivä perhe (verkkokurssi)

10.9.2020 - 29.4.2021
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Kurssimaksu sisältää sekä vanhemman että omat alle kouluikäiset lapset. Ilmoittautuessa ilmoitathan lapsen osallistujaksi ja vanhemman maksajaksi. Kurssin teema on perheiden yhdessä liikkuminen ja siitä nauttiminen. Tunneilla pelataan ja leikitään yhdessä muiden perheiden kanssa. Kurssin aikana lapsi vahvistaa motorisia ja sosiaalisia taitojaan ja vanhemmat saavat ideoita erilaisten leikkien ja harjoitusten toteuttamiseen. Kurssi on suunnattu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Kehonhuolto B (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 3.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Kurssin tavoitteena on perehdyttää asiakas erilaisiin kehonhuollon menetelmiin. Kurssi on suunnattu asiakkaalle, joka on kiinnostunut edistämään kehonsa ja mielensä kokonaishyvinvointia. Kurssin jälkeen asiakas tietää keskeisiä kehonhuollon menetelmiä, joista hän osaa valita itselleen sopivia harjoitteita hyvinvointinsa edistämiseksi. Tunti sisältää lempeän alkulämmittelyn ja erilaisia ja monipuolisia kehon hyvinvointia edistäviä harjoituksia. Tarvitset tunnille mukaan jumppa- tai joogamaton. Opetus tapahtuu Teamsin välityksellä. Saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta osallistua kurssille.

Lue lisää »

Kuntojumppa kotona senioreille, taso 2A (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 10.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Lihasten merkitys toimintakyvyn ja elämänlaadun edistäjänä on tärkeä. Tällä kurssilla harjoitamme lihasten voimaa ja kestävyyttä.

Lue lisää »

Kahvakuulaa verkossa (verkkokurssi)

10.9.2020 - 8.4.2021
Kahvakuula.

Opetus tapahtuu Peda.net-ympäristössä. Viikoittain julkaistaan aina uusi kahvakuulatunti, joka koostuu monipuolisesta ja koko kehoa kuormittavasta tunnista kahvakuulaa ja oman kehon painoa käyttäen. Tunti ei sisällä askelkuvioita tai koreografiaa. Kahvakuulajumppa sopii jonkin verran treenanneille, kahvakuulan perusliikkeet omaaville ja tehokkaasta lihaskuntojumpasta pitäville. Sisältää venyttelyt.

Lue lisää »

Everyday English 5 @verkossa (verkkokurssi)

torstai 10.9. klo 08:00 - torstai 3.12. klo 17:00
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Tervetuloa syventämään englannin taitojasi verkossa! Saat lisää sanavarastoa ja varmuutta. Opiskelemme etäyhteydellä ja teemme monipuolisia harjoituksia kielen eri osa-alueilta. Tarvitset internetin ja kuuloke-mikrofonisetin. Oppikirja: Everyday English 5, alusta. Taso B1.

Lue lisää »

Tehotreeni aamuun (verkkokurssi)

10.9.2020 klo 08:00 - 15.4.2021 klo 17:00
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Tervetuloa mukaan aamun tehostarttiin klo 7 alkaen! Kokoonnutaan joka toinen torstai netin äären, tunnit myös tallennetaan, joten voit katsoa ne vaikka joka aamu. Venytellään päivä käyntiin ja tehdään mm. hiit-treeniä jokaisen kunnon mukaan.

Lue lisää »

Hola, ¿qué tal? – espanjan alkeiskurssi (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Kurssilla opiskellaan espanjan alkeita (taitotaso A1) digitaalista oppimateriaalia hyödyntäen. Kurssilla harjoitellaan kielen perusteita arkipäivän viestintätilanteissa: aiheina esittäytyminen, kuulumisten vaihtaminen, itsestä ja lähimmäisistä perusasioiden kertominen, kahvilassa ja tapaksilla asioiminen, sekä espanjankieliseen maailmaan ja sen kulttuuriin tutustuminen.

Lue lisää »

Italiaa verkossa (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Italialainen pizza lautasella.

Tervetuloa opiskelemaan italiaa etänä edistyneellä tasolla! Kurssi useamman vuoden italiaa opistotasolla opiskelleille. Runsaasti kuullun ymmärtämisharjoituksia, sanavaraston kartuttamiseen tähtääviä tehtäviä, vaihdellen luetunymmärtämis-, käännös- ja kirjoitustehtäviä sekä eritasoisia kielioppiharjoituksia. Kieliopissa pääpaino on aiemmin opitun harjoittelulla opiskelijoiden tarpeiden mukaisesti. Tutustumme lisäksi monipuolisesti italialaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

Lue lisää »

Etävenäjää syksyllä, taso A1-B2 (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 27.11.
Venäjän kielen aakkoset.

Oletko kiinnostunut etäopiskelusta? Sähköpostikurssimme soveltuu venäjän kielen ja kulttuurin ystäville, jotka haluavat ylläpitää ja kohentaa kielitaitoaan. Kurssimme sopii sekä aloittelijoille että edistyneille opiskelijoille. Tule rohkeasti mukaan! Lisätietoja www.ilmonet.fi.

Kurssin ja oppikirjojen esittely pe 11.9. klo 17.00-18.30 Opistotalolla (Lummetie 5).

Kurssin aikana luetaan itsenäisesti oppikirjojen tekstejä ja tehdään etätehtäviä, joista opettaja antaa henkilökohtaisen palautteen. Kurssimme sopii sekä aloittelijoille että edistyneille opiskelijoille.

Lue lisää »

Yinjooga, taso I (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 27.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa verkossa! Yinjooga on rauhallista ja syvävenyttävää joogaa, jossa keskitytään sidekudosten ja faskioiden venyttämiseen sekä vahvistamiseen avaten kireyksiä hengityksen avulla. Meditatiivinen harjoitus haastaa tekijän hiljentymään ja syventymään omaan itseensä! Kurssi sopii aloittelijoille sekä aktiiviliikkujille.
Yinjooga on rauhallista ja meditatiivista joogaa, jonka 2-10 minuutin pituisissa turvallisesti tuetuissa asanoissa keskitytään sidekudosten palauttamiseen ja vahvistamiseen avaten kireyksiä hengityksen avulla.

Lue lisää »

Ranskan alkeet (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Opit tervehtimään, kertomaan itsestäsi ja muodostamaan kysymyksiä. Harjoittelemme paljon oikeaa ääntämistä ja intonaatiota. Kurssi koostuu viikoittaisista 60 minuutin mittaisista etätunneista (perjantaisin klo 17-18) sekä opettajan tekemistä opetusvideoista, jotka opiskelija katsoo ennen seuraavaa oppituntia. 

Lue lisää »

Thai-kielen alkeet verkossa (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - keskiviikko 4.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Alkeiskurssi, jolla opetellaan matkailijan tarvitsemaa sanastoa, puhekielen ilmauksia ja thaimaalaista tapakulttuuria. Runsaasti puheharjoituksia, joiden avulla opetellaan ääntämistä. Opettajan oma materiaali.
Aihepiirit: keskeistä matkailusanastoa, kohteliaisuusfraaseja, Small talk, kellonajat, kaupassa ja torilla asioiminen

Lue lisää »

Espanjan alkeet @skypessä (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Tule opiskelemaan espanjan alkeita aamupäivällä Skype-yhteyden kautta! Kurssin lähtökohtana ovat käytännön viestintätilanteet lähtien liikkeelle arkielämän fraaseista, ääntämisestä ja numeroista. Oppikirja: Ventana 1, alusta. Lisäksi tarvitset tietokoneen, kuulokkeet sekä internet-yhteyden. Taso A1.

Lue lisää »

Matkailuenglanti, syksy (OS) (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - keskiviikko 11.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Tutustumme matkailuun liittyvään sanastoon ja teemme runsaasti puheharjoituksia. Opettelemme selviytymään tavallisimmissa matkailutilanteissa, esim. lentoasemalla, ravintolassa, hotellissa, ostoksilla jne. Kurssi soveltuu englannin perusteisiin aiemmin tutustuneille, jotka kaipaavat varmuutta ja rohkeutta puhumiseen matkustaessaan. Oppikirjana on Englantia matkailijoille (Finn Lectura). (Taitotaso A1-A2).

Lue lisää »

Hathajooga, syksy (OS) (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 11.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Hathajoogassa käytetään erilaisia jooga-asentoja ja liikesarjoja kehon ja mielen huoltamiseen. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Jooga & mindfulness, syksy (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 11.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Kehoa ja mieltä huoltavien joogaliikkeiden lisäksi tutustumme erityisesti mindfulness-istumameditaatioon. Mindfulness tarkoittaa suomennettuna hyväksyvää tietoista läsnäoloa. Ei edellytä aiempaa kokemusta.

Lue lisää »

Venytellen verkossa syksy (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Venytellen verkossa -tunnilla keskitytään huoltamaan lihaksia ja koko kehoa monipuolisin erilaisin venytys- ja liikkuvuusharjoituksin. Rauhallista ja rentouttavaa. Tehotaso kevyt - keskiraskas.

Lue lisää »

Lihaskuntoa kotona kolmessa vartissa syksy (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Lihaskuntopainotteinen kurssi etäosallistujalle, jossa liikeratoja avaavien liikkeiden jälkeen tehdään lihaskuntoliikkeitä omankehonpainolla ja pienvälineillä. Liikkeet tehdään pääasiassa seisten. Lopuksi lyhyet venyttelyt. Ei askelsarjoja, sopii miehille ja naisille. Tehotaso keskiraskas.

Lue lisää »

Asahi-terveysliikunta sekä kehonhuolto – syksy (verkkokurssi)

perjantai 11.9. - perjantai 4.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Tällä verkkokurssilla pääset tutustumaan Asahi-terveysliikuntaan ja kehonhuoltoon. Uusi opetustunti julkaistaan oppimisalustalle perjantaisin ja voit osallistua tunnille juuri sinulle sopivaan ajankohtaan, sinulle sopivassa paikassa.

Lue lisää »

Syvärentoutus & palautuminen verkkokurssi

12.9.2020 - 8.5.2021
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Nykyisen elämäntyylin jatkuva jännitys uuvuttaa mieltä ja kiristää lihaksia. Rentoutumisharjoitukset vievät keskushermostolle rauhoittavia viestejä, jotka mahdollistavat palautumista rasituksesta. Kurssilla saat konkreettisia keinoja jännitystilojen lievittämiseen, hyvänolon vahvistamiseen ja energisyyden lisäämiseen. Rentoutuminen vaikuttaa positiivisesti immuniteettijärjestelmään ja kudoksiin, sekä mieleen ja elämänlaatuun. Syvärentoutusharjoitusten avulla mielihyvähormonien eritys lisääntyy, suoritus- ja keskittymiskyky parantuvat ja vointi paranee kokonaisvaltaisesti. Kurssi toteutetaan kokonaan verkossa, jossa opiskelijoilla on oma suljettu Facebook-ryhmä. Facebook-ryhmään liittyminen on vapaaehtoinen. Kerran viikossa livetapaamiset Zoomin avulla. Kutsut verkkotapaamisiin saat s-postitse. Opettaja saattaa lähetää myös lisämateriaalit…

Lue lisää »

Espanjan alkeet@verkossa (verkkokurssi)

lauantai 12.9. - lauantai 5.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Haluatko opiskella espanjaa kotoa käsin? Tällä kurssilla tapaat opettajan ja ryhmän 6 kertaa Zoom-etäyhteyden avulla lauantaisin klo 10.00 – 11.30. Kerrat sovitaan ryhmän kanssa kurssin alussa. Itsenäiset tehtävät ja muu verkko-opetusmateriaali löytyy Peda Net –alustalta. Kielen alkeita opetellaan käytännön viestintätilanteissa. Samalla tutustutaan espanjankieliseen arkeen ja kulttuuriin. Monipuolinen alkeiskurssi, joka ei edellytä mitään pohjatietoja. Saat opettajalta ohjeet ennen kurssin alkua. Oppikirja: ¡Perfecto! 1 alusta. Taso A1. 

Lue lisää »

Yoga in english-online course, syksy (OS)(verkkokurssi)

lauantai 12.9. - lauantai 12.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Yoga at home with an e-learning-program on your computer/tablet/smartphone. This yoga class is held in English and is suitable for all, both men & women. Yoga movement series and postures are done with the rhythm of the ones breathing.

Lue lisää »

Kundaliinijooga, syksy (OS)(verkkokurssi)

lauantai 12.9. - lauantai 12.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Kundaliinijoogassa vahvistetaan kehoa ja henkistä hyvinvointia hyödyntäen mm. fyysisiä liikesarjoja ja meditaatiota. Ei edellytä aiempaa kokemusta. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Shakti flow-jooga, syksy (verkkokurssi)

lauantai 12.9. - lauantai 12.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/älypuhelimella. Shakti Flow-joogassa tehdään virtaavia liikkeitä oman hengityksen tahdissa. Ei edellytä aiempaa kokemusta. Harjoitus tapahtuu oman kehon ehdoilla soveltuen miehille ja naisille.

Lue lisää »

Yang-jooga, syksy (verkkokurssi)

lauantai 12.9. - lauantai 12.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Joogaa kotona verkko-opiskelualustaa käyttäen tietokoneella/tabletilla/ älypuhelimella. Yang-joogatunnilla teemme dynaamista joogaharjoitetta hengityksen tahdissa. Soveltuu parhaiten jo aiemmin jooganneille, taso keskiraskas/raskas.

Lue lisää »

Päiväkahvit etänä epanjaksi, taso A2 (verkkokurssi)

lauantai 12.9. - lauantai 5.12.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Tervetuloa päiväkahveille espanjaksi joka toinen lauantai! Tällä kurssilla ei haittaa, vaikka asuisit kaukana tai vaihtaisit paikkaa kesken kurssin. Kurssi sopii sinulle, jos olet opiskellut muutaman vuoden espanjaa ja haluat ylläpitää espanjan taitoasi. Keitämme omissa kodeissamme päiväkahvit ja keskustelemme espanjaksi kokoussovellus Zoomin välityksellä (opiskelijalle ilmainen sovellus).

Lue lisää »

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi 2 (verkkokurssi)

12.9.2020 - 10.4.2021
Tyhjä vihko ja lyijykynä.

Kirjoittamisen verkkoryhmässä saat kirjoittamiseesi uusia ideoita ja inspiraatiota sekä pulmakohtiin apua ja tukea. Tarjolla on tietoa kirjoittamisesta, innostavia ja hauskoja kirjoitustärppejä, vertaistukea sekä ohjausta. Ryhmä sopii niin pitkäjänteisille kirjoittajille kuin satunnaisille runonrustaajillekin – sekä kaikille siltä väliltä.

Lue lisää »

Matkailuenglanti, alkeita (verkkokurssi)

sunnuntai 13.9. - sunnuntai 22.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Tule mukaan kieliopintoihin suoraan kotisohvalta. Käytämme netissä Zoom-ohjelmaa, jonka kautta tapaat opettajan ja muut opiskelijat. Opiston digituki opastaa sinut ohjelman käyttäjäksi jo ennakkoon. Kurssilla käymme läpi matkaillessa tarvittavaa helppoa sanastoa, fraaseja ja pieniä keskusteluja hyödyntäen nettipohjaisia sivustoja ja opettajan omia materiaaleja. Kurssi sopii alkeiskielitaidon omaaville ja aloittelijoille. Kokoontumiset joka toinen sunnuntai.

Lue lisää »

Matkailuenglanti, jatko (verkkokurssi)

sunnuntai 13.9. - sunnuntai 22.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Tule mukaan kieliopintoihin suoraan kotisohvalta. Käytämme netissä Zoom-ohjelmaa, jonka kautta tapaat opettajan ja muut opiskelijat. Opiston digituki opastaa sinut ohjelman käyttäjäksi jo ennakkoon. Kurssilla syvennymme matkaillessa tarvittavaan kielitaitoon hyödyntäen nettipohjaisia sivustoja ja opettajan omia materiaaleja. Kurssi sopii peruskielitaidon jo omaaville jatko-opiskelijoille ja uusille kurssilaisille. Kokoontumiset joka toinen sunnuntai: 13.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11., 22.11.

Lue lisää »

Lempeää joogaa verkossa (verkkokurssi)

13.9.2020 - 18.4.2021
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Helppoja liikkeitä, jotka avaavat ja vahvistavat kehoasi lempeästi. Tällä joogatunnilla opetellaan kuuntelemaan ja kunnioittamaan omaa kehoa ja sen viestejä, ilman puskemista ja pusertamista. Opit ymmärtämään, mikä on hengityksen merkitys hyvinvoinnille! Jokainen tunti on erilainen, joten voit hyvin tehdä tunnin mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Lue lisää »

Nykykirjallisuuden lukupiiri verkossa

14.9.2020 - 12.4.2021
Avoin kirja ja taustalla kirjapino.

Luetaan 2000-luvun kotimaista ja ulkomaista kirjallisuutta. Aloitetaan Asko Sahlbergin teoksella Haudallasi, Adriana, sovitaan muu lukulista yhdessä. Vaihdetaan ajatuksia kerran kuukaudessa etätapaamisessa, osallistua voi myös kommentoimalla keskustelupalstalla. Näkökulmia, keskustelunavauksia ja lisätietoa teoksista ja kirjailijasta oppimisalusta Peda.netissä, jossa kurssi tarjolla.

Lue lisää »

Jooga (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 16.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Nyt voit joogata silloin kun sinulle sopii siellä missä sinulle sopii!  Joogan verkkokurssilla saat yhteensä kymmenen 20 - 50 minuutin pituista joogavideota, kirjallista materiaalia sähköisesti sekä mahdollisuuden olla opettajaan yhteydessä sähköpostitse harjoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Lue lisää »

Espanjan alkeet (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 23.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Kurssilla opiskellaan espanjan perusteita ja opetellaan kertomaan itsestä, numeroita sekä ravintolassa ja kahvilassa asiointia. Kurssi sopii sekä aloittelijoille että espanjan alkeita kertaaville. Materiaalina e-Opin sähköinen espanjan oppikirja sekä opettajan materiaalia. Opiskelijat saavat joka viikko uuden aiheen ohjeineen ja harjoituksineen, joista saa opettajalta palautetta.

Lue lisää »

Jooga & Ayurveda (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 23.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Joogaa voi harjoittaa liikuntamuotona, terapiana, elämäntapana tai keinona saavuttaa tasapaino elämässä. Joogafilosofia on tuhansia vuosia vanhaa viisautta. Ayurveda on puolestaan vanhimpiin kuuluvaa luontaislääketiedettä. Tämä kurssi auttaa sinua elämään omannäköistä ja tasapainoista elämää sekä etenemään kohti tavoitteitasi ayurveda- ja jooganfilosofian keinoin. Kurssilla etsimme omia tärkeitä voiman ja elämänilon lähteitämme liikkuen, hengitellen ja keskenämme jakaen. Kurssilla opit, millä yksinkertaisilla keinoilla voit vaikuttaa hyvinvointiisi parhaiten. Elämänmuutos voi tapahtua kivuttomasti pienten ja yksinkertaisten tekojen kautta. 

Lue lisää »

Gespräche auf Deutsch, taso A2 (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

In diesem Kurs sprechen wir nur Deutsch. Sie lernen Grammatik und trainieren Lesen, Schreiben und Hören. Dieser Kurs ist für Fortgeschrittene, die schon Deutschkenntnisse haben und noch mehr lernen wollen. Sie lernen Wörter aus unterschiedlichen Bereichen (Urlaub, Freizeit, Reisen, Essen, Wohnen,...) kennen, führen kleine Gespräche und schreiben Texte.

Lue lisää »

Older Learners’ Online Conversation, taso B2 (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

This autumn we will be meeting online for our weekly discussion of current events, your news, as well as the weekly topic that you will receive via email. The class is going online to provide a risk-free alternative for students who prefer to stay at home and minimize contact with others.

Lue lisää »

Kreikan alkeiden jatko – myös kertaajille! (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 7.12.
Lähikuva Kreikasta ja Ateenasta Euroopan kartalla.

Tule jatkamaan kreikan opintoja! Kurssi on jatkoa syksyllä 2019 Tikkurilan aikuisopistolla alkaneelle alkeiskurssille. Kertaamme aluksi jo opittua ja jatkamme sitten kirjan kpl:sta 7. Harjoittelemme lisää ääntämistä, verbien preesenstaivutusta, akkusatiivin ja prepositioiden käyttöä. Harjoittelemme puhumista arkipäivän tilanteissa. Kielen opiskelun ohella jatkamme tutustumista Kreikan kulttuuriin sekä ihmisten arkielämään. Teemat: säästä puhuminen, ostoksilla, asioiden kuvailu ja oman mielipiteen ilmaisu, pitää jstkn eli μου αρέσει -rakenteen käyttäminen.

Lue lisää »

Turkkia käytännön tilanteissa (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Kurssin ytimessä on puheilmaisun kehittäminen ja se on tarkoitettu alkeistason perusasioita jo hallitseville. Seuraamme Turkkia matkailijoille-kirjan teemoja ja pyrimme luomaan autenttisia tilanteita, joissa voimme käyttää turkin kieltä vapaasti.
Jokaisen teeman alussa luemme dialogia ja/tai tekstiä, opettelemme teemaan liittyvää sanastoa ja/tai fraaseja. Sitten hyödynnämme pedagogista draamaa ja muita kielileikkejä puheilmaisun kehittämiseen.
Ensisijaisena tarkoituksenamme on puhua ja oppia kielen käyttöä: emme yritä olla kieliopillisesti täydellisiä, vaan harjoittelemme taitoa puhua ymmärrettävästi.

Lue lisää »

Venäjä, taso A2+/B1 Kafe Piter 2 loppuun kodin lämmössä (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 7.12.
Venäjän kielen aakkoset.

Tänä syksynä opiskelemme Kafe Piter 2-oppikirjan päätökseen monipuolisten työskentelytapojen ja harjoitusten avulla mukavasti oman kodin lämmössä etäopetuksena - kuitenkaan vastavuoroista suullista harjoittelua harjoittelua pareittain ja pienryhmissä unohtamatta! Aiheinamme ovat mm. perhe, suku, sähköpostin ja kirjeen kirjoitaminen, mielipiteen ilmaiseminen ja juhlat.

Lue lisää »

Valokuvauksen verkkokurssi

maanantai 14.9. - maanantai 7.12.
Lähikuva järjestelmäkamerasta.

Verkkokurssilla täydennetään osanottajien valokuvaustaitoja. Kurssin ensimmäisellä tapaamiskerralla esittäydytään sekä päätetään lukukauden aikana käsiteltävät aiheet. Alustustilaisuuksia tai lyhyitä teoriaosuuksia kuunnellen, niihin liittyviä tehtäväkuvia ottaen sekä aiheista otettuja kuvia katsoen ja analysoiden osanottajat oppivat ottamaan parempia valokuvia. Kts. lisätiedot ilmonet.fi
Huomaa, että opetusta on joka toinen maanantai. Verkkokurssina, alustana käytetään Zoom –ohjelmaa.

Lue lisää »

Turkki 1, alkeet (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Johdatus kieleen ja kulttuuriin vasta-alkajille. Opiskelemme Turkin kielen ja kulttuurin perusteita ensisijaisesti kuunnellen ja puhuen ja kieliopin kautta. Tutustumme turkin kielen kieliopillisiin ominaisuuksiin, foneettisiin sääntöihin sekä sanajärjestykseen. Harjoittelemme arkipäivän yksinkertaista sanastoa (kuten arkipäiväisten tavaroiden nimiä, päivien ja kuukausien nimiä, numeroita, ammatteja, harrastuksia jne.) sekä kehitämme kykyä ymmärtää puhetta ja tekstiä.
Viiikottainen opetuskerta muodostuu Zoom live-tunneista (30-45-60 minuuttia tarpeen mukaan) ja opettajan It's Learning-oppimisalustalla jakamista videoista ja harjoituksista, jotka opiskelija voi tehdä oppitunnin ulkopuolella itselleen sopivana aikana.

Lue lisää »

Kreikan kertauskurssi (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 7.12.
Lähikuva Kreikasta ja Ateenasta Euroopan kartalla.

Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης! Kertaus on opintojen äiti ja tämän syyslukukauden kertaamme peruskielioppia; erityisesti verbien preesenstaivutusta, ajanilmauksia, pronomineja, substantiivien ja adjektiivien taivutusta.
Kirjan lisäksi opettajan materiaali/uusia harjoitustehtäviä, näin opimme samalla uutta sanastoa. Lisäksi hyödynnetään verkosta löytyvää oppimateriaalia. Lisää rohkeutta puhumiseen ja omien mielipiteiden ilmaisuun kreikaksi! Uudet opiskelijat myös tervetuloa ryhmään!

Lue lisää »

Venäjä, taso A2+ Kafe Piter 2 kodin lämmössä (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 7.12.
Venäjän kielen aakkoset.

Tervetuloa jatkamaan venäjän perusteiden opiskelua syksyn kiehtovien teemojen parissa: teatteri, elokuvat, opiskelu ja kirjallisuus! Tänä syksynä opiskelemme käytännönläheisiä puhetilanteisiin painottuvia tekstejä ja perusrakentieita ja -sanastoa monipuolisten työskentelytapojen ja harjoitusten avulla mukavasti oman kodin lämmössä etäopetuksena - kuitenkaan vastavuoroista suullista harjoittelua pareittain ja pienryhmissä unohtamatta!

Lue lisää »

Musiikkiteknologia (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 23.11.
Kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Musiikkiteknologian kurssi Moodle-oppimisympäristössä kaiken ikäisille. Kurssilla opitaan äänittämistä, miksausta ja äänentoistolaitteiston tuntemusta. Uusia harjoitustehtäviä julkaistaan viikoittain. Voit kysyä neuvoja opettajalta, hän auttaa tehtävissä ja antaa niistä palautetta. Tarvitset tietokoneen, nettiyhteyden, kuulokkeet ja internetin peruskäyttötaidot. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostitse käyttäjätunnuksen ja ohjeet Moodleen kirjautumiseen. Kurssimateriaali on käytössäsi joulukuun 2020 loppuun asti.

Lue lisää »

Suomea työelämään @verkossa (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - torstai 3.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Kurssilla tutustutaan useisiin eri ammatteihin ja niiden keskeiseen sanastoon. Tutustumme myös ammatilliseen koulutukseen hakeutumiseen. Opit mm. mikä on työharjoitteluraportti ja miten se kirjoitetaan. Kielioppia ja rakenteita kerrataan ryhmän tarpeen mukaan. Kurssin aikana käytämme erilaisia nettiopiskelualustoja, keskeisin on Teams. Tarvitset opiskeluun tietokoneen, kuulokkeet, mikrofonin ja internetyhteyden. Ennen kurssin alkua opettaja lähettää sinulle sähköpostiviestin. Opetuskieli: suomi Oppikirja: Mirka Jussila Työelämän suomea 1 - Suomeksi ammattiin.

Lue lisää »

Akvarellimaalauksen materiaalit ja tehokeinot (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - perjantai 11.12.
Kollaasi akvarellitöistä.

Kotoa käsin pääset perehtymään rentoon ja kokeilevaan vesivärimaalaukseen. Saat materiaali- ja välinetietoutta, teet ilmaisullisia- ja teknisiä harjoituksia sekä tutustut eri taiteilijoiden toteuttamiin vesivärimaalauksiin, jotka tukevat omaa työskentelyäsi. Verkkokurssilla opiskelet omassa tahdissa opettajan antamien tehtävien ja havaintomateriaalien parissa itse määrittelemänä aikana. Saat palautetta opettajalta ja kurssilaisilta. Opiskeluun tarvitset tietokoneen/läppärin tai tabletin sekä älypuhelimen kuvataksesi harjoituksesi ja jakamaan kuvat Pedanet-kurssialustalle. Ennen kurssin alkua saat sähköpostiisi viestin, jossa tarkemmat tiedot kurssista ja ohjeet kuvataiteen verkko-opiskelusta. Kurssi sopii vasta-alkajille ja jonkin verran vesivärimaalausta harrastaneille. Aiempaa kokemusta verkko-opiskelusta ei vaadita, opetellaan yhdessä!

Lue lisää »

Tuolijumppaa omaan tahtiin (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 7.12.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Tuolijumppaa verkkovälitteisesti helpolla tavalla istuen tai tuolista tukea ottaen. Uusi harjoitus julkaistaan maanantaisin klo 13, ja sen voi tehdä viikon aikana omaan tahtiin tallenteen avulla.

Lue lisää »

Digijumpan jatkokurssi ikitupajumeille, live (verkkokurssi)

14.9.2020 - 29.3.2021
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Tuolijumppaa yli 75-vuotiaille ikäihmisille livelähetyksenä.

Lue lisää »

Digilaulut (verkkokurssi)

14.9.2020 - 29.3.2021
Piirretty mies laulaa.

Uusi lauluryhmä verkossa! Laulamme yhdessä tuttuja lauluja virtuaalisesti, eri teemoilla. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja jonkun mobiililaitteen tai tietokoneen, jolla käytetään nettiohjelmaa yhdessälaulamiseen suljetussa ryhmässä (ohjelma ilmoitetaan myöhemmin). Päivä ja kellonaika: Ma klo 13.00 - 13.45, koko lukuvuoden kurssi, syksyllä yhteensä 11 tapaamiskertaa, keväällä yhteensä 12 tapaamiskertaa Kurssimaksu: 50 € Huom! Ajantasaiset tiedot kurssista sekä kurssin ilmoittautumistilanteen löydät järjestävän opiston verkkosivuilta. Tiedot ovat voineet muuttua tai kurssi täyttyä sen jälkeen kun lisäsimme kurssin näille verkkosivuille. Kurssin ilmoittautumis- ja lisätietosivun löydät alta…

Lue lisää »

Joogaa kun haluat -nettijooga (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

45 minuutin joogaharjoitus julkaistaan maanantaisin klo 15, tunnin sisältö on joka kerralla erilainen vaihdellen rauhallisesta virtaavaan. Mukana on myös yinjoogaa. Harjoituksen voi tehdä viikon aikana omaan tahtiin tallenteen avulla.

Lue lisää »

Monday Steps Zoom (verkkokurssi)

14.9.2020 - 19.4.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Käytännönläheistä englantia sekä tilanneharjoituksia samanaikaisesti verkossa. Kirjan sanastoa ja aihepiirejä syvennetään opiskelijoiden tarpeen mukaan. Lisänä puhe- ja kuunteluharjoitukset sekä perusasioiden kertausta kuten lauserakenne. Oppikirja Steps into English 3, kpl 4-. Taitotaso 2-3. Ensimmäisellä kerralla pyritään järjestämään lähitapaaminen kuten mahdollisuuksien mukaan 2-3 muuta lähitapaamista vuoden aikana. Kurssille tarvitset tabletin tai tietokoneen, jossa mikrofoni, kaiutin ja mielellään kamera. Isoruutuinen älypuhelin käy myös

Lue lisää »

Insights into British Culture 2 (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Englannin kulttuurikurssilla 2 sinulla on mahdollisuus tutustua brittiläisen kulttuurin saloihin. Kurssi suoritetaan kokonaan verkossa omaan tahtiin eikä kurssiin kuulu oppikirjaa. Kurssiin kuuluu 6 aihetta: mm. iltapäivätee, asuminen, elokuvat ja kirjailijat Yorkshiressa. Uusi aihe avautuu kahden viikon välein. Kuhunkin aiheeseen tutustutaan tekstien ja videoiden avulla ja sen lisäksi sanastoa harjoitellaan erilaisten tehtävien avulla. Jokaisella on myös mahdollisuus vaihtaa ajatuksia kurssin keskustelu-alustalla

Lue lisää »

Etäyhteislaulut (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 14.12.
Piirretty mies laulaa.

Tule laulamaan yhdessä poistumatta kotoa! Etänä järjestettävät yhteislauluhetket vaativat osallistujalta ainoastaan toimivan internetselaimen ja sähköpostiosoitteen. Lauluhetket striimataan osallistujille, kappalelista ja laulujen sanat lähetetään etukäteen sähköpostitse. Opettaja säestää ja johtaa yhteislaulua. Oma laulusi ei kuulu muille osallistujille, joten saat päästellä täysillä! Löyhästi teemoitetut yhteislauluhetket järjestetään kahdesti kuussa. Laulut ovat pääsääntöisesti helppoja, tai ainakin niin tuttuja, että niitä on helppo laulaa mukana.

Lue lisää »

Etä-poplaulukurssi (verkkokurssi)

14.9.2020 - 12.4.2021
Piirretty mies laulaa.

Lähde kokeilemaan yksilölaulunopetusta etäyhteydellä! Jokaisen opiskelijan kanssa tavataan henkilökohtaisesti etätyöohjelman avulla 20 min/viikko. Tunneilla treenataan ohjelmistoa erilaisia harjoituksia ja tekniikoita hyödyntäen, opiskelijan toiveet huomioiden.

Lue lisää »

Makramee-solmut (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - tiistai 24.11.
Seinällä roikkuva makramee-työ.

Opitaan makrameen perussolmut, joilla tekee sekä pienen amppelin että ison seinävaatteen.

Lue lisää »

Virkataan matto (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - tiistai 24.11.
Lähikuva neuloksesta.

Virkataan kuteesta matto netin välityksellä.

Lue lisää »

Verkkosuomea edistyneille, taso C1 (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 16.11.
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Haluatko opiskella suomea omaan tahtiin silloin, kun sinulle parhaiten sopii? Verkkokurssi on tarkoitettu sinulle, jos suomen kielen taitotasosi on B2.2/C1. Kurssilla harjoitellaan erityisesti sanaston eri tilanteisiin sopivia vivahteita, avataan harvinaisia kielioppirakenteita ja tarkastellaan eri tekstilajien vaikuttamiskeinoja. Opiskelu kurssilla tapahtuu kokonaan verkossa. Saat opettajalta viikoittain opiskeluohjelman, johon sisältyy itsenäisesti suoritettavia tehtäviä. Joka viikko saat myös tehtävän, josta opettaja antaa sinulle henkilökohtaista palautetta. Kurssille osallistuminen on helppoa: tarvitset vain tietokoneen ja sen peruskäyttötaidot sekä internetyhteyden. Muistathan antaa ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi, johon opettaja voi…

Lue lisää »

Update Your English 6 Online, taso B2 (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 30.11.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Tule rohkeasti mukaan kertaamaan ja syventämään jo ehkä vähän ruostuneitakin englannin kielen taitojasi etäkurssille! Aktivoimme keskusteluvalmiutta ja sujuvuutta, teemme kuunteluharjoituksia sekä kertaamme ja syvennämme keskeisiä kielioppirakenteita. Aihepiireinä ovat mm. elokuvat, nähtävyydet, yhteiskunta ja ajankohtaiset uutiset. Kirjan värikkäät ja ajatuksia herättävät National Geographicin tuottamat videomateriaalit innostavat oppimaan lisää! 

Lue lisää »

Opiskele espanjaa etänä musiikin, kirjallisuuden ja elokuvien kautta

maanantai 14.9. - perjantai 27.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Tervetuloa harjoittamaan ja parantamaan espanjan kielitaitoasi etänä, jolloin saat joka viikko uuden aiheen harjoituksineen ja voit opiskella juuri silloin kuin itsellesi sopii! Tutustumme espanjankieliseen kulttuuriin musiikin, kirjallisuuden ja elokuvien kautta ja harjoittelemme niiden pohjalta kielitaitoa monipuolisesti. Kehitämme kuullun ymmärtämistä, kirjallista ilmaisua sekä kertaamme ja laajennamme sanavarastoa. Lisäksi teemme pari- tai ryhmäkeskusteluharjoituksia kerran viikossa Zoom-yhteyden avulla opettajan kanssa sovittavana aikana. Opiskelijat saavat opettajalta myös henkilökohtaista palautetta. Oppimisalustana on helppokäyttöinen Moodle, johon käyttäjätunnus ja salasana lähetetään tekstiviestillä tai sähköpostilla ennen kurssin alkua. Tarvitset nettiyhteyden lisäksi kaiuttimet/kuulokkeet ja…

Lue lisää »

Aktivoi ja päivitä ranskaa etänä (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - perjantai 4.12.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Kiirettä pitää etkä ehdi tulla kurssille? Ei hätää, tule mukaan kertaamaan ja päivittämään ehkäpä jo ruostuneitakin ranskan kielen taitojasi joustavasti oman aikataulusi mukaan etäkurssille. Saat viikoittain uuden arkielämän käyttöranskaa harjoittavan aiheen, johon kuuluu kielioppiosion lisäksi kuullun- ja /tai luetun ymmärtämistä sekä n. 30 min. pari-tai ryhmäkeskustelua Zoomin kautta opettajan kanssa sovittavana aikana. Pääpaino on uuden sanaston ja suomalaisille haasteellisimpien kielioppirakenteiden kuten passé composén, imperfektin ja pronominien harjoittelussa. Kurssilla on tarkoitus rohkaistua ja kehittyä lukemaan ja kuuntelemaan autenttisiakin tekstejä ja parantaa omaa kirjallista…

Lue lisää »

Kertaa espanjaa verkossa, taso B1 (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - maanantai 16.11.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Kurssilla kerrataan/opitaan erityisesti espanjan menneet aikamuodot (imperfekti, preteriti). Aiheina ovat mm. ihmisten ja arkipäivän kuvailu, matkan suunnittelu/kuvailu ja menneisyydestä kertominen. Opitaan myös lisää Espanjan kulttuurista. Saat viikoittain harjoituksia ja palautettavan soveltamistehtävän, josta saat henkilökohtaiset kommentit.

Lue lisää »

MEDITOINTI – mitä se on? (verkkokurssi)

14.9.2020 - 22.3.2021
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Mitä meditointi on? Missä ja milloin on hyvä meditoida? Miten ja miksi meditoidaan? Tutustutaan meditointiin tieteenä, tehdään harjoituksia ja opetellaan uusia taitoja. Tule mukaan - vaikka vain uteliaisuuttasi!

Lue lisää »

Kuntoa askeltaen -verkkojumppa

15.9.2020 - 13.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Helpoilla askelluksilla sykkeet ylös ja kuntoa kohottamaan! Pienen tilan jumppa, jossa askelluksien lisäksi muutamia kyykkysarjoja ja loppuvenyttely musiikin tahdissa. Välineitä ei tarvita. Erilaiset vaihtoehdot mahdollistavat kaikenikäisten ja -kuntoisten osallistumisen.

Lue lisää »

Lihaskunto-verkkojumppa

15.9.2020 - 13.4.2021
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Aluksi lämmitellään ja sen jälkeen harjoitellaan koko kehon lihaskuntoa seisten ja lattiatasossa. Liikkeet tehdään musiikin tahdissa, eivätkä ne vaadi isoa tilaa. Lopuksi venyttelyt. Sopii ihan jokaiselle!

Lue lisää »

Hathajoogaa verkossa edistyneemmille (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Nyt voit tehdä joogaharjoituksen omassa rauhassasi silloin kun itsellesi parhaiten sopii tai vaikka kutsua kaverin joogaamaan kanssasi. Saat kerran viikossa 12 viikon ajan 30-60 min mittaisen videoidun joogaharjoituksen vaihtelevilla teemoilla. Jokainen video toimii omana harjoituksenaan tai voit koostaa niistä pitemmän harjoituksen tarpeidesi mukaan.

Lue lisää »

Asahia edistyneemmille (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Nyt voit tehdä asahiharjoituksen omassa rauhassasi silloin kun itsellesi parhaiten sopii tai vaikka kutsua kaverin seuraksesi liikkumaan. Saat kerran viikossa 12 viikon ajan 30-45 min mittaisen videoidun asahiharjoituksen vaihtelevilla teemoilla. Jokainen video toimii omana harjoituksenaan tai voit koostaa niistä pitemmän harjoituksen tarpeidesi mukaan.

Lue lisää »

Venäjän alkeiden jatko aamuvirkuille, taso A1+ (verkkokurssi)

15.9.2020 - 23.2.2021
Venäjän kielen aakkoset.

Hyppää mukaan jatkamaan syksyllä 2019 aloittamaamme seikkailua venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin parissa! Ateljee-oppikirjassa eivät seikkaile keksityt hahmot, vaan me itse. Opimme venäjää rennossa, iloisessa ilmapiirissä - mukavasti omalta kotisohvalta -, ottamalla kielen alusta alkaen aktiiviseen käyttöömme yhdessä tekemällä. Uudet opiskelijat tervetulleita mukaan: kurssi sopii myös aiemmin muita oppikirjoja opiskelleille.

Lue lisää »

Brush up your English online, taso B1+ (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Welcome to this course, where we mainly work online on Zoom in pairs or small groups to update and improve all of your English skills. During class, we will especially practice speaking, listening, pronunciation and vocabulary building. We will also watch videos and discuss readings. Homework will help you prepare for the next class and get extra practice with grammar, reading and writing.

Lue lisää »

Kreikan jatkokurssi (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 8.12.
Lähikuva Kreikasta ja Ateenasta Euroopan kartalla.

Jatkamme kreikan opiskelua kotisohvalta! Kurssi noin 5 vuotta opiskelleille, jotka haluavat vahvistaa ja syventää kielitaitoaan. Kehitämme puhevalmiutta sekä kuulunymmärtämistä. Koska kevään tuntimme keskeytyivät, luemme nyt syksyllä oppikirjan (Epikinoniste Ellinika 1 / Communicate in Greek 1) viimeiset kpl:t 21-24. Aiheina säästä keskusteleminen, erilaisten tietojen kysyminen, miten ilmaista tyytyväisyyttä tai tyytymättömyyttä, henkilön, esineiden ja asioiden kuvailu ja vertailu.

Lue lisää »

Venäjän kevätalkeiden jatko kodin lämmössä, taso A1+ (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 8.12.
Venäjän kielen aakkoset.

Kurssi sinulle, joka jo joskus olet aloitellut venäjän opiskelua eli osaat jo muutamia sanoja sekä lukea kyriillisiä kirjaimia. Hyppää mukaan seikkailuun venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin pariin - tänä syksynä mukavasti oman kodin lämmöstä etäopiskeluna! Ateljee-oppikirjassa eivät seikkaile keksityt hahmot, vaan me itse. Aiheinamme ovat muun muassa tärkeät sanat ja fraasit, tutustuminen, itsestä, perheestä ja ystävistä keskusteleminen, asuinpaikasta kertominen, tien kysyminen ja neuvominen, kahvilassa asiointi ja vapaa-ajan vietto. Opimme venäjää rennossa, iloisessa ilmapiirissä ottamalla kielen alusta alkaen aktiiviseen käyttöömme yhdessä tekemällä.

Lue lisää »

Opi italiaa videoiden ja kuunteluharjoitusten avulla (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Italialainen pizza lautasella.

Oletko opiskellut muutaman vuoden italiaa, mutta et millään ehtisi kurssille? Tule verkkokurssille oppimaan lisää omalla ajallasi! Kurssin tavoitteena on oppia ymmärtämään puhetta erityyppisten harjoitusten avulla. Kurssi koostuu verkossa itsenäisesti tehtävistä harjoituksista ja opettajan antamasta palautteesta.

Lue lisää »

Kreikkaa edistyneille – Ελληνικά για προχωρημένους (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 8.12.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Keskustelua kreikaksi arkielämän aiheista! Kurssin tavoitteena on runsas suullinen harjoittelu ja oman mielipiteen ilmaisu. Kurssi sopii kreikkaa jo vuosia harrastaneille.
Oppitunnit pidetään reaaliaikaisesti verkossa niin, että sekä opettaja että opiskelijat osallistuvat tunneille yhtä aikaa omilta koneiltaan. Oppimisalusta on Zoom.

Lue lisää »

Suomi 2 jatko, taso A2.2 (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - torstai 10.12.
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Opiskelemme virastossa asiointia ja ostoksilla tarvittavia fraaseja. Puhumme esimerkiksi työelämästä, juhlista ja tavoista. Opiskelemme lisäksi monikkoa ja lisää menneen ajan muotoja. Teemme myös keskustelu- kuuntelu- ja kirjoitusharjoituksia. Käytämme Zoomia ja WhatsAppia.

Lue lisää »

Lunchtime English @online (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Join us online for this relaxed conversation class from the freedom of your home, office desk or from wherever you may be! Discussions on current affairs and various other topics. We will be using the Zoom platform. Level B2.

Lue lisää »

Ranskaa@verkossa rauhalliseen tahtiin (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.

Tämän verkkokurssin aikana kertaamme ja harjoittelemme tavallisia kielenkäyttötilanteita rauhalliseen tahtiin. Kurssi sopii muutaman vuoden kansalaisopistossa ranskaa opiskelleille, myös aikaisemmin kurssin käyneille, koska harjoitukset ovat uudet. Harjoittelemme lukemista, kirjoittamista, sanastoa, kielioppia ja kuullunymmärtämistä. Myös suullista tuottamista on mahdollista harjoitella. Opettaja jakaa 1-2 viikon välein kurssimateriaalin. Osa harjoituksista on interaktiivisia, osasta saat opettajalta henkilökohtaisen palautteen. Tarvitset tietokoneen, verkkoyhteyden, kaiuttimet / kuulokkeet ja perustaidot niiden käytöstä. Kurssialustana on Peda.net. Saat opettajalta ohjeet osallistumiseen sähköpostitse ennen kurssin alkua, joten muistathan antaa sähköpostiosoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä! Taso A2-B1.

Lue lisää »

Copperplate-kalligrafiaa verkossa (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - keskiviikko 2.12.
Vesivärimaalaustarvikkeita.

Opi copperplaten perusteet käyttämällä hiusterää sekä mustetta. Perusasioiden jälkeen lisätään kirjaimiin kauniita koristeita ja kurssin lopuksi tehdään pieni harjoitustyö. Sopii aloittelijoille ja aikaisemmin kalligrafiakursseja käyneille.

Lue lisää »

Suomen alkeet verkossa – Finnish for beginners online (verkkokurssi)

15.9.2020 - 23.3.2021
Suomalainen postimerkki, jossa ihmisiä tanssimassa ja soittamassa kansallispuvuissa.

Kurssi sopii vasta-alkajille. Aloitamme suomen opiskelun aivan alusta, tutustumme arkielämän sanastoon ja opimme perusrakenteita. Saat viikoittain uuden materiaalin, jota voit opiskella kun sinulle sopii parhaiten.

Lue lisää »

Englannin helppo kertaus verkossa – Everyday English 1, taso A1-A2 (verkkokurssi)

15.9.2020 - 23.3.2021
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kurssi sopii englantia noin 2 v. esim. kansalaisopistossa opiskelleille. Kirjan Everyday 1 ja verkkomateriaalin avulla kertaamme arkielämän englantia: niin helppoja puhetilanteita, matkailusanastoa kuin kielioppiakin. Kurssilla avautuu viikoittain uusi opintoviikko, jossa opiskelijat voivat omaan tahtiinsa käydä läpi materiaalia ja tehtäviä. Verkkomateriaali koostuu nauhoitetuista videoista, äänitteistä, kuullunymmärtämis-, kirjoitus- ja puheharjoituksista.

Lue lisää »

Harjoittele englannin puhumista ja kuuntelua verkossa, taso A2-B1 (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Kuulokkeet ja Englannin oppivihko.

Kurssilla harjoittelet arkipäivän ja matkailun keskustelutilanteita, puhut englantia ja teet aiheisiin liittyviä kuunteluharjoituksia sekä kuulet esimerkkeinä paljon käytettyjä ja yleisiä fraaseja. Kurssin aiheet: tervehdykset, esittelytilanteet, small talk, mielipiteen ilmaiseminen, puhelimessa asiointi, varausten tekeminen eri tilanteissa (mm. hotelli, ravintola, lentoliput), lentokentän tilanteet, ravintolassa tilaaminen, ostosten tekeminen, tien neuvominen ja kysyminen, lääkärissäkäynti.

Lue lisää »

Saksan alkeet verkossa – Freut mich 1, taso A1 (verkkokurssi)

15.9.2020 - 23.3.2021
Oranssilla taustalla kielten nimiä.

Kurssi sopii vasta-alkajille ja alkeiden kertaajille. Käsittelemme arkielämän puhetilanteita, matkailuun liittyvää sanastoa ja peruskielioppia. Saat myös paljon tietoa saksalaisesta kulttuurista; opettaja puhuu saksaa äidinkielenään. Verkkomateriaali koostuu nauhoitetuista videoista, äänitteistä, kuullunymmärtämis-, kirjoitus - ja puheharjoituksista.

Lue lisää »

Saksan alkeet etäkurssi (verkkokurssi)

15.9.2020 - 6.4.2021
Teksti Kiitos eri kielillä kirjoitettuna värillisille paperilapuille.

Kurssilla opiskellaan saksan alkeita arkielämän ja matkailun tilanteissa rennossa ilmapiirissä. Oppikirja tarjoaa monipuolisen ja käytännönläheisen aineiston saksan opiskeluun. Kurssi toteutetaan Teamsin kautta.

Lue lisää »

Asahi – liikkuvuutta lempeästi, taso 1A, verkko-opetus (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 8.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Asahi on suomessa kehitetty terveysliikuntamuoto, jonka liikesarjat on kehitetty aasialaisista terveyttä edistävistä liikuntamuodoista. Asahin liikkeet on suunniteltu mm. ennaltaehkäisemään ja lievittämään tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja stressiä. Asahissa liikkeet tehdään seisten rauhallisen hengityksen tahdissa.

Lue lisää »

Pilates senioreille, taso 1 A, verkko-opetus (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 8.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Liiku turvallisesti ja vahvista toimintakykyäsi pilates-harjoittelun avulla!
Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka harjoitteet vahvistavat vartalon syviä lihaksia, parantavat ryhtiä, kehittävät liikkuvuutta, tehostavat hengitystä ja opettavat liikkumaan fysiologisesti oikein. Ennakko-osaamista ei tarvita.

Lue lisää »

Verkkomuskari (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 24.11.
Vauva ryömii lattialla.

Verkkomuskari toteutetaan kokonaan reaaliaikaisesti netissä! Viikoittain kokoonnumme yhteiseen muskarituokioon etänä ja pääset kotikoneelta mukaan laulamaan ja leikkimään. Muskarissa myös lorutellaan, liikutaan ja tutustutaan soittimiin elämyksellisesti lempeässä ja iloisessa ryhmässä.

Lue lisää »

Zumba C (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Neljä henkilöä venyttelee seisten joogatunnilla ohjaajan avustamana.

Kuumia rytmejä, hymyileviä kasvoja, hyvää energiaa ja liikkumisen iloa. Zumba® tunnilla kaikki saavat tanssia omalla tyylillään. Zumba® on energinen ja vauhdikas fitness-tanssitunti latinalaisten rytmien tahdissa, lisämausteena kansainvälisiä rytmejä.

Lue lisää »

Barre Move B (verkkokurssi)

tiistai 15.9. - tiistai 1.12.
Aikuisen balettitanssijan jalat.

Barre Move on maailmalla suureen suosioon nousseen Barren Ruotsissa kehitetty treenikonsepti. Sen tärkeimpiä inspiraatioita ovat klassinen baletti, jooga ja toiminnallinen harjoittelu. Tehokas, mutta lempeä koko vartalon treeni, joka auttaa parantamaan ryhtiä, kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta sekä lisäämään voimaa. Aiempaa baletti- tai joogakokemusta et tarvitse, sillä tunnilla harjoitukset ja liikkeet perustuvat helppoihin perustekniikoihin.

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat
Skip to content