Ladataan Tapahtumat

← Takaisin näkymään Tapahtumat

elokuu 2020

Maistuvaa ruokaa kasviproteiineista (verkkokurssi)

keskiviikko 12.8. - keskiviikko 19.8.
Kasvisruokaa ja yrttejä kulhossa.

Lähde oppimaan erilaisten kasviproteiinien käyttöä omasta kotikeittiöstäsi käsin!
Kasvisruoan lisääminen on tänä päivänä helppoa, kun kauppojen hyllyt notkuvat erilaisia kasvipohjaisia valmisteita. Tule ottamaan haltuun erilaisten kasviproteiinivalmisteiden käyttäminen ja löydä omat suosikkisi kotikeittiöösi!

Lue lisää »

Kotijumppa senioreille, taso 2A (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - tiistai 15.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Tiistai-aamupäivän aktiivinen tunti. Elinvoimaa ja toimintakykyä kotijumpalla!
Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Kurssilla tehdään myös tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat parantaa terveyttään, kuntoaan ja tukea arjen toimintakykyään

Lue lisää »

Kotijumppaa vauvan/taaperon kanssa, taso 1A (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - tiistai 8.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa, johon voit ottaa vauvan tai taaperon mukaan. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Kurssilla keskitytään erityisesti lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen ja lantion alueen rentouttamiseen. Lisäksi teemme tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille vanhemmille, jotka haluavat parantaa terveyttään, kuntoaan ja tukea arjen toimintakykyään.

Lue lisää »

Tule kokeilemaan kirjoittamista verkossa! (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - torstai 3.9.
Avoin kirja ja taustalla kirjapino.

Tule ja kokeile, miltä tuntuu kirjoittamisen opiskelu verkossa. Tällä kurssilla opetellaan verkon käyttö alusta alkaen ja opettaja ohjaa jokaista pääsemään mukaan.

Kirjoitetaan erilaisia tekstejä ja tehdään kirjoitusharjoituksia. Teemat auttavat ideoimaan tarinoita, ajatuksia ja merkityksiä. Kurssi sopii vasta-alkajille ja jo jonkin verran kirjoittaneille.

Lue lisää »

Kotituolijumppa ja venyttely senioreille, taso 1A (verkkokurssi)

tiistai 25.8. - tiistai 8.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta tuolijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Lisäksi teemme kurssilla tasapaino- ja venyttelyliikkeitä niin tuolin kanssa kuin ilman tuoliakin. Harjoittelemme myös lattiatasossa, joten sinun tulisi päästä laskeutumaan lattialle ja sieltä ylös joko tuolin avustamana tai ilman. Tuolijumppa sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat harrastaa lempeää terveyttä edistävää liikuntaa kodin rauhassa.

Lue lisää »

syyskuu 2020

Illan tullen unten maille (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 16.12.

Katkaise kiire, siirry rauhalliseen olotilan ohjatusti. Tämä rentoutusharjoitus tehdään kotona.
Ota digiloikka harrastamisessa ja tule mukaan Facebook ryhmään, jossa opettajajohtoisesti teemme "kotisohvalla" rentoutusharjoituksen. Tavoitteena on katkaista kiirettä ja stressiä ja valmistaa kehoa hyvään univalmiustilaan.

Lue lisää »

Akvarellimaalauksen perusteet (verkkokurssi)

keskiviikko 2.9. - keskiviikko 23.9.
Vesivärimaalaustarvikkeita.

Tällä kurssilla harjoitellaan akvarellimaalauksen perusteita, värioppia sekä sommittelua.
Akvarellimaalauksen perusteet kurssilla pääset kotoa käsin tutustumaan vesivärimaalauksen perusteisiin sekä mahdollisuuksiin. Online opetusta neljänä keskiviikkona klo 16.00-18.30.

Lue lisää »

Akvarellimaalauksen jatkokurssi (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 24.9.
Vesivärimaalaustarvikkeita.

Tämä kurssi on suunnattu akvarellimaalauksen perusteet hallitsevalle henkilöille.
Online opetusta on neljänä keskiviikkona klo 16.00-18.30. Harjoittelemme helppokäyttöisen sähköisen alustan välityksellä vanhoja tuttuja menetelmiä, syvennät sommittelun osaamista, harjaannut värien käytössä, opit lisää maalaustekniikoita ja ennen kaikkea etsit omaa ilmaisutapaa akvarellimaalauksen keinoin.

Lue lisää »

Neurojooga, taso 1A (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 26.11.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Opit edesauttamaan aivojesi hyvinvointia sekä tasapainoittamaan hermostoasi.
Neurojoogassa mennään hitaan liikkeen kautta kohti syvempiä kerroksia, kohti syvempää läsnäoloa, työskennellen autonomisen hermoston, aivojen ja sydämen hyvinvoinnin kanssa. Tuntien tavoitteena on palautua stressitilasta takaisin eheytymisen tilaan, jolloin keholla on mahdollisuus kasvulle, uusiutumiselle ja tehokkaalle immuunipuolustukselle. Tavoitteena on myös edesauttaa aivojen hyvinvointia ja ehkäistä ikääntymisestä johtuvia vaikutuksia. Kurssin myötä saatat lisäksi huomata, että kehosi mekaniikka, liikkuvuus ja joustavuus ovat parantuneet.

Lue lisää »

Raskausajan Feldenkrais® (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 22.10.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Leppoisia liikkeitä, jotka helpottavat sopeutumista kehon muutoksiin raskauden aikana ja sen jälkeen
Helpota jokapäiväistä liikkumistasi raskauden aikana käyttäen kehoasti älykkäämmin ja tehokkaammin. Opit mm. kääntymään helpommin, nukkumaan paremmin ja hengittämään syvemmin. Voit tulla kurssille missä tahansa raskauden vaiheessa ja jatkaa liikkeiden tekemistä kurssin jälkeen kotona.

Lue lisää »

Vapautta alaselkään Feldenkrais®-menetelmällä (verkkokurssi)

torstai 3.9. - torstai 10.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Löydä vapautta ja rentoutta alaselkään leppoisasti liikkumalla.
Kipeytyykö alaselkäsi? Liikkuuko lantiosi lainkaan? Miten joustavat nilkkasi ovat? Kurssin liikkeet auttavat vapauttamaan jännitystä alaselästä, ja parantavat selän yhteistoimintaa muiden kehon osien kanssa. Rennompi alaselkä helpottaa myös lonkkia ja polvia sekä vapauttaa niskaa.

Lue lisää »

Johdatus klassiseen balettiin aikuisille, taso 1A (verkkokurssi)

perjantai 4.9. - perjantai 4.12.
Aikuisen balettitanssijan jalat.

Tutustu balettiin ja perehdy baletin liikevarastoon ja liikekieleen. Tämä kurssi on sinulle kuka haluat tutustua klassisen baletin perusteisiin, sen anatomiseen pohjaan ja tunnustella olisiko tämä se laji, jota haluaisit opiskella ja harjoitella enemmänkin. Tällä kurssilla klassista balettia lähestytään anatomisesta viitekehyksestä käsin sekä tanko- että lattiatankoharjoittein ja keskilattian alkeita tapaillen. Tutustumme myös tuntietikettiin sekä baletin käytänteisiin ja baletin historiaan opintojen ohessa. Harjoitteet tehdään klassiseen musiikkiin. Taso 1A: Kurssi on fyysisesti helppo. Sopii kaiken kuntoisille. Kurssilla tehdään yksinkertaisia harjoituksia, joihin ei tarvita…

Lue lisää »

Eheyttävä liike ja meditaatio (verkkokurssi)

sunnuntai 6.9. - sunnuntai 29.11.
Nainen meditoi laiturilla järven rannalla.

Tue kehon kykyä palautua takaisin eheytymisen ja tasapainon tilaan.
Käytämme kehon tukemiseen hidasta ja tietoista liikettä sekä sydäntä ja mieltä harmonisoivia meditaatioharjoituksia. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua meditaation harjoittamiseen mahdollisimman helpolla tavalla. Tunnit on suunniteltu niin, että meditaatioon laskeutuminen tapahtuu hyvin luontevasti.

Lue lisää »

Pieni teatterikurssi (verkkokurssi)

maanantai 7.9. - maanantai 9.11.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Kurssi sinulle, joka haluaisit kokeilla näyttelemistä ja erilaisia rooleja ilman suurta sitoutumista! Kurssilla harjoitellaan useasta eri näytelmästä valittuja kohtauksia, niin että osallistujat voivat kokeilla monenlaisten roolihahmojen esittämistä. Teemme ääni- ja virittäytymisharjoituksia, tutkimme kehonkielen vaikutusta ilmaisuun, kokeilemme tyylin, äänen ja puherytmin muuntuvaisuutta, löydämme rekvisiitan suomia mahdollisuuksia ja ihastelemme itse kunkin mielikuvituksen lentoa. Kurssi sopii kaikille näyttelemisestä, esiintymisestä ja nettiryhmässä harjoittelemisesta kiinnostuneille.

Lue lisää »

Improvisoinnin riemua (verkkokurssi)

tiistai 8.9. - tiistai 3.11.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Tervetuloa leikkimään oikein tosissaan! Improvisaatiokurssilla saat heittäytyä mielikuvitusmaailman pyörteisiin yhdessä samanhenkisten kurssikavereiden kanssa. Etsimme erilaisten yksilö- ja pariharjoitusten avulla olemisen rentoutta, puheilmaisun valloittavuutta, mielikuvituksen lentoa, äänen ilmeikkyyttä ja heittäytymisen iloa. Kurssi sopii kaikille oman ilmaisuasteikkonsa laajentamisesta kiinnostuneille ja ryhmässä työskentelystä nauttiville.

Lue lisää »

Ilmaisun iloa ja liikunnan keveyttä aamuvirkuille (verkkokurssi)

keskiviikko 9.9. - keskiviikko 4.11.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Tule mukaan tekemään mieltä ja kehoa virkistäviä ilmaisuharjoituksia.
Iloa ja piristystä päivään! Kurssi sisältää hauskaa ja kevyttä kehoa herättelevää liikuntaa sekä ääntä ja mieltä virkistäviä ilmaisuharjoituksia. Leikimme äänellä, liikumme mielikuvitusta herätellen, virittelemme tunneilmaisua ja teemme jopa helppoja improvisaatioharjoituksia. Ja kaikki tämä tehdään tietokoneen äärellä omassa kodissa!

Lue lisää »

Monologin esittäminen (verkkokurssi)

torstai 10.9. - torstai 5.11.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Kurssi sinulle, joka haluat syventää ja rikastuttaa puheilmaisuasi. Tutkimme, kuinka syntyy vaikuttava ja koskettava puheilmaisu. Kokeilemme, millaista on puhua tekstiä erilaisten roolihahmojen kautta ja millaista taas on esittää monologia aivan omana itsenä. Etsimme erilaisia mahdolisuuksia, joita kameran ja mikrofonin kanssa työskenteleminen tuo mukanaan.Tule mukaan seikkailuun, jossa uudet mahdollisuudet odottavat löytäjäänsä!

Lue lisää »

Liikkujan kasvisruokaa (verkkokurssi)

maanantai 14.9. - torstai 17.9.
Kasvisruokaa ja yrttejä kulhossa.

Lähde tutustumaan liikkujan kasvisruokavalioon kotikeittiöstäsi käsin!
Kurssilla tutustutaan aktiiviliikkujan kasvisruokavalion koostamiseen. Kurssi koostuu verkkoluennosta sekä ruoanlaittoillasta. Luennolla käydään läpi aktiiviliikkujan kasvisruokavalion perusteet ja jaetaan käytännöllisiä vinkkejä kasvisruokavalion koostamiseen.Kurssi-iltana valmistetaan mm. täyttäviä salaatteja, jotka sopivat vaikka evääksi töihin sekä valmistamme myös ja maittavia ja täyttäviä pääruokia.

Lue lisää »

Näyttelijäntyön kurssi (verkkokurssi)

lauantai 19.9. - lauantai 26.9.
Paperista leikattuja ihmishahmoja piirissä.

Kahden lauantain mittainen verkkokurssi sinulle, jota näytteleminen houkuttaa. Kurssilla pääset harjoittelemaan, miten eläytyä rooliin, annettuun tilanteeseen ja roolihenkilön tunteisiin.
Kurssin tavoitteena on lisätä opiskelijan rohkeutta ja kykyä ilmaista itseään sekä kehittää herkkyyttä aistia, tuntea, kuvitella ja eläytyä näyttämöllisessä tilanteessa. Kurssi sopii näyttelemisestä ja esiintymisestä innostuneille ja se toteutetaan verkossa Zoom-sovellusta käyttäen. Tule mukaan seikkailuun koettelemaan verkko-opetuksen mahdollisuuksia ja löytämään itsestäsi uusia ulottuvuuksia.

Lue lisää »

Provencen ruoka ja viini (verkkokurssi)

lauantai 19.9.
Ranskan lipun väreissä Eiffel-torni, ilmapalloja, viirejä, sydän yms.

Lähde ruoka- ja viinimatkalle hienostuneeseen Provenceen omasta kotikeittiöstäsi käsin! Provencen ruoka ja viini- verkkokurssilla tehdään makumatka Ranskan Provenceen omassa kotikeittiössä. Kurssi toteutetaan liveopetuksen keinoin verkossa ja illan aikana valmistetaan herkkuillallinen sekä maistellaan paikallisia viinejä. Bienvenue!

Lue lisää »

Lapsen ja isovanhemman yhteinen taidekurssi (verkkokurssi)

lauantai 26.9. - lauantai 10.10.
Vesivärimaalaustarvikkeita.

Tervetuloa lapsen ja isovanhemman yhteiselle taidekurssille, jossa piirretään väriliiduilla,maalataan ja leikitään.
Kurssi toimii paikkana lapsen ja isovanhemman kohtaamiselle luovan tekemisen ja mukavan yhdessäolon merkeissä.
Kurssi on suunnattu kouluikäisille lapsille ja heidän läheisilleen. Kokemusta aikaisemmasta kuvallisesta työskentelystä ei tarvita.

Lue lisää »

lokakuu 2020

Pohjois-Espanjalaista ruokaa ja viiniä (verkkokurssi)

lauantai 10.10.
Teksti Hablas Español? liitutaulua imitioivalla harmaalla taustalla.

Lähde ruoka- ja viinimatkalle rustiikkiseen Pohjois-Espanjaan omasta kotikeittiöstäsi käsin!
Pohjois-Espanja on kuuluisa pehmeistä punaviineistään sekä raaka-aineena on perinteisesti käytetty lammasta ja tietysti juustoa ja kasviksia. Kurssi toteutetaan liveopetuksen keinoin verkossa ja illan aikana valmistetaan runsas tapastarjotin paikallisista raaka-aineista sekä maistellaan viinejä. Kurssille voi osallistua helposti useampikin henkilö samassa osoitteessa. Bienvenido!

Lue lisää »

Vahvista lantionpohjaa Feldenkrais®-menetelmällä (verkkokurssi)

torstai 29.10. - torstai 10.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Tulet tietoisemmaksi lantionpohjastasi ja parannat sen hallintaa.
Harjoitat lantionpohjaa yhdessä syvien lihasten kanssa, käyttäen muun kehon liikkeitä, hengitystä ja mielikuvia apuna. Opit havaitsemaan lantionpohjan liikettä paremmin ja tunnistamaan sen jännitystä ja rentoutta. Kurssin liikkeet pohjautuvat perinteisen lantionpohjajumpan lisäksi Feldenkrais-menetelmään.

Lue lisää »

Aamujumppa kotona vauvan kanssa, taso 2A (verkkokurssi)

perjantai 30.10. - perjantai 11.12.
Ihmisen jalat ja kädet, jotka rullaavat joogamattoa kasaan.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa, johon voit ottaa vauvan / lapsen mukaan. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Kurssilla keskitytään myös lantionpohjan ja keskivartalon lihasten vahvistamiseen. Lisäksi teemme tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille vanhemmille, jotka haluavat parantaa kuntoaan ja hyvinvointiaan.

Lue lisää »

Aamukuntoilu kotona, senioreille, taso 1A (verkkokurssi)

perjantai 30.10. - perjantai 11.12.
Seniori-ikäisiä ihmisiä jumppaamassa käsipainot kädessä.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen touhuissa. Kurssilla tehdään myös tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, hyvinvointiaan ja toimintakykyään arjessa.

Lue lisää »

Aamuvirkun kotijumppa, taso 2A (verkkokurssi)

perjantai 30.10. - perjantai 11.12.
Kaksi henkilöä lapsen asennossa eli balasanassa joogatunnilla.

Ota digiloikka harrastamisessa ja osallistu liikuntaharrastukseen kotona!
Tällä kurssilla tehdään monipuolista ja tehokasta kotijumppaa. Kurssin harjoitteet ovat helppoja, mutta ne kuormittavat niin lihaksia kuin sydän- ja verenkiertoelimistöäkin. Näin kuntosi kohoaa ja jaksat paremmin arjen kiireissä. Kurssilla tehdään myös tasapainoliikkeitä ja tuki- ja liikuntaelimistöä huoltavia liikkuvuusliikkeitä. Kotijumppa sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat parantaa kuntoaan ja hyvinvointiaan.

Lue lisää »

marraskuu 2020

Lasten kanssa keittiössä – täytekakku isälle (verkkokurssi)

lauantai 7.11.
Nainen vatkaa kananmunia läpinäkyvässä kulhossa.

Leivotaan yhdessä lapsen kanssa täytekakku isälle kotikeittiöstä käsin!
Tule mukaan etäopetukseen valmistamaan täytekakku vaihe vaiheelta kotitalousopettajan ohjaamana. Valmistamme suklaisen täytekakun, jonka jokainen pääsee koristelemaan haluamallaan tavalla omaa luovuutta käyttäen. Isä varmasti ilostuu, kun saa maistaa lapsen omatekoista täytekakkua!

Lue lisää »

Kirjoita autofiktiivinen tarina omaelämäkerrastasi (verkkokurssi)

18.11.2020 - 24.3.2021
Avoin kirja ja taustalla kirjapino.

Kirjoita kurssilla elämäntarinasi autofiktion keinoin
Omaelämäkerran kirjoittamisen rinnalla voit käyttää autofiktiota, joka mahdollistaa tarinasi kertomisen ja vaikeiden asioiden käsittelyn. Autofiktio on yhä suurenevassa määrin suosittu. Vasta julkaistiin romaani ”Paperilla toinen”, jossa kirjoittaja käyttää omaa tarinaa pohjana mutta lisää siihen fiktiota. Tämä mahdollistaa salassa pidettyjen ja ennen kertomatta jääneiden tapahtumien tai asioiden käsittelyn kirjoittamalla.
Autofiktio on kirjoittajalle oiva työväline, joka mahdollistaa fiktion irrottelun omassa tarinassa.

Lue lisää »
+ Vie tapahtumat