Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson kansalaisopistoista kajahtaa! – kuorokonsertti

sunnuntai 24.11. klo 13:00 - 16:00

Kansalaisopistojen 120. juhlavuosi 2019 näkyy ja kuuluu ympäri Suomen. Osana juhlavuotta järjestetään Kansalaisopistoista kajahtaa! -kuorokonserttien sarja seitsemällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy.

Kansalaisopistoista kajahtaa! Suomalainen kansalais- ja työväenopistotoiminta täyttää 120 vuotta ja sen kunniaksi Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO:n kuorot sekä Kymenlaakson opiston kuorot yhdistävät voimansa ja äänensä.

Toivotamme kaikki kuoromusiikin ja kansalaisopistojen ystävät yhdessä juhlistamaan kanssamme 120-vuotiasta suomalaista kansalais- ja työväenopistotoimintaa Kulttuuritila Nuijamieheen (Valtakatu 39) sunnuntaina 24.11. klo 13.00–15.00. Konserttiin on vapaa pääsy.

Juhlakonsertissa kuullaan esiintyvien kuorojen mukaansatempaavimpia kappaleita eri aikakausilta ja tyyleiltä. Konsertissa esiintyvät nämä upeat kuorot Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueilta:

Myllykosken Metallimiesten kuoro
Kansanoopperakuoro
Joutsenon naislaulajat
Lappeenrannan Karjalakuoro

Konsertin kokoavana voimana toimivat Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO, Kulttuuritila Nuijamies sekä Kansalaisopistojen liitto KoL. Kuorokonserttia tukee myös Suomen Kulttuurirahaston Irja ja Toivo Hamusen rahasto.

Lämpimästi tervetuloa!

TUTUSTU KUOROIHIN:

MYLLYKOSKEN METALLIMIESTEN KUORO
Kuoronjohtaja Jouni Sjöblom
Vuonna 1955 saakka toiminut, alun perin Myllykosken paperitehtaan metallimiehistä koostunut kuoro muovaa ”musiikin metallista” uusia lauluja. Päälle 20 miehestä koostuva kuoro omien sanojensa mukaan tähyää uusia haasteita ja jatkaa nuorekkaalla linjalla, vaikka se varsin kokenut ja perinteikäs onkin.

Tutustu Myllykosken Metallimiehiin:
https://www.metallimiestenkuoro.com/

KANSANOOPPERAKUORO
Kuoronjohtaja Jouni Sjöblom
Kymenlaaksolaisen kansanoopperan aineksina ovat paikallishistorialliset aiheet, historialliset henkilöt, kansanmusiikin pohjalta nousevat tarttuvat melodiat, laulutekstien kerronta ja riimittely. Kuoron moniääninen laulu, puhekuoro-osuudet ja kuoron suuri rooli kokonaisuudessa, upea puvustus, mielenkiintoinen lavastus sekä eri taiteiden yhdistäminen tekevät kokonaisuudesta musiikkia ja laulua, mutta myös teatteria, tanssia ja sirkusta. Siis heittäytymistä ja suurta yhteistyön voimaa!

Tutustu Kansanoopperakuoroon:
http://kansanooppera.fi/

JOUTSENON NAISLAULAJAT
Kuoronjohtaja Toni Pussinen
Joutsenon Naislaulajat ry on perustettu 1973. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 18 laulajaa. Ohjelmisto koostuu niin perinteisestä kuin myös uudemmasta naiskuoromusiikista mukaan lukien hengelliset teokset sekä viihdemusiikki. Kuoro on konsertoinut myös useaan kertaan ulkomailla, viimeksi Italiassa. Johtajana toimii taidokas ja innostunut MuM Toni Pussinen.

Tutustu Joutsenon naislaulajiin:
https://www.facebook.com/joutsenonnaislaulajat/

Uudet laulajat, tervetuloa mukaan! Lisätietoja täältä:
https://palvelut.ekarjala.fi/index.php?option=com_performer&task=view_item&id=32804

LAPPEENRANNAN KARJALAKUORO
Kuoronjohtaja Laura Tykkyläinen
Laulun taikaa Karjalasta! Lappeenrannan Karjalakuoro perustetiin sekakuoroksi vuonna 1976. Ohjelmistossa painottuvat Karjalaan liittyvät laulut mutta kuoro esittää paljon myös muita lauluja. Lappeenrannan Karjalakuoro ry:n toiminta painottuu laulamisen ylläpitämiseen, uusien laulujen opettelemiseen ja stemmojen harjoitteluun. Kuoro on myös Karjalan liiton jäsenyhdistys.
Kuorotoiminta alkaa syksyisin ja keväisin Etelä-Karjalan kansalaisopiston ohjelman mukaisesti. Harjoitukset ovat Kimpisen koulun ruokasalissa tiistaisin klo 16.45-18.15, ellei toisin ilmoiteta.
Kuoro motto on lainattu veteraaneilta: Periksi ei anneta ja kuoroa ei jätetä.

Tutustu Lappeenrannan Karjalakuoroon:
https://www.karjalanliitto.fi/karjalan-liitto/jasenyhteisot/karjalaseurat/lappeenrannan-karjalakuoro-ry/lappeenrannan-karjalakuoro.html

Lisätietoa:

Suunnittelija Laura Ryymin
laura.ryymin@kansalaisopistojenliitto.fi
Puh. 044 761 0700

Konsertin järjestämiseen on saatu tukea Suomen Kulttuurirahaston myöntämänä Irja ja Toivo Hamusen rahastolta. 

Tiedot

Päivämäärä:
sunnuntai 24.11.
Aika:
13:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , , , , , , ,

Järjestäjät

Kansalaisopistojen liitto KoL
Etelä-Karjalan kansalaisopisto EKKO
Savitaipaleen kansalaisopisto
Kymenlaakson opisto

Tapahtumapaikka

Kulttuuritila Nuijamies
Valtakatu 39
Lappeenranta, 53100 Finland
+ Google Map
Kotisivu:
http://www.nuijamies.fi/