Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansalaisopistot Pohjois-Karjalan sivistyskuntien voimavarana

18.9.2019 klo 18:00 - 20:00

Tervetuloa Kansalaisopistot Pohjois-Karjalan sivistyskuntien voimavarana -keskustelutilaisuuteen keskiviikkona 18.9.2019 klo 18:00 – 20:00 Joensuun seudun kansalaisopiston (Papinkatu 3) Masuuni-ravintolaan.

Kansalaisopistojen toiminnan päämääränä ovat taitavat ja onnelliset kansalaiset sekä osaava, tasa-arvoinen ja hyvinvoiva yhteiskunta. Kansalaisopistotoiminta Suomessa täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Opistotoiminnan alkuajoista Suomi on muuttunut hurjasti ja koko maa elää suurten muutosten ja murroksen aikaa. Kansalaisopistoihin kokoontuu tänä päivänä Suomen jokaisen kunnan alueella vuosittain kaikkiaan satojatuhansia eri ikäisiä opin- ja harrastuksenjanoisia kurssilaisia. Kansalaisopistot tuottavat monenlaisia hyötyä ympäristöönsä jo nykyisin, mutta mikä kaikki onkaan mahdollista tulevalla vuosikymmenellä?

Joensuun seudun kansalaisopiston satavuotisesta historiasta ammentavien historiavälähdysten jälkeen kuullaan puheenvuoro kansalaisopistoissa opiskelun vaikutuksista. Yleisöllä on puheenvuorojen jälkeen mahdollisuus osallistua ideapajaan, jossa kerätään kansalaisopistoja koskevia ideoita ja ajatuksia tulevalle vuosikymmenelle:

  • Miten kansalaisopistot tulevaisuudessa vastaavat kuntalaisten tarpeisiin?
  • Mitä kansalaisopistoilta odotetaan ja mihin suuntaan opistojen opetusta tulisi kehittää 2020-luvulla?
  • Miten kaikenikäisten kuntalaisten oppimisesta, osaamisesta ja hyvinvoinnista pidetään huolta?

Avoimeen yleisötilaisuuteen toivotetaan tervetulleeksi kaikki kansalaisopistojen ystävät ja aiheesta kiinnostuneet. Tapahtumassa on kahvitarjoilu. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä 100. juhlavuottaan viettävät Joensuun seudun kansalaisopisto sekä Kansalaisopistojen liitto KoL.

Tiedot

Päivämäärä:
18.9.2019
Aika:
18:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjät

Kansalaisopistojen liitto KoL
Joensuun seudun kansalaisopisto

Tapahtumapaikka

Joensuun seudun kansalaisopisto
Papinkatu 3
Joensuu, Suomi
+ Google Map