Ladataan Tapahtumat

Tulevat Tapahtumat

Tapahtumat Search and Views Navigation

Tapahtuma Views Navigation

maaliskuu 2019

Kerro ja tarinoi: Muistitietokeruu kansalais- ja työväenopistoista

perjantai 15.3. - tiistai 15.10.

Osallistu juhlavuoteen kertomalla ja jakamalla opistomuistoja! Kansalais- ja työväenopistotoiminnan aloittamisesta Suomessa on vuonna 2019 kulunut 120 vuotta. Moni suomalainen on elämänsä aikana osallistunut kansalais-  tai työväenopiston kursseille: Suomen suurimpana oppilaitosmuotona kansalaisopistot tavoittavat vuosittain noin 650 000 opiskelijaa. Muistitietokeruuseen voi osallistua kuka vaan, joka haluaa kertoa oman opistotarinansa! Osallistumisohjeet löydät täältä.

Lue lisää »

elokuu 2019

Villasukkaviesti: Opistolta opistolle

perjantai 30.8. klo 09:20 - lauantai 31.8. klo 20:00

Villasukan neulomiseen liitetään usein monia mukavia ja positiivisia ajatuksia. Vaikka nykyajan kansalaisopistojen kurssitarjonta on monipuolista, kansainvälistä ja ajan hermolla olevaa, niin villasukka luo mielikuvaa jostakin kestävästä, pehmeästä, mukavasta, pullantuoksuisesta. Kansalaisopistot haluavat omalta osaltaan olla mukana viemässä tätä perinteistä neulontataitoa kaikille, sukupolvelta toiselle. Villasukkaviestissä Jokihelmen opisto, Rovala-opisto, Seinäjoen kansalaisopisto, Wellamo-opisto, Mäntyharjun kansalaisopisto, Kuopion kansalaisopisto, Suonenjoen kansalaisopisto, Lapinlahden kansalaisopisto, Siilinjärven kansalaisopisto, Sonkajärven kansalaisopisto, Kajaanin kansalaisopisto ja Paltamon kansalaisopisto viettävät kansalaisopistojen juhlavuotta Villasukkaviestin merkeissä matkalla halki Suomen. Villasukkaviestin reitillä on tarjolla myös villasukan neulomisen opetusta vaunussa 19 (Rovaniemeltä Ouluun) perjantaina 30.8. sekä vaunussa 5 (Oulusta Helsinkiin ja Helsingistä Ouluun) perjantaista lauantaihin 30. - 31.8. Katso lisätiedot tästä tapahtumasta.

Lue lisää »

syyskuu 2019

Kansalaisopistot Etelä-Savon sivistyskuntien voimavarana

tiistai 3.9. klo 12:30 - 14:30
Mikkelin yliopistokeskus, Lönnrotinkatu 5
Mikkeli, 50100 Suomi
+ Google Map

Kansalais- ja työväenopistojen toiminnan päämääränä ovat taitavat ja onnelliset kansalaiset sekä osaava, tasa-arvoinen ja hyvinvoiva yhteiskunta. Kansalaisopistotoiminta Suomessa täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Opistotoiminnan alkuajoista Suomi on muuttunut hurjasti ja koko maa elää suurten muutosten ja murroksen aikaa. Kansalaisopistoihin kokoontuu tänä päivänä Suomen jokaisen kunnan alueella vuosittain kaikkiaan satojatuhansia eri ikäisiä opin- ja harrastuksenjanoisia kurssilaisia. Kansalaisopistot tuottavat hyvinvointia ympäristöönsä jo nykyisin, mutta mikä kaikki onkaan mahdollista tulevalla vuosikymmenellä?

Lue lisää »

lokakuu 2019

Tulevaisuuden kansalaisopisto

torstai 10.10. klo 15:00 - 18:15
Helsingin Opistotalo, Helsinginkatu 26
Helsinki, 00530 Suomi
+ Google Map

Millaisia ovat tulevaisuuden kansalaisopistot, työväenopistot ja aikuisopistot? Kansalaisopistojen liitto KoL, Helsingin kaupungin suomenkielinen työväenopisto sekä Vantaan aikuisopisto järjestävät yhteisen keskustelutilaisuuden, jossa kartoitetaan yhdessä keinoja, joilla tuodaan kansalaisopistot 2020-luvulle. Tilaisuus on osa kansalais- ja työväenopistojen 120. juhlavuotta. 

Lue lisää »

marraskuu 2019

Kansalaisopistoristeily Helsingistä Tukholmaan 1.-3.11.

perjantai 1.11. klo 15:00 - sunnuntai 3.11. klo 10:30

Kansalaisopistotoiminnan 120-vuotisjuhlavuotta vietetään Itämeren aalloilla perjantaista sunnuntaihin 1.–3.11.2019. Kansalaisopistoristeily kerää yhteen kansalaisopistojen työntekijät eri puolilta Suomea yhteisen juhlavuoden merkeissä. Runsaan seminaariohjelman sisältävä risteily tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua uusiin kansalaisopistokollegoihin ja tavata vanhoja tuttuja. Lähde mukaan ja kutsu työkaverisikin! Kansalaisopistoristeily alkaa yhteisellä ohjelmalla Tallink Siljan m/s Silja Symphonylla perjantaina 1.11. jo ennen laivan lähtöä Helsingin Olympiaterminaalista. Matkaohjelmamme aloittaa Itä-Suomen yliopiston apulaisprofessori Arto O. Salonen, joka johdattaa risteilijöitä uudistuvan kansansivistyksen ja kohenevan elämänlaadun teemoihin. Tämän jälkeen jatkamme kansalaisopistojen henkilöstölle suunnattujen työelämäaiheiden parissa…

Lue lisää »

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kansalaisopistoista kajahtaa! – kuorokonsertti

sunnuntai 24.11. klo 13:00 - 16:00
Kulttuuritila Nuijamies, Valtakatu 39
Lappeenranta, 53100 Finland
+ Google Map

Kansalaisopistojen 120. juhlavuosi 2019 näkyy ja kuuluu ympäri Suomen. Osana juhlavuotta järjestetään Kansalaisopistoista kajahtaa! -kuorokonserttien sarja seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kansalaisopistoista kajahtaa! -kuorokonsertti järjestetään Lappeenrannassa, Kulttuuritila Nuijamiehessä sunnuntaina 24.11.2019 klo 13.00 - 16.00. Vapaa pääsy.

Lue lisää »

joulukuu 2019

Unelman päivä Lahdessa: Kansalaisopistot sivistyskunnan voimavarana-keskustelutilaisuus

maanantai 2.12.

Kansalaisopistot sivistyskunnan voimavarana - keskustelutilaisuuksissa haetaan ratkaisuja tulevaisuuden osaamishaasteisiin ja etsitään yhdessä voimaa ja visioita paremman tulevaisuuden rakentamiseen Päijät-Hämeen kansalais- ja työväenopistojen keinoin. Avoin yleisötilaisuus. Sivistyskuntakeskustelut toteutetaan kymmenen keskustelutilaisuuden sarjana kymmenellä eri paikkakunnalla vuoden 2019 aikana.

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat